>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Fantasy Yahoo NBA 2010/11

Status
Zamknięty.
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
JUŻ ZA CHWILECZKĘ, JUŻ ZA MOMENCIK...

Dość leniuchowania! Sezon zbliża się wielkimi krokami, także ten w wersji fantasy. Pora odkurzyć arkusze kalkulacyjne, poodwiedzać ulubione miejsca w sieci, uporządkować sobie wszystkie te bardziej i mniej spektakularne newsy z offseason. Innymi słowy - zacząć przygotowania do draftów.

Jeżeli nie wiesz, od czego zacząć - przypomnij sobie ranking za miniony sezon, w formacie, w jakim gra Twoja liga. Najwygodniej oczywiście wygenerować sobie wersje rankingu szytą na miarę za pomocą narzędzia typu http://www.basketballmonster.com, choć oczywiście nikt nie zabrania Tobie tworzyć własne analizy. Ba, wręcz zachęcam! Swoją drogą, analiz i tak nie unikniesz, bo przecież układ sił wśród graczy NBA zmienia się niemal z każdym dniem, więc ubiegłoroczne dane, choć stanowią dobry punkt wyjścia, w żaden sposób nie mogą Tobie służyć jako ostateczna wyrocznia.

Co się zmieniło latem? Ano sporo. Zawodnicy zmieniali kluby, na własne życzenie lub też wysyłani w wymianach przez menedżerów. Do NBA trafili rookies i mogą sporo namieszać, jak co roku zresztą. Część graczy solidnie przepracowuje lato, by stawić się na obóz przedsezonowy w jak najlepszej dyspozycji. Inni - wręcz przeciwnie. Wielu właśnie bierze udział w mistrzostwach świata, prezentując swoją aktualną dyspozycję. Kilku leczy urazy, czasem błahe, czasem poważniejsze, wykluczające z udziału w pierwszych meczach sezonu.

Wszystkie te wydarzenia musisz wziąć pod uwagę, dorzucić trochę własnych spostrzeżeń, opinii na temat spodziewanego progresu, zdrowia... Dodaj też trochę tak zwanego &quot;dobrego nosa&quot; i stwórz ranking, na podstawie którego wybierzesz już niedługo drużynę marzeń, zwycięską w Twojej lidze. Zbyt wiele roboty? Tu też można prościej. W sieci aż roi się od analiz i rankingów, choćby na yahoo, gdzie znajduje się też jedna z najpopularniejszych platform oferujących ligi fantasy. Nie ufaj jednak takim zestawieniom bezkrytycznie! Tym bardziej, że rankingi mogą znacząco się różnić w zależności od tego czy Twoja liga grać będzie systemem roto, fantasy points czy H2H.

Nie przegap też okazji do draftowania &quot;na sucho&quot;, z wykorzystaniem tzw. mock drafts! Świetna to okazja, by oswoić się z atmosferą i wymogami towarzyszącymi temu kluczowemu dla całego sezonu wydarzeniu. Okazja też, by podpatrzeć strategie wyborów i preferencje konkurentów z całego świata.

Do dzieła!

za zawszepopierwsze

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Wyniki Fantasy Yahoo NBA 2009/10

▶ http://forum.bukmacherskie.com/f273/fantasy-yahoo-nba-2009-10-a-35668.html

1. Money Team Jacques
2. KBteam
3. Magiki Kentaki Team
4. Goral Hornets
5. Marian Team
6. Baqu Baqu Squad
7. ShenRimRockers
8. Julez Team

jeżeli ktoś chce dołączyć do zabawy w tym sezonie proszę mi napisać PW

do wszystkich, którzy uczestniczyli w poprzednim sezonie zaproszenia już zostały wysłane i mają oni miejsca w tym sezonie zapewnione - no może oprócz Olo_13 czyli LechiaGdansk, który wyczyniał &quot;cuda&quot; pod koniec sezonu zasadniczego.

