Bardzo mi przykro że nie mogłem się udzielić i cokolwiek napisać o tym turnieju przed pierwszymi meczami.
Podczas rozmowy z Wilqiem doszliśmy do wniosku że tym na Oostende był uzasadniony. (został dobrze opisany)
Zgadzam się też z wnioskiem Wilqa do Ola odnośnie tych banów, bo ledwo się zaczęło a już pojawili się ludzie którzy ... pobudzają koniuszki nerwowe.
Musimy zdać sobie sprawę przy typowaniu z jednej rzeczy, a mianowicie zespoły które grają jutro będą miały ciekawostkę... 3 mecze w 3 dni. Moim zdaniem niemożliwe. Także finał moim zdaniem zespół który awansuje odpuści (ale to taka moja teoria spiskowa).
---------------
O dzisiejszych meczach nie ma sensu już pisać. Oostende to dla mnie osobista porażka
bo nie spodziewałem się na tym poziomie tego na co teraz rzuciłem okiem. Nie można od stanu gdy się wychodzi na prowadzenie 55-52 stanąć i już nic nie grać... 14min do końca meczu było i zespół stanął.
Co do Cantu to myślę że tak jak sobie dedukowałem HC dodatni na przeciwników na poziomie +12 powinien siąść niemniej nie o tym teraz bo już mecz trwa.
choć na koniec zaświeciło światełko w tym długim tunelu (hehe Wilqu ile ja to pisałem że się skończy -8)
...
----------------
Jutro Kazań to oczywista oczywistość
. HC dla mnie za wysokie bo nikt nie będzie się spinać aby wygrać wysoko. Będzie sporo rotacji.
A co do meczu
Le Mans - Donieck
mam jeden typ na zwycięstwo : NO BET. Rozmyślam bardziej ku overowi bo po tych wzmocnieniach Ukraińców to oni muszą się zgrać to przede wszystkim. Siłę ognia mają a defensywa na bank będzie kuleć.
Le Mans gra szybko ale o tym może kto inny... To na pewno będzie warto zobaczyć.
-------
nazwisko HEATH warto się przyjrzeć temu zawodnikowi. Ogólnie Lukoil u siebei w lidze będzie po wszystkich jeździł jak nikt szybko nie odejdzie gdzie indziej. Cantu w tym roku to inna drużyna niż ta co była rok temu. TYUS i CUSIN nieźle to wygląda pod koszem. Tylko przy tym co oni grają pod koszem to nie widzę strzelca z obwodu jakiegoś wybitnego, tego może im zabraknąć bo teraz grali wesoło ale inside-outside może być ciekawym u nich rozwiązaniem. Tyus gra jak młody Batiste ..
---------