Dobra zostały tylko 2 dni do gali można napisać parę słów o każdej z walk:
Kamil Hassan - Maksymilian Wiewiórka
Jak dla mnie typowy no bet jeśli chodzi o typowanie zwycięzcy, bo obaj panowie zdecydowanie górują nad rywalem jeśli chodzi o swoją płaszczyznę tj. jeśli walka będzie toczyła się w stójce i Hassiego nie zje stres to powinien to wziąć, jeśli jednak walka zejdzie do parteru to tam górą będzie Wiewiór choć tego też nie jestem pewien bo Hassan trenuje z Anzorem Azhiev'em i ten na pewno bardzo dobrze go przygotuje do obrony przed Wiewiórem. Na youtubie można znaleźć walki obu panów Wiewióra w
MMA a Hassana w karate. Jak dla mnie dużo lepiej iść w rundy, różnicy wagowej czy wzrostej nie ma praktycznie żadnej a obaj panowie bez dużej petardy w łapie i nie wydaje mi się żeby to się miało skończyć w 1 rundzie. Jeśli już miałbym na kogoś stawiać to raczej
Hassan jednak kurs jest już na tyle zbity, że się to nie opłaca. Wiewiór już w 1 walce z Handke zaliczył też over rundowy co upewnia mnie przy typie.
Over 1.5 rundy @1.80
Marcin "Mnich Terminator" Wójcik - Krzysztof "Bodychrist" Ciesielski
Tutaj nie ma nawet co zagrać bo kursy śmieciowe. Mnich powinien go rozwalić w max minutę jednak kurs na zwycięstwo 1.11 czy na under 1.5 rundy 1.16 kompletnie nie opłacalne, bo choć wszyscy wiedzą jak walczył Body z Bonusem to jest to waga super ciężka i jeden przypadkowy cios może zakończyć walkę w drugą stronę.
Krystian "Krycha" Wilczak - Bartek "Ruby" Brzeziński
Kurs na Krychę również strasznie zbity bodaj z 1.60/1.70 na 1.34 i jak dla mnie nie do gry chociaż powinien wygrać tą walkę. Tutaj podobnie jak w pierwszej walce polecam iść w rundy z tym, że tutaj w under. Krycha ostro trenuje już od paru miesięcy kiedy to przygotowywał się do drugiej gali ale wypadł z powodu kontuzji, Ruby jak każdy wie nie miał praktycznie czasu na przygotowanie, wydaje album, kręci klipy czy nagrywa kolejne kawałki. W walce na FEN z Arabem nie pokazał nic gdzie praktycznie całą walkę leżał na plecach. Krycha za to na pierwszej gali dał dobrą walkę z dużo wyższym i cięższym rywalem. Tutaj to on będzie miał przewagę około 10 cm i kilku kilogramów. Reasumując Krycha powinien wygrać jednak po takim kursie nie do gry.
Walka potrwa pełen dystans: NIE @1.60
Adrian "Polak" Polański - Kasjusz "Don Kasjo" Życiński
O tym pojedynku już było wiele napisane i tu powinniśmy być świadkami bardzo szybkiego nokautu na Polaku, który nie ma żadnego podjazdu do Kasjusza w stójce wystarczy odpalić sobie walki Kasjo o Mistrzostwo Polski i Polaka z Magicalem i dodamy do tego fakt, że Polak wziął walkę 2 tygodnie temu to zobaczymy, że to starcie Dawida z Goliatem. Dodatkowo do tego dochodzi różnica około 15 cm wzrostu i 10-15 kilo wagi. Tu jak dla mnie wszystko do gry i jeden z najłatwiejszych do wytypowania pojedynków na gali mimo marnych kursów. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości polecam obejrzeć walkę z Magicalem:
Kasjo @1.28 i
Walka potrwa pełen dystans: NIE @1.30
Filip "Filipek" Marcinek - Patryk "Ryba" Karaś
Nie za wiele wiemy o treningach obu panów bo praktycznie wcale nie pokazują swoich treningów w internecie. O Filipku wiadomo jedynie to, że jak sam mówi trenował rekreacyjnie
boks od jakiegoś czasu i przygotowywał się do walki z braćmi Malczyńskimi. Ale chyba nikt nie wie czego można spodziewać się po Rybie, nikt nie wie z kim trenuje czy co potrafi. Jak dla mnie minimalnym faworytem Filipek jednak warunki fizyczne po stronie Ryby jak dla mnie typowe 50/50. Z sympatii do Filipka, na którego kurs jest już za niski do grania nie postawie nic w stronę Ryby. Walka powinna toczyć się w stójce więc jak dla mnie jedyną opcją na ten pojedynek jest
over 1.5 rundy @1.90
Piotr "Bonus BGC" Witczak - Szymon "TAXI Złotówa" Wrzesień
Przy początkowych kursach tj. ponad 2.5 na Złotówę można było w to wchodzić śmiało jednak jak on sam powtarza on już jest wygranym i nie musi nawet wygrywać tej walki. Był na obozie przygotowawczym w Trondheim z Berserkerami gdzie trenował razem z Materlą czy Bedorfem a to już duży handicap w jego stronę, po filmikach na YT widać, że był tam niemiłosiernie obijany. Jednak kto wie czy udźwignie presję związaną z olbrzymią liczbą ludzi na trybunach. Bonus obeznany z tym doświadczeniem jednak on chyba wszystkie swoje walki przegrywał poza tą z Bodychristem. Pewnie od początku ruszy na Złotówę jednak tu będzie dużo trudniej niż na poprzedniej gali. Ostatnia walka pokryła over więc miejmy nadzieję że podobnie będzie teraz. No bet po tym kursie bo Bonusa nigdy w życiu nie zagram nie ważne jaki będzie kurs. Jak dla mnie to jedna z tych walk które mogą być ustawione tak żeby Lv Bet zarobił jak najwięcej, jedynie to co koledzy wyżej pisali
over 1.5 rundy po bardzo dużym kursie @3.65
Marta "Linkimaster" Linkiewicz - Monika "Esmeralda" Godlewska
Kompletnie nie rozumiem tych kursów na ilość rund, jak dla mnie to kurs na under 1.5 powinien wynosić jakoś 1.2/1.3 max. Przecież one obie nie będą miały siły po 30 sekundach biegania po ringu, no chyba, że resztę walki przechodzą ale wydaje mi się, że się na siebie rzucą i po jednym byle jakim trafionym ciosie powinien być koniec walki, nie wykluczone też, że będziemy świadkami jakiejś dyskwalifikacji po ciągnięciu za włosy lub coś równie głupiego. Ten filmik z treningu obu pań to śmiech na sali, bo w 2 minutowej zapowiedzi nie mieliśmy nic poza rozciąganiem Godlewskiej i jeżdżeniem na rowerku Marty. Pytanie tylko jakie długości rund ustalili organizatorzy bo nie zdziwił bym się gdyby to nawet była 1 minuta, bo na więcej niż 2 nie liczę nawet.
Under 1.5 rundy @1.73 lub walka potrwa pełen dystans: NIE @1.4
Dawid Malczyński - Amadeusz "Ferrari" Roślik
Tutaj nie mam najmniejszych wątpliwości na kogo grać. Oglądałem walki obu panów i była to kolosalna różnica. Dawid pokazał się z najlepszej strony z wszystkich zawodników na całej gali i przez cały pojedynek bardzo mądrze punktował Polaka. Walka Amadeusza z Bystrzakiem wyglądała jak dwóch małolatów pod klubem. Zero techniki Ferrariego a rywal wypompował się po minucie. Nie wiem jak wyglądają treningi Amadeusza wiem jednak, że Dawid trenuje z Szulim i na filmikach widać spory progres i to, że na prawdę się przykłada. Nie widzę szans dla Amadeusza ani w stójce gdzie ogromną przewagę zasięgu ma Dawid ani w parterze, bo do tego odpowiednio przygotuje go jego brat który trenował BJJ.
Dawid Malczyński @1.45
Szymon "Isamu" Kasprzyk - Daniel "DeeJayPallaside" Pawlak
Isamu murowanym faworytem problem w tym, że kurs nie do gry. Isamu trenuje czy tam trenował zapasy bodaj 6 lat, teraz trenuje z Borysem w Czerwonym Smoku i na sparingach wyglądał bardzo dobrze. Pallaside jak sam mówił nie miał przed informacją o walce żadnej styczności ze sportami walki i trenuje ledwo 3 miesiące. Nie ma nawet co się rozpisywać bo nikt nie widział DeeJaya w akcji jednak w tak krótkim czasie nie da się za wiele nauczyć. Isamu poskłada rywala w parterze.
Walka potrwa pełen dystans: NIE @1.44
Jeśli dobrze zauważyłem można walki połączyć z jednym z zakładów specjalnych a tam mamy może nie za duży kurs ale jak dla mnie nie ma szans żeby on nie wszedł
Liczba poddań na Fame MMA 3 poniżej 1.5 @1.33
Na dwóch pierwszych galach w sumie na 13 walk mieliśmy jedno poddanie. Na tej gali mamy jedynie dwie walki, które mają jakąś tam szansę na takie roztrzygnięcie tj. Isamu - Pallaside i Wiewiór - Hassan. W pozostałych walkach szansę na taki rezultat walki są bliskie 0 bo praktycznie żaden zawodnik nie trenuje jakichś skrętówek czy gilotyn jeśli ma 2/3 miesiące na przygotowania do walki.
Oprócz tego można próbować podobny bet
Liczba decyzji na Fame MMA 3 poniżej 2.5 @1.32
Na 13 walk jak podałem wyżej mieliśmy ledwo jedną decyzję w tym
na ostatniej gali na 7 walk 6 skończyło się w 1 rundzie, jednak tutaj bardzo dużo zależy od tego na jakich długościach będą odbywać się rundy. Jak dla mnie są tylko 3 pojedynki które mają szansę na koniec na punkty czyli: Filipek - Ryba, Hassan - Wiewiór i Malczyński - Ferrari. Pozostałe walki powinny kończyć się szybko.