dokładnie za co messi dostał ta nagrodę? on jest przereklamowany! po prostu zrobili sobie gwiazdora dla mass mediów jako marketing, żeby chipsy, cola, koszulki się sprzedawały...nagroda powinna być dla Rodrigueza albo Robbena.
Messi jest przereklamowany- marketing mass mediów żeby chipsy, cola i koszulki dobrze schodziły...Co on potrafi?w miarę szybko biega i "krótko trzyma piłkę" to jego atuty, podobnie jak Roben musi "złamać" do środka na lewą nogę...to samo dzisiejszy Ronaldo(Portugalczyk)-przereklamowany!
Ja jestem z pokolenia lat 80-siątych i wówczas to były mecze... ronaldinhio- magik boiska gdzie na kilku metrach bawił się z 3-4 przeciwnikami podrzucaniem piłki, kanałami, a i wolne dobrze strzelał. Ronaldo de Lima(brazylijczyk) a nie jego obecna podróbka Ronaldo (portugalczyk) ????
Lima -fantastyczne przyspieszenie i triki na pełnej predkości, potrafił się zabawić i zgubić kilku przeciwników od połowy boiska i wrócić z lini bramkowej na szesnastkę żeby dać szanse obrońcom i bramkarzowi, Roberto Carlos- kto dzisiaj strzela wolne jak on? potrafił sypnąc gola z 45 metrów, a bramkarz nawet nie drgnął albo szedł w przeciwny róg. piłka omijała łukiem mur i sprawiała wrazenie że idzie 2-3 metry od bramki w pierwszej fazie lotu, po czym rotacja ją wbijała tuz przy słupku...i wówczas nie było technologii jabulani itp magicznych korków piłek itp. Była skóra albo technologia 21 wieku tekstyliów dopiero raczkowała. Zielenin Zidane- człowiek brak wiązadeł! potrafił robić kołowrotki 360` zakłądac dziurki po dwa razy na jednym zawodniku...magik sztuczek i wszystko w pełnym biegu...kto dzisiaj robi w polu karnym kołowrotki? Jak ktoś sztrzeli ze szczupaka to już sukces, a gdzie tam przewrotka? baa gdzie przewrotka czy nożyce z celnym strzałem w światło bramki?zdarzają sie ko0łowrotki 360` ale w środku boiska i rzadko..A pamiętam czasy gdzie Zidane robił po dwa w jednej akcji w polu karnym. Dla niewtajemniczonych pooglądajcie sobie gimbusy na YT. I robili to w zwykłych ligach, a uwieńczeniem były te sztuczki i genialne zagrania na mistrzostwach czy
LM. A dzisiaj piłka to dno to tylko biznes mass mediów i grupy dzianych oraz bukmacherów. Z utęsknieniem wracam do filmików z tamtych lat z ww gwiazdami...dzisiaj piłka już nie jest taka fajna!
A co do meczu z Argentyną... tragedia! nie wiem nad czym ten zachwyt Szpakowskiego i studia w
tv? najnudniejsze mecze w MS zaprezentowała
argentyna. na meczu
Argentyna-
Holandia zasnąłem na początku dogrywki. przecież tego nie dało się oglądać. To nawet włosi gdzie zawsze słyneli z defensywy i autobusu w polu karnym 15 lat temu grali lepiej. Wczoraj mecz tez słaby był wg mnie. mało goli, mało akcji a i tempo meczu jak nasza liga...ostatnie 7 minut tylko było lepsze bo juz
argentyna nie miała nic do stracenia to nawiązała się walka. A tak to dno mułu i wodorosty! Finał cienki, to już ciekawszy i wartościowszy był mecz o 3 miejsce! Jedyna setka w meczu to strzał w słupek Niemców..bo o tych dwóch akcjach Argeńtyńczyków sam na sam z bramkarzem to już komedia była... strzały marne i niecelne nawet w światło nie były...