>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Fantasy Yahoo NBA 2010/11

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Draftem II ligi mogę się zająć, najwyżej mi Baqusiu wytłumaczysz co i jak, z tym, że nasz draft na bank nie będzie 17.10, z tego prostego powodu, że wtedy wyjeżdżam.

Nasz draft mógłby odbyć się w środę 20.10 w godzinach wieczornych na przykład.

backrus 48

backrus

Użytkownik
Środa 20.10 może być, tylko żeby nie były to późne godziny wieczorne, bo rano trzeba wcześnie wstać :smile:

Olo / Myślę, że ok 20:00 byłoby ok.
Mnie pasuje.

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Dla mnie gra. Pierwszy raz tu gram to oczywiste, że zaczynam od II ligi ????
Draft mi wisi poza dwoma terminami - piątek 8.X lub 15.X - w któryś z tych dwóch dni mnie nie będzie, tylko jeszcze nie wiem który.

t_goral 18

t_goral

Użytkownik
Ja mam propozycję. Może zmniejszyć liczbę zawodników do powiedzmy 14, żeby zostało coś do wzięcia w waiversach, a nie same zapchajdziury. Co myślicie?

przeciez jest 14 osób : DDD
WTF ?
Baqu

chodzi o zawodników NBA

aaaaaaaaaaaaaaaa
to ja jestem akurat przeciwny, wlasnie o to chodzi zeby wybrać perły
z pozniejszych graczy a nie bazowac tylko na znanych zawodnikach
Baqu

S 18

skiper

Użytkownik
Otwierając dyskusję na temat poszczególnych zasad, proponuję zniesienie limitu zmian (max moves) oraz wyrzucenie can&#39;t cut list. Reszta wygląda w porządku.

can&#39;t cut list - jasne, w sumie zgadzam sie
co do max moves to natomiast nie... znam takie osoby, co gdyby mogly
to mialyby ponad 100 zmian w ciagu sezonu ( gdzie tu realizm gry ? )
takze w tym wypadku jestem na nie.
Baqu

zaszkins 5

zaszkins

Użytkownik
Jestem za byciem w pierwszej lidze bo nie uważam się za słabszego. Wiem że nie grałem rok temu ale grałem już z wami w NBA chyba 4 lata temu i aktualnie gram w MLB i NFL gdzie są właśnie ziomy z pierwszej ligi
też bym wywalił can&#39;t cuta

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Tez jestem za wywaleniem cant cut list i ograniczenia max moves tak jak Skiper...35 ruchow na polroczny sezon to wg mnie bardzo malo..nie rozumiem takiego ograniczania mozliwosci budowania skladu..są różne szkoły gry..jeżeli ktoś jest w stanie wygrać ligę mając 100 ruchów kadrowych to dlaczego zabierać mu taką możliwość? Niech ma taką możliwość, jeżeli dzięki temu ma wygrywać..

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Ja jestem za pozostawieniem max moves na poziomie 35-40 ruchów. Inaczej wszyscy będą sobie codziennie wymieniali paru słabszych graczy na takich, którzy danego dnia będą rozgrywać mecz (kosztem takich, którzy akurat nie grają).
Wiadomo, zawsze to parę punktów rzuci.
Ten sam zawodnik będzie w obrębie danego klubu kilkanaście(dziesiąt) razy lądował na FA i wracał? Ruch jak na marszałkowskiej gwarantowany.
Nie, moim zdaniem to nie na tym polega.

zaszkins 5

zaszkins

Użytkownik
mimo wszystko 35 jak na standardy fantasy NBA to mało. Na tym to polega że w kluczowych momentach i pod koniec sezonu czy w playoffs wymieniasz tylu słabych ile się da po to żeby zgarnąć a nuż zwycięskie punkty. Sto to zdecydowanie za dużo chociaż i tyle movów możnaby bez problemu zrobić. Jestem za zwiększeniem limitu do 60-70
w mlb kilka osób miało po 40 ruchów mimo że codziennie masz praktycznie pełny skład więc jestem jak najbardziej za zwiększeniem bo w nba codziennie ktoś ma off day

marian1983 4

marian1983

Użytkownik
Ja z kolei jestem za max 35 zmianami, ponieważ trzeba na tyle umiejętnie prowadzić zespół aby ta ilość starczyła Ci na cały sezon (czyli wykorzystać ruchy w najbardziej odpowiednim momencie) no ale to jest moje zdanie, decyzja i tak należy do kogoś innego ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Tez jestem za wywaleniem cant cut list i ograniczenia max moves tak jak Skiper...35 ruchow na polroczny sezon to wg mnie bardzo malo..nie rozumiem takiego ograniczania mozliwosci budowania skladu..są różne szkoły gry..jeżeli ktoś jest w stanie wygrać ligę mając 100 ruchów kadrowych to dlaczego zabierać mu taką możliwość? Niech ma taką możliwość, jeżeli dzięki temu ma wygrywać..
Ja jestem za pozostawieniem max moves na poziomie 35-40 ruchów. Inaczej wszyscy będą sobie codziennie wymieniali paru słabszych graczy na takich, którzy danego dnia będą rozgrywać mecz (kosztem takich, którzy akurat nie grają).
Wiadomo, zawsze to parę punktów rzuci.
Ten sam zawodnik będzie w obrębie danego klubu kilkanaście(dziesiąt) razy lądował na FA i wracał? Ruch jak na marszałkowskiej gwarantowany.
Nie, moim zdaniem to nie na tym polega.
Ja powiem tak, jestem za dowolnością. Niech każdy gra jak chce ale w przypadku tak sporej ligi jakieś ograniczenia nie byłyby złe. Bo jakby się ktoś trafił co codziennie wymienia zawodników to w pewnym momencie sezonu nie będzie kogo brać z FA bo większość zawodników bez klubów będą ciągle zawaiverowani :cool:
Ta gra w dużej mierze polega na wymianie zawodników i szukaniu perełek. Oglądasz mecz, widzisz jak rookie rzuca 2 trójki, bierzesz go a on okazuje się graczem 20 ppg. I o to chodzi. Sam, może aż tak bardzo nie wymieniam to każdy kto grał w poprzedniej lidze wie, że wygrałem właśnie - no i peszkowi Baqu - bo na przed PO dobrałem sobie z FA którzy najbardziej mi pasowali. Ale skończyło się na 29 zmianach i dwóch trejdach, Shen miał najwięcej ruchów - 35. Można ją troszkę zwiększyć jeśli taka wola większości ale bez przesady. 100 zmian ? Z doświadczenia wiem, że ci co wymieniają najwięcej wcale nie są na szczycie, choć ci co nic nie robią są zazwyczaj na dole ;) Nie mniej troszkę mija się z celem gra w której każdy budzi się codziennie o 5:00 i pickuje wolnych agentów (bo jak zacznie robić tak jeden to zacznie też drugi, potem trzeci itd.)

shen 408

shen

Użytkownik
No miałem najwięcej ruchów,ale mnie na drafcie nie było,więc to nie mój team był więc musiałem pokombinować,100 ruchów kadrowych trochę przydużo,50 chyba też,15-30 chyba najlepiej by było,niech każdy menago pokaże ze umie budować swój dream team :grin:

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobi 100 zmian kadrowych, bo to jest raczej niemozliwe. Trzonu zespołu się z reguły nie rusza, a na rezerwie też się z reguły nie wariuje. Skoro macie doświadczenia z poprzednich lat, że 35ątka Shena była największą liczbą zmian, to jaki jest sens wprowadzania ograniczenia? Niech będzie wolna ręka - jeden zrobi 20, drugi 35, a trzeci 45..i komu to przeszkadza?.. nie rozumiem, po co wprowadzać jakieś ograniczenie na coś, co do tej pory nie osiągnęło skrajności..w NFL nie wprowadzałem żadnych ograniczeń ruchów kadrowych..po dwóch tygodniach było kilka osób, które miały kilkanaście ruchów - 18, 17, 13..i jakoś nikomu do tej pory to nie przeszkadza i nikt nie narzeka...sezon trwa tylko 17 tygodni..gdybym ustawił ograniczenie na 35 ruchów to po 4, 5 tygodniach być może częśc graczy, łącznie ze mną, nie miałaby możliwości ściągania zawodników..i w żadnym wypadku nie ucierpiał na tym realizm gry..dla mnie brakiem realizmu jest ustalanie na siłe norm tam gdzie brak jest skrajnych odstępstw od normy...

bigpapi 3

bigpapi

Użytkownik
Nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobi 100 zmian kadrowych, bo to jest raczej niemozliwe.
sezon trwa tylko 17 tygodni.
Hehe, to tylko świadczy, że mało widziałeś. :]
Z ciekawości zerknąłem do archiwum lig i np:
3 lata temu w jednej z lig gość machnął 95 zmian, 4 lata temu 98 :]

Rekordzista 5 lat temu zrobił 192 zmiany (gdyby awansował do PO, pewnie pękłoby spokojnie 200 ;) ), a 5 gości razem zrobiło 742 zmiany! :razz:

shen 408

shen

Użytkownik
Lukascash jak dobrze pamiętam to ty w fantasy MLB chyba do połowy sezonu wykorzystałeś wszystkie 40 moves i potem olałeś zabawę więc po co ci nieograniczony limit?,chyba tylko po to by dograć do końca sezonu i wymieniać grajków co 3 dnii?.Po to są normy by nikt nie odwalał wałków tak jak w MLB gdzie co tydzień jest masa nowych świetnych pitcherów czy pałkarzy którzy po tygodniu świetnej gry a potem tygodniu beznadziejnej gry lądują w waiversach i tak cały sezon.W NBA niema tylu kontuzji co przykładowo w NHL czy NFL i nie ma też kogo wyłowić z FA(takiego Vicka który pyknie 30 punktów z ławki niema)Jak dla mnie możecie ustalić jak chcecie,choć czym mniej tym lepiej,najlepiej bez ograniczenia ruchów a potem trade deadline i blokada na waivers gdzieś od połowy sezonu.:]

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Hehe, to tylko świadczy, że mało widziałeś. :]

Z ciekawości zerknąłem do archiwum lig i np:

3 lata temu w jednej z lig gość machnął 95 zmian, 4 lata temu 98 :]

Rekordzista 5 lat temu zrobił 192 zmiany (gdyby awansował do PO, pewnie pękłoby spokojnie 200 ;) ), a 5 gości razem zrobiło 742 zmiany! :razz:
pocieszam się tym, że przed wejściem do archiwum widziałeś tyle co ja

Lukascash jak dobrze pamiętam to ty w fantasy MLB chyba do połowy sezonu wykorzystałeś wszystkie 40 moves i potem olałeś zabawę więc po co ci nieograniczony limit?,chyba tylko po to by dograć do końca sezonu i wymieniać grajków co 3 dnii?.Po to są normy by nikt nie odwalał wałków tak jak w MLB gdzie co tydzień jest masa nowych świetnych pitcherów czy pałkarzy którzy po tygodniu świetnej gry a potem tygodniu beznadziejnej gry lądują w waiversach i tak cały sezon.W NBA niema tylu kontuzji co przykładowo w NHL czy NFL i nie ma też kogo wyłowić z FA(takiego Vicka który pyknie 30 punktów z ławki niema)Jak dla mnie możecie ustalić jak chcecie,choć czym mniej tym lepiej,najlepiej bez ograniczenia ruchów a potem trade deadline i blokada na waivers gdzieś od połowy sezonu.:]
wykorzystałem 40 moves, ale co z tego? skoro wydraftowałem sobie gorszy skład, to chyba miałem prawo szukać zawodników, którzy mogliby coś zmienić, prawda?

olałem zabawę? to ciekawe, że w kolejnym temacie ktoś próbuje mi to zarzucić..najpierw ogranicza się ilość ruchów, a potem zarzuca olanie sprawy. a co niby mogłem zrobić poza ustawieniem swoich najlepszych grajków na pozycjach i czekaniem na koniec sezonu? może mnie oświecisz...

W NBA niema tylu kontuzji co przykładowo w NHL czy NFL i nie ma też kogo wyłowić z FA
więc po co wprowadzać ograniczenie max moves?:?

shen 408

shen

Użytkownik
olałem zabawę? to ciekawe, że w kolejnym temacie ktoś próbuje mi to zarzucić..najpierw ogranicza się ilość ruchów, a potem zarzuca olanie sprawy. a co niby mogłem zrobić poza ustawieniem swoich najlepszych grajków na pozycjach i czekaniem na koniec sezonu? może mnie oświecisz...
Trzeba było w decydującym momencie jak to mówią jankesi wtedy kiedy Game is on the line :grin: dokonać right moves :grin: a nie zostawić emerytów i rencistów i dograć sezon do końca.Chyba o to chodzi w fantasy żeby jarać się tym do końca sezonu a nie odpuszczać jak nie idzie?

więc po co wprowadzać ograniczenie max moves?
Napisałem post wyżej,napiszę więc jeszcze raz
Jak dla mnie możecie ustalić jak chcecie.Lukascash Peace ????

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Została utworzona już 2 liga, komisarzem jestem ja. Na tych samych zasadach co pierwsza, czyli wszystko opisane tutaj. Do wszystkich osób wysyłam PW z danymi. Co do draftu to jego data to środa, 20.10 o godzinie 20:30.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Draft I ligi ustaliłem na Sun Oct 17 6:30pm BST ( 19:30 polskiego czasu )
ten termin jest ostateczny? Już mówię, że odpadam; dlaczego nie możemy zrobić draftu normalnie w jakiś dzień roboczy np. jak w/w 20.10 w Środę jakoś pod wieczór tylko ten weekend i weekend ?. W tygodniu tez ludzie egzystują nie tylko w Sobotę i Niedzielę.
nie, nie jest ostateczny, jak zaproponujesz inny, w ktorym wszyskim
będzie pasował draft to oczywiscie przeniose na podany przez Ciebie termin.
Baqu

Tak jak napisałem wyżej może to być Środa 20.10.2010 o godzinie wieczornej. Draft może też odbywać się równolegle z draftem II ligi.

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Olo_13 - zlikwiduj te nawiasy w wiadomości którą nam rozsyłasz. Jak podajesz nr ligi który mamy wpisać to tam emotka się robi i jest to mylące.
A tak poza tym to już dołączyłem ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom