Ja powiem tak, jestem fanem realu, ale Dawid kieruj się troche obiektywizmem.. Spotykałem się nie raz z takimi ludźmi jak ty.. Nie nawidzisz realu i gadasz, że każdy piłkarz jest taki słaby. Ja nie nawidze Barcy ale moge ich wyróznić, bo grają na prawde dobry futbol.
W tym sezonie, póki co Real osiąga lepsze wyniki niż Barca. Real jest niepokonany u siebie, nawet nie stracił u siebie nawet 1 pktu. Nie zgodze się także, że Real gra słabo na wyjeździe bo to nie prawda. Z gijon zagrali słabo to prawda ale wygrali (tak na prawdę, sądze że było to spowodane tym, że mourinho nie miał jak przekazywać wskazówek Karance i swoim zawodnikom, gdyż siedział za daleko ławki) Ktoś podał przykład Milanu, wg mnie grali nawet dobrze a Milan nie zasłużył wtedy na urwanie pktów realowi. Real zdecydowanie przeważał a przegrał przez błąd sędziego.
Co do oceny czy Inter z tamtego sezonu był lepszy czy ten Real. Sądze, że nie ma sensu o takich rzeczach gadać, gdyż to się okaże na koniec sezonu. Nie zapominajcie, że to tak na prawdę zasługa Mourinho bo bez niego nie mieliby potrójnej korony.
Real z Mourinho może osiągnąc wiele. A co do wspomianego autobusu na
LM. To przypomne jeden fakt, że póki Motta nie dostał czerwonej kartki, mecz był wyrównany i nie było żadnego "anty-futbolu". Widać, że fani "wielkiej Barcelony" nie moga się pogodzić, że odpadli. Jakby nie wasz zajebisty Sergio Busquets(piękna symulacja) to mecz by był 11 vs 11 a wtedy Mourinho by nie był zmuszony do zmian taktycznych. Tutaj udowadnia to tylko tyle, że wie jak ustawić zespół a nie grając w osłabieniu rzucać się na rywala mając korzystny wynik. Jakby guardiola tak zrobił, byście nic nie gadali ;d Po 2 nie porównujcie drużyny Barcy i Interu bo to zupełnie inny styl
i liga.
Także zwróce się do postaci Ronaldo. Co z tego, że nie strzelił nigdy bramki Barcy? Głupie statystyki a także gadanie, że Ronaldo jest cienki i nie umie grać z lepszymi. Proszę przykład nie dawnych meczy. Mecz
Hiszpania vs
Portugalia, gdzie osmieszył i Pique + samego Ikera, gdzie powinien paść gol ale sędzie nie uznał bo Nani ją tracił. A była po 1 już za linia a po 2 Nani nie był na spalonym ????
http://www.youtube.com/watch?v=7wo9JvCqMME&feature=player_embedded#!
Czy to nie jest zagranie godne jednych z najlepszych zawodnikow na świecie?
Wg mnie Ronaldo i Messi to zawodnicy prawie komletni i są najlepsi na świecie.
A co do typowania wyniku Gran Derbi sądze, że nie da się jednoznacznie stwierdzić kto wygra. Gdyż drużyny są porównywalne i wygra drużyna, która zagra poprostu lepszy mecz ???? Dlatego wg mnie każdy wynik może paść. Można być tego pewnym, że kibice Barcy zgotują Mourinho nie miła niespodziankę ;d Miejmy nadzieję, że nie taką jak w meczu w sezonie 2002/2003, Figo ;d Bo takiego przywitania nie życzę nikomu ;d
Jeszcze słówko do Jagr, real w tym sezonie to inna drużyna. Pellergini a Mourinho to duża róznica. Pellergini grał futbol totalny.. Nie patrzył na obronę, cały składem atakował bez asekuracji.. Przez to min odpadli szybko w
LM. Taka gra nadaje się na średniaki
La Liga ale z lepszymi zespołami takim sposobem wygrać się nie da. Mourinho zapewnia harmonie.. Gdy wybiega Ramos to Marcelo zostaje w obronie i na odwór. Defensywni pomocnicy asekurują obróńców. Drużyna wreście gra jak drużyna.. Atakują prawie całym zespołem i tak sobie bronią. Zreszta wystarczy spojrzeć jak idzie Realowi teraz w lidze, mają najmiej straconych bramek a także najwięcej strzelonych (razem z BArca). Więc porównywanie drużyny z tego sezonu do tamtej jest dziwne i nie na miejscu. Na dodatek w drużynie zaszły zmiany gdyż do 1 składu doszedł Carvalho, Ozil, Khedira i Di Maria, którzy jak na razie + Ronaldo i Marcelo prezentują się najlepiej w realu. Barca gra świetnie ale póki co Real też gra świetnie. Na dodatek real stracił tylko punkty w 1 meczu w
LM a Barca troche więcej, a real teorytycznie miał lepszą grupę. Także trzeba dać realowi troche czasu, gdyż ten zespół jest nadal budowany. Styl barcy jest szlifowany od dawna, real znów musiał przevhodzić przez wielkie zmiany. Guardiola to trener idealny dla Barcy, gdyż był jej wychowankiem a także prowadził juniorów, którzy preferują podobny styl jak 1 skład Barcy. Jednak jeśli Guardiola by odszedł do innego klubu nie osiągał by takich wyników jak w Barcy. Gdyż on jest stworzony dla Barcelony, zna klub bardzo dobrze od wnętrza i od zewnątrz. Wychowywał się w nim i kontynnuuje styl drużyny od czasów Cruyffta.
Dziękuje za uwagę
Wszystko wyjaśni się w poniedziałek ???? Niech wygra lepszy ! :d