Dawid "Ambro" Ambroziak - Kasjusz " Don Kasjo" Życiński
typ : Kasjusz " Don Kasjo" Życiński @2.80 LVBET
Może zacznę od krótkiego przedstawienia zawodników. Dawid "Ambro" Ambroziak waży 78 kg i mierzy 175 cm. Kasjusz " Don Kasjo" Życiński waży 89 kg i mierzy 189 cm. Od razu można zauważyć,że różnica w warunkach fizycznych jest ogromna. Spora różnica jest także w doświadczeniu "Ambro" co prawda występował na gali FAME
MMA 1 gdzie wygrał z Dawidem Ozdobą co raczej nie jest dużym wyzwaniem ale poza tym większego doświadczenia w walkach nie ma,był nie dawno na obozie przygotowawczym w Tajlandii,ale jak każdy dobrze wie w krótkim czasie nie da się dobrze nauczyć
MMA ,natomiast inaczej sprawa wygląda z "Don Kasjo" który wygrywał turnieje rangi
Grand Prix Polskiego Związku Bokserskiego i stawał na podium Pucharu Polski oraz mniejszych międzynarodowych zawodów (na YouTube można znaleźć kilka jego walk). Panowie lekko mówiąc nie przepadają za sobą i z pewnością będą do siebie bardzo wrogo nastawieni. Dochodziło już między nimi do przepychanek przed sesją zdjęciową do FAME
MMA, czy ostrych wymian zdań na konferencji,a początek konfliktu miał miejsce w programie "Ex na plaży". Moim zdaniem kurs 2.80 na "Don Kasjo" jest sporym value i z miłą chęcią go pobieram. Patrząc na warunki fizyczne i doświadczenie obu Panów Kasjusz powinien wypunktować "Ambro" w stójce i szybko zakończyć walkę.
Dawid Malczyński - Amadeusz "Ferrari" Roślik
typ : Dawid Malczyński @ 1.46 LVBET
Dawid na poprzedniej gali wygrał z Adrianem Polakiem zdobywając pas Mistrza Kategorii Półśredniej i w walce z Amadeuszem będzie go bronił. Malczyński mocno przygotowuje się do walki i ciężko trenuje,możemy to zauważyć w social mediach. Amadeusz sam przyznał,że przygotowania do walki zaczął około 3 tygodnie temu,więc różnica w przygotowaniach obu Panów jest spora. Amadeusz na poprzedniej gali wygrał swoją walkę,lecz była ona raczej bez historii,a on sam był dużym faworytem więc nie ma za bardzo na co zwracać uwagi. Warunki fizyczne Dawida Malczyńskiego to 190 cm i 77 kg, natomiast Amadeusza 178 cm i 77 kg. Różnica w centymetrach spora,Dawid dysponuje bardzo dużym zasięgiem i bardzo dobrze to wykorzystywał w poprzedniej walce,więc myślę,że teraz będzie podobnie. Typuje tutaj Dawida Malczyńskiego jako zwycięzcę walki,ponieważ wkręcił się dosyć mocno w
sporty walki i daje z siebie maksa na treningach i myślę,że to zaprocentuje.
Szymon "Isamu" Kasprzyk - Daniel " DEEJAYPALLASIDE" Pawlak
typ : Szymon "Isamu" Kasprzyk @1.44 LVBET
Jest to walka wieczoru. Isamu miał wcześniej styczność ze sportami walki,konkretnie z zapasami. Daniel Pawlak z tego co mi wiadomo to będzie jego pierwszy kontakt ze sportami walki i nie wróżę mu tutaj kariery ani zwycięstwa. "Isamu" to charakterny gość,wiem,że łatwo skóry nie sprzeda i ma duże ciśnienie na wygraną.Według mnie jest zdecydowanym faworytem tej walki i kurs jest zawyżony,myślałem,że będzie coś w okolicy 1.20. Warunki fizyczne są na tym samym poziomie,więc tutaj nikt nie będzie miał przewagi,natomiast uważam,że przede wszystkim psychika i siła charakteru odegra tutaj dużą rolę i zwycięsko z tego pojedynku wyjdzie "Isamu"