Jeden z buków jeszcze śpi więc staram się korzystać.
Orzeł -10,5 - Wybrzeże @ 1,80
eWinner
Konkurencja na to zdarzenie daje 1,57 i to jest wg mnie adekwatny kurs. Wybrzeże już nie jedzie o nic. Spadek nie grozi, fazy PO zapewne nie będzie, a nawet jeśli to awans do niej raz że odległy, a dwa wcale nie potrzebny. Prezes już zapowiedział, że pozostałe spotkania bedą odjechane aby zobaczyć którzy zawodnicy będą brani pod uwagę przy układaniu składu na nowy sezon. Odpalony został Gomólski i w awizowanym składzie widzimy Chmiela. Pod ósemką młodzieżowiec lub młody Rosjanin i pewnie rotacyjnie będą się wymieniać z podobnym mizernym efektem. Żupiński już myślami o klasie wyżej też nie będzie wartością dodaną. Obawiam się, że taki "średniak" jak Nowak to na swoim torze zje na śniadanie Thorssella czy Pieszczka, który ostatnio ma zbyt gorącą głowę i kolekcjonuje wykluczenia.
Osobiście spodziewam się spotkania do jednej bramki, w którym Orzeł wygra za trzy punkty.
Dodatkowo gram
- 14,5 @ 2,16 STS
- 16,5 @ 2,68 STS
Ostrovia -
Apator -10,5 @ STS
Nie przekonuje mnie ostatnie wysokie zwycięstwo gospodarzy z Wybrzeżem. Trafili na drużynę bezzębną, pogubioną i dramatycznie tego dnia słabą. Wcześniejsze spotkania to 53-37 i 49-41 z broniącymi się przed spadkiem Polonią i Loko i 50-40 z tarnowskimi Jaskółkami. Dzisiaj podejmują drużynę, którą cechuje jedno - gdzie nie jadą to gromią srodze. Nie oddają biegów juniorom w nominowanych, jadą do końca. Efekty wyjazdów to
33-57 Tarnów
39-51 Loko
35-55 Bydgoszcz
35-55 Gdańsk
Drużyna weteranów z Ostrowa jest dopasowana u siebie i potrafi jechać, ale dzisiaj wg mnie dość znacznie polegną, z bawiącą się wygranymi, po latach porażek drużyną z Torunia.