Islandia 13.00
Jak widać Bwin nie powiedział, że to koniec prezentów na ten
konkurs. Najlepszy kraj skandynawski
Islandia. Ten typ ma tylko jedną małą wadę, ale to na koniec. Tak czy siak
VALUE JEST OGROMNE. Kurs powinien oscylować w granicach 2-3.5. No ale po kolei.
Szwecja - utwór bardzo słaby jak na ten
konkurs. Gdyby musiała przedzierać się przez półfinały przepadłaby z kretesem - uwaga - kurs 1.09. Spadłem z krzesła.
Finlandia - piosenka mocno przeciętna, beznadziejna pozycja w 1. półfinale (występuje jako pierwsza) bez większych szans na awans.
Dania - piosenka na granicy awansu z 2. półfinału. Na ich szczęście wycofali się Rumuni. Może dadzą radę awansować, ale w finale będzie niestety ostatnia piątka. Musiałby się wydarzyć nie mały cud aby przeskoczyli 20. pozycję.
Norwegia - awans do finału powinna sobie wywalczyć. Jestem przekonany, że gdyby była w 1. półfinale nie zobaczylibyśmy Norwegii w finale. Utwór nie jest za bardzo pozytywnie odbierany wśród internautów, lecz wspomóc Norwegię mogą jurorzy. Trochę dziwna piosenka, zarzuca się jej niespójność, tak troszeczkę dziwnie się tego słucha.
Norwegia nie powinna przekroczyć w finale 15. miejsca.
Islandia - zdecydowanie najpopularniejsza wśród eurowizyjnych fanów z propozycji skandynawskich. Moim zdaniem również najlepsza muzycznie. Do tego dochodzą efekty wizualne na scenie, które mogą zrobić wrażenie na odbiorcach. Tylko mamy tutaj jeden haczyk. Niestety
Islandia znajduje się w 1. półfinale, który jest bardzo wyrównany. Co prawda u buków awans jest po 1.4, tak więc niby do finału powinni wejść. No, ale to jest pierwszy półfinał w którym o finał bić się będą 13-14 państw. Na szczęście Islandię ratuje bardzo dobra pozycja startowa. Występują jako 16. propozycja i występują bezpośrednio po beznadziejnie słabej Czarnogórze. To zdecydowanie na plus. Moim zdaniem
Islandia ma spore szanse zająć w tym półfinale miejsca 8-10. Jeżeli tylko
Islandia przejdzie do finału jestem pewny wygranej Islandii w krajach skandynawskich. Powtórzę, że gdyby tu był kurs w okolicach 2-3 to zupełnie nie zawracałbym sobie tym głowy. Lecz tutaj mamy kurs 13.
Kurs 13. Brać kto pierwszy ten lepszy. Jak ustawią ten kurs w granicach 2-3 to nie będzie już tak atrakcyjnie. Kolejna mega promocja od Bwin
Edit:Oho, widzę, że zakład znikł z oferty. Kabarety. Lepiej dla buków, żeby Eurowizją się nie zajmowały ???? .