Jeżeli chcecie jakichś zmian w statach / lidze / etc. piszcie wszelkie sugestje.

Drużyny zgłoszone do Fantasy Yahoo NBA 2010/11: ( będę sukcesywnie updaytował )
Baqu Baqu Squad - manager Baqu
TeddyEndżels - manager Ted
Skiper Chiefs - manager Skiper
KBteam - manager .KB
Kukla Lakers - manager kukla
Money Team Jacques - manager Jacques
Goral Hornets - manager t_goral
TheDon Flyers - manager TheDon
JuanAntonio bad boys - manager Juan_Antonio
Magiki Kentaki Team - manager Magiki
Marian Team - manager Marian1983
Hajduki Wielkie - manager Hajduk
Shen Wild Dogs - manager Shen
MKAllStars - manager MKAlvarez

Lukascash Celtics - manager lukascash
Crowned Wizzard - manager Crowned
Kamikadze M@rcin - manager M@rcin
Bzyku&#39;s Killers - manager Bzyku
Olo&#39;s Lotos - manager Olo_13
zaszkins Nuggets - manager zaszkins
Backrus Vsyuks - manager Backrus
New Orleans Vrazzo - manager vrazzo
Botshek Celtics - manager botshek
Rookies hrycek - manager hrycek14

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Witam, tu Bzyku (jakiś dziwny nick kiedyś tutaj założyłem, ale nie będę już zmieniał).

Jeśli byście mieli miejsce to chętnie z wami pogram ????

napisz mi na PW nazwę drużyny, dodam Cie do koszyka
Baqu

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
nic nie zostało mi wysłane na PW, a brałem udział w poprzedniej edycji i oczywiście jestem chętny wziąć udział w obecnej.

e/ Baqu ok, nie wchodziłem tam od dłuższego czasu i nie wiedziałem, że tam zaproszenia były wysyłane ;)
Ale już przyjąłem zaproszenie ????

draft 3 października o 20?

draft jeszcze ustalimy, na razie jest przydzielony z automatu
Baqu

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
nic nie zostało mi wysłane na PW, a brałem udział w poprzedniej edycji i oczywiście jestem chętny wziąć udział w obecnej.
nie zostało, gdyż do wszystkich uczesników poprzedniej ligi NBA został wysłany email w którym jest wszystko napisane ???? nie bede specialnie jeszcze wysylal PW gdyż na nim kontakuje się z nowymi uczestnikami zabawy.

tak jak napisał zaszkins widac duże zainteresowanie zabawą i najprawdopodobniej zrobię 2 ligi. Z pierwszej ligi z końcem ( poprzedniego ) sezonu spadną 2 zespoły, dodamy do niej 2 nowych uczestników, którzy jako pierwsi zgłosili chęc do gry w nowym sezonie + wszyscy nowi gracze oraz 2 spadkowicze utworzą drugą ligę - jeszcze nad tym pomyśle.

za około tydzień zamknę możliwość zapisywania się i wtedy opiszę cała sytuację.

pozdr,

@Backrus - dzięki, już poprawiłem.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Rozkminiamy coś na temat draftu?

możemy
proponuje 3 października o godzinie 19:30
Baqu

3 Października - Niedziela, więc mi jak najbardziej pasuje tylko godzina mogłaby być trochę późniejsza. Ja proponowałbym coś ok 22:00.

za późno, niektorzy do pracy idą w poniedziałek, a nie będziemy siedziec do północy.
KB. pisze, że za wczesnie, to mysle, ze lepiej 10 października. wtedy 19:30 moze byc MAgiki ?
Baqu

.kb 31

.kb

Użytkownik
a po co sie tak spieszyc? jeszcze nie wiadomo kto bedzie &quot;Odenem&quot; w tym roku ???? zreszta najpierw trzeba zdecydowac jak ostatecznie beda wygladaly obie ligi

marian1983 4

marian1983

Użytkownik
Witam,

Panowie jeśli można, to prosiłbym o przesunięcie o jeden lub dwa dni draftu, gdyż w tym czasie będę w górach.

