Wracajac do meczu
NHL jeszcze ja lubie grac niespodzianki ale sa mecze, gdzie po prostu nie widze podstaw, nie jestem az tak szalony zeby np grac na Bilbao dzis, z Barcelona nikt obecnie nie ma szans a Auxerre mialo je w koncowce.
Anaheim to piekielne miejsce dla druzyn przyjezdnych, bardzo ciezko jest tam wygrac, gospodarze maja doborowy sklad i gosciom bedzie bardzo, bardzo trudno. O ile mozna sie bylo spodziewac wygranej Tampy w Nowym Jorku to watpie aby Chicago moglo dzis za wiele zdzialac
74. Legia - Wisla 2 7,50 wielu bookow
Dlugo by pisac. Jak by to powiedzial bigosmiszcz 'Legia sie skonczyla' to jest zupelnie inna druzyna niz ta jesienia. Zechcialo im sie oslabiac druzyne, odszedl Radovic, po kontuzji cieniem siebie jest duda, do tego kilka nazelowanych panienek typu Zyro, Kosecki, Kucharczyk i zaczely im sie schody przez cala runde wiosenna. To juz napewno nie jest ta druzyna co
bila na glowe wszystkich jesienia, odpuszczala mecze bo wiedzieli ze na koniec i tak beda gora.
Do tego jakies dziwne rotacje Berga juz od pierwszego meczu na wiosne niektorzy 'odpoczywaja' no i uklady. Gra Saganowski a nie gra Orlando Sa ewidentnie cos jest nie tak i nie sadze zeby to byla suwerenna decyzja Berga. Wszystkie wygrane Legii to sa jakies punkty za zaslugi, podejrzewam z Zawisza mieli w pakiecie 3 punkty za te pieniadze za Maslowskiego, Pogon to nie ma co nawet liczyc, szczecinianie sa zawsze ich 'dajkami-wypinankami' no a z Jagiellonia wiadoma historia, karny kontrowersyjny w 97 minucie i zegnamy Bialystok.
Ja powiem tak, mozna sobie dorabiac teorie ze sedziowie pomagaja Legii, przepychaja ich na mistrza mimo ze ta druzyna jest cieniem siebie, ale trzeba zauwazyc dwie rzeczy. Po pierwsze pamietam mase sytuacji gdzie Legia byla krzywdzona przez sedziow ale te sytuacje nie sa takie medialne i jest o nich zdecydowanie cisze, gdy Legia korzysta to zaraz podnosi sie szum i placz na cala Polske. Napewno Legia w przeszlosci dostawala tez w kosc od sedziow, ale takie sytuacje ida szybko w zapomnienie. Po drugie jesli Jagiellonia jest zdecydowanie lepsza, nic im nie przeszkodzilo prowadzic 3-0 w 90 minucie na Lazienkowskiej i wygrac tak jak z Lechem gdzie tez Lech dostal gola ze spalonego i nie byloby dyskusji. A Bialystok zagral asekuracyjnie, na remis a tu sie nie bylo czego bac. Trzeba bylo zatopic Legie ktora jest cieniutka i tematu by nie bylo.
Tutaj o klopotach kadrowych Legii przed jutrzejszym spotkaniem:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,18016445,Ofensywny_klopot_Legii__Kto_ma_strzelac_Wisle_.html
Wisla zostala ewidentnie skrzywdzona w ostatniej kolejce w Bialymstoku i dla wyrownania rachunku sedziowskich pomylek powinni dostac karnego jutro w Warszawie. O Wisle tez by sporo pisac, tam sie nie pzelewa, zakrecony kurek z kasa i jada na starych nazwiskach, ale spawdzonych w lidze, od czasu przyjscia Moskala lepiej ale ta druzyna ma jeden glowny problem, drmatyczne koncowki. Praktycznie co mecz ostatnio traca bramki i sytuacja wymyka im sie spod kontroli. Jesli wyeliminuja ten mankament to wygraja jutro. Nie ma sie co bac Legii tylko trzeba isc na noze i ja sie pozamiata na Lazienkowskiej. Cala pilkarska
Polska bedzie sie bacznie przygladac sedziom, nie sadze zeby po raz drugi odwalili takie cos jak z Bialymstokiem, jak bedzie sytuacja dyskusyjna typu zawodnik Legii da nurka w polu karnym to karnego nie bedzie, a Wisla moze dostac jakis prezent od sedziego i wszyscy beda zadowoleni.
Oczywiscie jest temat czy Legia jest przepychana na mistrza i wielu powie ze maja chody. Czy ja wiem, gdyby tak bylo to rok w rok, no 66 % przypadkow zdobywaliby mistrza przez ostatnie lata a tak nie jest, wygrywaja tylko tym ze liga jest slaba a maja najwiekszy budzet i sponsorow, a i to nie w porywajacym stylu tylko czlapaniem. Obiektywnie nie sadze ze az tak maja taka duza pomoc, troche druzyn im sie podklada (Pogon), troche dostaje sraczki jak jedzie tam Piast, Podbeskidzie ale juz takie druzyny jak Lech czy Slask czy Jagiellonia czy Wisla, a nawet czasem Gornik ich sie nie boja i regularni obijaja 'Barcelone Wschodniej Europy ????
Legia - Wisla 2!!