Manchester City - Chelsea
typ: City
@2.50 (matchday boost) betfan
Wszystko zostało napisane, a ja się pod tym podpisuję. Uważam że Pep jak nikt inny zasłużył sobie na zwycięstwo w
LM, ale nic łatwo nie przyjdzie. Może gdyby Tuchel wygrał finał z Leicester który grali niedawno... nie miałbym takiego przekonania co do wygranej City.
Uwalił mi wtedy kupon, a Chelsea zagrała beznadziejnie. Zero ikry, pomysłu - bicie głową w mur. Później spojrzałem na dokonania trenerskie Tuchela. Ok, fajnie - wyciągnął z Chelsea ponad 100% co mógł po tym jak przejął ją od Lamparda, ale nawet końcówka sezonu. Mecz o wszystko, a ten przegrywa z Aston Villą, serio? To właśnie był kolejny, nieoficjalny finał który przegrał. Awansował do
LM tylko dlatego, że Tottenhamowi zależało tego wieczora i rozprawił się z Lester.
Trener Borussia Dortmund
Puchar Niemiec: 2016/17 (Z Frankfurtem)
Paris Saint-Germain
Mistrzostwo Francji: 2018/19, 2019/20
Puchar Francji: 2019/20 z ST Etienne
Puchar Ligi Francuskiej: 2019/20 Z Lyonem po karnych
Superpuchar Francji: 2018, 2019 Z Monaco i Rennes
Info z wikipedii. Robi wrażenie? Może. Ale oczywiście prowadził PSG, więc już nieco mniejsze.
W finałach również nie grał, z wyjątkiem Lyonu z drużynami będącymi aktualnie w najlepszej formie lub po prostu przynajmniej dużo słabszymi klasowo.
Nie ujmując zasług, bo jak wemy Pochettino po przejęciu PSG potrafił skończyć na 2 miejscu.
Niemniej jednak sądzę, że w tym pojedynku City wygra to spotkanie dość zdecydowanie. Dużo będzie zależeć od postawy Kante oraz ataku City.