A ja last minute znalazłem wydaje mi się rekompensatę za półfinałowe niepowodzenie z Finlandią:
Włochy 4te lub niżej @2,1 Bet365Nie wejdzie,już te piski jak wyszli na scenę to przepowiadały
Włosi są jednymi z faworytów w tej chwili kursy plasują ich na pozycjach 3-4,spadki kursowe zapewne za sprawą isiderów znających chociaż "mniej więcej" rozkład głosów jury.
Jednak ile mogą znaczyć słabe oceny od połowy składowej noty mogliśmy się przekonać rok temu gdy dobre oceny od telewidzów (5 miejsce) w wyniku beznadziejnych not jury zepchnęły Cleo na 14ste miejsce.
Ok, od jury Włosi mogą mieć miejsce na podium ,ale od telewidzów tego nie dostaną,głównym powodem - nieobecność w półfinale,kto zagłosuje na piosenkę którą słyszy pierwszy raz?
Rosja z dobrą piosenką i żelaznym zapleczem wydaje się mieć chrapkę na przynajmniej częściowe poprawienie międzynarodowego imidżu oraz odwrócenie uwagi od działań zbrojnych.
Szwedzi mają dobrą propozycję,pewne głosy Skandynawii.
Oprócz tego czarny koń -
Belgia (też spadki zapewne za sprawą insiderów),kupujący głosy Azerbejdżan,zapadająca w pamięć Słowenia,w mojej opinii świetnie pasujący do klimatu seceniczno - festiwalowego
Izrael.
Ktoś powinien wypchnąć skądinąd nie najgorszy kawałek Italii poza podium.
Mam nadzieję,że 12 punktów od San Marino oraz dobra pozycja pod koniec listy nie wystarczą aby być wyżej niż 4.