Dwie rzeczy odnośnie posta husarz22 - po pierwsze nie uważam, żeby którykolwiek z zespołów robił ostatnie roszady pod kątem ELEAGUE Premier więc zmiany można będzie ocenić pewnie dopiero po majorze, ciężko też mówić o wymianie dwóch graczy bo na razie to C9 wyrzuciło dwóch z nich, a teraz grają ze standinami. Poza tym uważam, że jak na konieczność gry z ciągłym standinem przez ostatnie miesiące to wyniki FaZe były co najmniej przyzwoite. Myślę, że po przerwie wakacyjnej mogą stanowić bardzo groźnego konkurenta dla Astralis.
Natomiast to co teraz to inna sprawa. Zgodzę się, że MiBR nie zachwyca, zresztą sami chyba doszli do podobnych wniosków skoro dokonali kolejnej wymiany w składzie. Wyciągnęli tarika z C9 który, o ile się nie mylę, w ostatnim czasie był tam IGLem. Więc na pewno wymaga to ułożenia gry na nowo. Na tle C9 zaprezentowali się przyzwoicie, czego nie można powiedzieć o MiBR na tle Liquid. Generalnie wydawało się, że inferno to ich mapa i ich teren, ale te wolne, nawet bardzo wolne wejścia na inferno, na niemalże czerwony zegar, praktycznie bez kontaktu wcześniej były średnie. Oczywiście zmusza to do pewnego zgadywania i na mniej cierpliwy zespół może dawałoby lepszy efekt ale z Liquid nie pozwoliło na wiele. Do tego MiBR ma bardzo niestabilnego cache'a, wygrali tylko 4 z 10 ostatnich takich map, wszystkie niezbyt pewnie. Generalnie ciekaw jestem odrzucania map bo jedni i drudzy nie grają inferno. Ale na pewno gdybym musiał to raczej C9 +1.5 niż wygrana MiBR.
Co do drugiego meczu, to nie mogę się pozbyć wrażenia, że niezły występ w Kolonii czy generalnie wygrane mapy fnatic ostatnio wiążą się ze świetną grą indywidualną (w Kolonii błyszczał JW, ostatnio mapę z NaVi urwał super grą draken). No i o ile w Kolonii było niby tylko 2:1 dla FaZe to na overpassie i inferno to były raczej pogromy niż wyrównane mecze. Do tego w sumie meczu z mouz to nie zawalił olof tylko rain a w mniejszym stopniu Guardian i karrigan. Wydaje mi się, że o ile FaZe sobie poradzi to raczej nie opłaca się ich grać po proponowanych kursach. Nie chce mi się wierzyć żeby fnatic bazujące na indywidualnych umiejętnościach graczy było w stanie wyrwać więcej niż mapę
FaZe + Cloud9 (+1.5) @2.17 3/10
Tylko naprawdę delikatnie bo po jednym Bo3 to ciężko oceniać formę drużyn (zarówno FaZe jak i C9 w tych składach grają pierwszy turniej - albo od dawna, jak w przypadku FaZe, albo w ogóle pierwszy jak w C9)
Edit. kursy Totalbet
Da się grać gdzieś
live?