Dziś w cieniu
GP mamy 1 ligę i bardzo fajne kursy.
Podaję dwa typy jednak typ drugi za małą stawkę z uwagi na to czego on dotyczy. Całą swoją uwagę skupiam na typie głównym. Do rzeczy:
Typ główny
ROW - Gdańsk
Typ - ROW -8,5
Kurs 2,33
Forutna
Fortuna i
forbet sobie śpią sts i e winner ten hc kręci się koło 2. Pare tygodni temu, spodziewałem się raczej i jak się okazało mylnie że ten mecz będzie o nic z możliwością wyboru rywala do PO i bym go wtedy nie ruszał. Jednak sprawy poszły inaczej i jest jak jest. Jak jest? Zarówno Row jak i GKS potrzebują punktów jak tlenu. Jednak Gdańsk raczej zdaję sobie sprawę jak trudne zadanie będzie ich czekało.
Szacun Pomorzanie za zryw w ostatnim czasie, gdzie wygraliście w Krośnie jednak w swojej teorii mam, że Krosno spuszczało z tonu a do pionu sprowadziła Was Polonia pokazując Waszą obecną sytuację. Potem zgromiliście Gniezno, ale Gniezno przyjechało na plaże. Śmiem twierdzić że dziś może czekać na Was podobny łomot jak w meczu nad Brdą No może nie tak okazały ale pewne zwycięstwo Rybnika.
ROW pełna mobilizacja Gdańsk pełna mobilizacja jednak składy trochę odstają. Gdańsk w takim meczu ryzykuję z Kempem na U24 ale wątpię że ten zaciąg okaże się skuteczny bo debiut na torze w Rybniku może przynieść wiele szkody i szans dla naszego hc tym bardziej ze przy U24 tylko raz może zostać zastąpiony. Pewne 3 starty i pewne raczej zera bo o czym mówimy jeśli zawodnik ledwo co punktuję w najsłabszej lidze świata czyli na wyspach. Jego odpowiednik to twardo i bez głowy jeżdżący Wiktor ale jeśli zakończy mecz bez liter to jest w stanie dać nam trochę radości
. Liderzy na równo Holta klasa sama w sobie, zejście ligę niżej okazało się najlepsza opcją. Wiktor podobnie z tym, że on marzy już o ekstralidze z Bydgoszczą np
Jednak luźno zaobserwowałem, że Wiktor już nie jeździ z takim zacięciem, jednak to moja obserwacja i może być błędna bo Wiktor to uznana marka w tej lidze na równi z Rune. Potem mamy dwóch wariatów Pieszczek i Łogaczów ze wskazaniem na Łogaczowa. Krystian częściej nie potrafi opanować głowy przez co traci punkty pozycje i wynik teamu. Jensen z Gomólskim to duże wskazanie na Duna. Kacper jeździ w kratkę i częściej ta kratka jest słaba. To dla mnie najsłabsze ogniwo ale jak zrobi swoje 6-7 pkt będzie dobrze. I na koniec do Apsgrena dokłądam Jamroga. Boję się go bo to tylko Pontus Fajnie gość jeździ ale nie jest dla mnie pewniakiem tym bardziej ze MJJ wraca na dobre tory co pokazuję
Szwecja, ale ok nie mój cyrk nie moje małpy zapewne Marek wie co robi. Ja chcę się dziś co do Pontusa pomylić. Jamróg to zawodnik, który raczej jest siłą w domu. Wyjazdy wychodziły różnie ale na pewno nie tak okazale jak mecze domowe. O ile dobrze pamiętam to tor w Rybniku nie był przyjacielem Kuby. Juniorzy ze wskazaniem na ROW ale o tym niżej. Reasumując mamy wszystko by dziś na spokojnie pokryć ten HC . Potrzeba punktów, słaba dyspozycja na wyjazdach rywala i być może na co licze lekka kombinatoryka z torem Marka.
Typ drugi bieg junioerski Row - Wybrzeże - za drobne bo to bieg nr 2
Row -3,5 pkt
kurs 2.36
buk STS
Nie chciałem się powtarzać, więc dopełnieniem typu powyżej będzie ta analiza o juniorach. Tudzież i Trześniewski mogą punkty przywozić nie tylko w 2 wyścigu. Jednak co do tych punktów z seniorami w kontekście Gryszpinskiego i Szczotki mam obawy. To słaba para juniorska, tym bardziej na wyjeździe. Owszem trzeba im oddać że zrobili ostatnio progres szczególnie Gryszpiński, ale jednak jedna jaskółka u siebie na torze wiosny nie czyni. Jadą na trudny tor na trudny mecz z presją i mogą się pojawić schody. Ale co do typu na biegi juniorski jedzie dość średnia para, na doświadczonego Tudzieża z Rybnickim talenciakiem Trześniewskim. Może buki śpią albo nie traktują debiutu Pawła poważnie. a ja wspieram takie młode talenty i stawiam go w jednej linii z Przyjemskim Ratajczakiem Paluchem Karczewskim. Może stawiam go na ostatnim miejscu z w/w ale litości to nie Giera to nie Wypiór czy Tkocz którzy ledwo jadą a młody fajny talent który może zaskoczyć. Jak nie zje go presja to wraz z Tudzieżem powinni Szczotkę i Gryszpińskiego objechać co nie będzie stanowiło jakiegoś wyczynu.