Gran Canaria - Zalgiris godz. 21.00
DJ Strawberry powyżej 8,5pkt / 1.85
6pkt
Zawodnik gospodarzy jak na razie średnie na poziomie - 8,9pkt (skuteczność - 44,6% za dwa, 28,6% za trzy, 70,6% wolne) przy około 24 minutach na parkiecie. Ostatnie spotkania sporo poniżej chociażby swojej średniej - łącznie 15pkt w czterech ostatnich spotkaniach Euroligi, jestem przekonany, że stać tego zawodnika na dużo solidniejsze liczby. W Gran Canarii brak Nelsona, Hannah i Radicevica, po stronie Litwinów brak Jankunasa, Westermanna i Kavaliauskasa. Strawberry od początku sezonu wyrósł na wiodącą postać tego klubu, przede wszystkim teraz przy braku Hannaha, musi też wziąć ostatnio zdecydowanie większą odpowiedzialność. Gra najwięcej, bardzo dużo tej gry Gran Canarii kręci się wokół niego, ostatnio brakuję skuteczności, ale to też może wrócić, przy tak doświadczonym zawodniku, na pewno łatwiej o szybsze ustabilizowanie tej formy. Zdaje sobie sprawę, że Litwini to jedna z najlepszych defensyw Euroligi, ale jakoś mam wrażenie i też Strawberry to nie raz pokazywał, że w takiej grze, też potrafi się odnaleźć. Miał już w tym sezonie Euroligi dużo słabsze występy, gdzie zdobywał punkt czy dwa, ale w kolejnych spotkaniach już bardzo solidnie punktował, teraz dłuższa passa, ale tak jak wspominałem, przy tak dużym doświadczeniu, zdecydowanie szybciej powinien sobie z tym poradzić. (LVBet)