pozdrawiam
Marian

Marian poczytaj posty ????
Baqu

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ja bym najchętniej ujrzał jako termin draftu nie niedzielę wieczorem, ale no jeżeli większość tak chce to się dostosuję.

jeżeli nie to napisz chociaż kiedy Ci pasuje ????
Baqu

Ja mogę właściwie poniedziałek, środa, czwartek, ewentualnie piątek tak około 21. Nie wiem czy każdy bo czasem się trafi jakaś siła wyższa typu impreza czy coś tam, ale jak się dogadamy wcześniej to ogarnę.

A co do konkretnych terminów to mi 6.10 nie styka, bo jest mecz Lotosu.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Baqu w Poniedziałek też muszę wcześnie wstać do roboty, ale weekend mam cały zawalony, więc jedynie późna pora mnie ratuje. Tak w ogóle to jak ludzie wyglądacie w dni robocze? Jeżeli o mnie chodzi to we Wtorek, Środę wieczorową porą jestem wolny. Rzucajcie jakieś konkretne terminy to coś sę zrobi. Ja proponuję najwcześniej 5,6 Październik nawet o 19:00. Pozdro.
btw. Baqu 10.10 na razie nie wiem.
nie musisz pisać kolejnych postów, możemy porozmawiać przecież w jednym ????
to się dowiedz, mi też pasuje w sumie każdy dzień oprócz piatku, ale nie aż tak późno jak to proponujesz.
Baqu

godz. 19:00 to jest późno ?

backrus 48

backrus

Użytkownik
Mi pasuje każdy dzień oprócz poniedziałku. Jednak najpierw, jak powiedział .KB, trzeba ustalić ostateczny wygląd obu lig. Już nie mogę się doczekać :grin:

S 18

skiper

Użytkownik
popieram opóźnienie terminu draftu, optymalnie chyba do niedzieli 17 lub 24 października, wcześniej nie ma go chyba sensu robić. (sezon rusza w wtorek 26-ego)

mysle ze własnie koło tej daty się zakręcimy
Baqu

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Ehh, zawsze przy każdej lidze w fantasy to samo - jednemu nie pasuje tak, innemu tak. Ten chce tego dnia, ten tamtego... Kilkunastu ludzi i nigdy nie idzie dogadać.
Może przed następnym sezonem, komisarz zakładając temat będzie podawał od razu termin draftu i już. Żadnych kłótni i marudzenia.
Jak wszyscy wspólnie nie mogą podjąć decyzji, to niech podejmie jeden, a reszta się dostosuje (albo nie).
P.S. Mi pasuje każdy termin.

zaszkins 5

zaszkins

Użytkownik
Ja póki co nie wiem czy będę mógł w jakikolwiek dzień nie będący sobotą o 19 bo czekam na plan zajęc na nowy semestr także za kilka powiem, który dzień mi odpada (a może żaden)

magiki 42

magiki

Użytkownik
popieram opóźnienie terminu draftu, optymalnie chyba do niedzieli 17 lub 24 października, wcześniej nie ma go chyba sensu robić. (sezon rusza w wtorek 26-ego)
Podaj JEDEN konkretny argument twierdząc, że teraz nie możemy zrobić draftu? Myślisz, że preseason rozwieje Twoje wątpliwości na temat poszczególnych graczy?
ja moge podać jeden za niego
drafty w NHL fantasy, juz mialem jeden czekam mnie jeszcze 4 nastepne ????
Baqu
też mi argument, nikt Ci nie każe grać gdzie popadnie ; )
poza tym, Ja mogę się draftować od 1 do 25 nawet tylko żeby mi data odpowiadała ;)
peace V

S 18

skiper

Użytkownik
Chyba logiczne jest że najlepiej robić draft mniej więcej z tydzień przed startem sezonu. Preseason już rozegrany, gracze którzy mogą &quot;zaskoczyć&quot; wyczajeni, mnóstwo analiz przeczytanych, opinii dziennikarzy, itp. Teraz to nawet nie wiadomo którzy gracze przywiozą nadwagę z wakacji a którzy nie.

zaszkins 5

zaszkins

Użytkownik
Ziomy jak chcecie robić o 19 to mi środy odpadają. O 20 czy 21 mi pasuje w każdy dzień. Jestem też za tym żeby się z draftem nie spieszyć tylko poczekać na preseason

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Ok - jade z opisem...

