Nie tak dawno pisałem o dziwnych wymaganiach firmy Expekt, która z powodu niemieckiego numeru IP kazała mi wysyłać dowód wpłaty za mieszkanie w Niemczech z ostatnich 3 miesięcy, ale koniecznie jak już będę w Polsce!
Otóż dzisiaj wysłałem im taki dowód. Myślałem, że w końcu moje konto zostanie odblokowane i zakończymy tę szopkę, a tymczasem dostaję odpowiedź.
Szanowny Panie,
Dziękujemy za kontakt z biurem Obsługi Klienta firmy Expekt i okazan wspolprace.
Uprzejmie prosimy o przeslanie kopii trwalego (drukowanego) dokumentu, z ostatnich 3 miesiecy, potwierdzajacy polski adres zarejestrowany na koncie gracza.
Moja odpowiedź powinna wystarczyć za komentarz do tej sprawy:
Przepraszam, ale ja nic z tego nie rozumiem. Wysłałem Wam już dawno swój dowód. Do tego teraz potwierdziłem fakt posiadania niemieckiego ip kilka tygodni temu. Mój adres zameldowania potwierdza mój dowód osobisty, jak również prawo jazdy, legitymacja studencka i inne dokumenty. Nie mam natomiast drukowanych dokumentów z moim adresem z ostatnich 3 miesięcy, bo po prostu nie miałem okazji żeby takie dokumenty otrzymać. Chyba, że przypadkiem przypomnę sobie o jakimś dokumencie, ale na razie nie zanosi się na to. Mam kartkę pocztową wysłaną na swój adres z pieczątką oddziału pocztowego i datą, ale tekst nie jest drukowany.
Została zweryfikowana moja tożsamość, miejsce tymczasowego zamieszkania i miejsce zameldowania. Czekam na odblokowanie konta, a kopii nie wyślę bo nie mam (chyba, że zadowoli Was kartka pocztowa albo kopia wpłaty bankowej, ale uprzedzam, że jest wypełniona ręcznie przez pracownika poczty!)
Widzę, że biurokracja firmy Expekt niewiele się różni od tej w polskich urzędach. Absurd goni absurd.
Kiedy w końcu odblokują mi to konto, zabieram stamtąd kasę i zwijam się na dobre z pokładu bukmachera Expekt. Jedno wielkie *****.