Ze wzlędu ( jak sami widzicie ) bardzo dużą frekwencję wyborczą MUSZĘ zrobic 2 ligi. Pierwszą będzie Ekstraklasa ( czyli powiedzmy taka 1 liga najlepszych ), natomiast w drugiej zawierać się będzie reszta &quot;zainteresowanych&quot; osób.

Jest nas 24. W poprzednim sezonie grało 16 osób, z czego osoby z miejsca 8,
13,14 w tym sezonie nie zglosiły się do gry, przedostatni był Kukla ostatni był Olo_13. Myślę
że rozsądną decyzją jest to, aby dwie ostatnie osoby z poprzedniego sezonu
&quot;spadły&quot; do niższej ligi, a dwie awansowały. Jako, że druga liga w poprzednim
sezonie nie istniała zadecydowałem, że graczami, którzy awansują będą
dwie pierwsze osoby, które się do mnie zgłosiły w tym sezonie czyli Skiper i Ted.
Są do decyzje subiektywne, Wy też uczestniczycie w tej grze i macie prawo do
opinii, także jeżeli uważacie, iż jest to decyzja nie fair i powinienem
inaczej zadecydować to oczywiscie macie prawo do &quot;ataku&quot; na moją osobę
tylko proszę was, że jeżeli już bedziecie chciali wygłosić własny rodzaj
uformowania to miejcie te 2-3 osoby, które również was popieraja, gdyż jak
kilka osób napisze inne formy rozpiski i każda będzie inna to zrobi się burdel
i w żaden sposób nie dojdziemy do konsensusu. Troche nad tym dumałem,
uważam, że jest to najrozsadniejsza forma gry.

Co za tym idzie... I liga 14 osób, 2 liga 10 osób ( z możliwością dodania jeszcze
jakiejś osoby/ób jeżeli będą chętni ).

Draft I ligi ustaliłem na Sun Oct 17 6:30pm BST ( 19:30 polskiego czasu )
jak ktoś nie wie co to jest czas BST to niech sobie sprawdzi tutaj ▶ http://www.timeanddate.com/library/abbreviations/timezones/eu/bst.html

Draftem II ligi zapewne zjamie się Olo_13 lub inna odpowiedzialna osoba. ( do ustalenia )

statystyki na których bazujemy:

Scoring Type: Head-to-Head
Max Moves: 35
Max Trades: No maximum
Trade Reject Time: 2
Trade End Date: March 3, 2011
Waiver Time: 2 days
Waiver Type: Continual rolling list
Can&#39;t Cut List Provider: Yahoo! Sports
Trade Review: League Votes
Post Draft Players: Follow Waiver Rules
Max Acquisitions per Week: No maximum
Weekly Deadline: Daily - Tomorrow
Start Scoring on: Week 1
Playoffs: Week 21, 22 and 23 (8 teams)
Note: Week 23 runs 7 days from Mar 28 to Apr 3

Divisions: No
Roster Positions: PG, SG, G, G, SF, PF, F, F, C, C, Util, BN, BN, BN, BN, BN
Players Stat Categories: Field Goal Percentage (FG%), Free Throw Percentage (FT%), 3-point Shots Made (3PTM), Points Scored (PTS), Offensive Rebounds (OREB), Defensive Rebounds (DREB), Assists (AST), Steals (ST), Blocked Shots (BLK), Turnovers (TO), Personal Fouls (PF)

pytania ? opinie sugestyje ? zmiany ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom