>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
No i mamy niespodzianke... nie wiem co napisać bo cały czas zbieram szczene z ziemi będąc pod wrażeniem gry francuzów.Zachwycili francuzi,wymienność pozycji,pomaganie sobie.Bounce passy Longa,gra Batisty,Kahudi no i cichy zabójca El Amin.Zagrali w 100% swoją koszykówke,wszystko co nakreślił im trener i co przekazywał na czasach realizowali w 100%.Unics powinien to wygrać w IVQ ale tego nie zrobili,nie wykazali sie doświadczeniem a powinni.Mieli buzzera na koniec III,potem wystarczyło już tylko to dograć kiedy prowadzili 6pkt.Ale fatalna gra Dedushkina który musiał pograć w związku z zejściem Veremenki to był gwóźdź do trumny któy wykorzystał MVP spotkania Batista.Całą drużyne należy pochwalić.No nic czekamy na kursy i gramy .... Cantu ;)

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Panowie jak tam dzis widzicie szanse Le Mans z Cantu ? po kurs na Cantu 1.3 troche mało...Warto mimo to zagrac Włochów ? Po woczrajszej wtopie na Kazaniu dzis juz nic nie wiem ...

samin1 524

samin1

Użytkownik
A tego już chyba nie da się wyjaśnić .. 1.30 to za mało na Cantu stanowczo...
Gospodarz turnieju vs wielka niespodzianka... ▶ moim zdaniem przed meczem nie ma sensu tego grać. Trzeba zobaczyć jak zaczną obie ekipy mecz, gdzie kto będzie chciał zrobić przewagę. Pomalowane moim zdaniem po stronie Cantu ale to nie wszystko...
ja już nic nie wiem ... ;)
NO BET, ale jeżeli miałbym coś zagrać to byłoby to Cantu
----------------
E: No i po tym co widzę przez kilkanaście minut to zastanawiam się jak to możliwe że Kazań pozwolił sobie na to wszystko... 34-19 i nie mam możliwości aby coś się zmieniło. Procent skuteczności Cantu spory a Le Mans zastraszająco słaby. Wysocy Cantu roznoszą przeciwników. Penetracja i oddanie na obwód również funkcjonuje... i mamy oto właśnie ten wynik.

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Cantu pewne. Nie róbmy jaj że Le Mans będzie w eurolidze. Zagrali wczoraj dobrze ale też trzeba przyznać że Kazan ten miał mecz już w garści. Więcej konsekwencji w grze w 4Q i finał byłby dzisiaj inny. Cantu solidna drużyna gra bez fajerwerków ale skutecznie. Warto dodać że dla Le Mans jest to 3 mecz w 3 dzień. To nie NBA gdzie są przyzwyczajeni i na pewno odbije się to na kondycji. Jak dla mnie Cantu dzisiaj jest pewne i sam mocno gram z handicapem.

samin1 524

samin1

Użytkownik
No to wywołany do tablicy zaczynam. Patrząc na zestawienie grup pokuszę się o wytypowanie swojej &quot;16&quot; która przejdzie dalej.
Grupa A ▶ Ulker, Cantu, Panata, Real
Myślałem o BC Khimki ale chyba nie dadzą rady aż tyle wygrać aby awansować bo ta grupa jest mega silna i Rosjanie jak i Słoweńcy będą dostarczycielami punktów. Pierwsze miejsce moim zdaniem będzie należeć do Realu lub Ulkeru. Panacie w tym roku trzeba się dobrze przyjrzeć bo tam przemeblowanie straszne i nie wiem co z tego wyjdzie do końca bo amerykanie to wielka moim zdaniem niewiadoma (Kitchen - czy wam to coś mówi ;) ?)...
Grupa B ▶ Maccabi, Siena, Malaga
czy ktoś jeszcze ? Prokom, Alba, Elan ? to są dostarczyciele punktów ale przez to że któraś z drużyn może na pozostałymi dwoma zapunktować w domu i na wyjeździe to może się prześliznąć do &quot;16&quot;. Najsolidniej moim zdaniem wygląda Elan i jeśli już to na nich bym postawił. Pierwsze miejsce moim zdaniem Maccabi prze Malagą.
Grupa C ▶ Efes, Milano, Olympiakos, Caja i Cedevita
Jest to grupa z której może wyjść 5 zespołów. Wilq coraz bardziej mnie przekonuje do Cedevity jako czarnego konia Euroligi i chyba coś w tym jest. Na potwierdzenie jego słowa
co ja mam Ci powiedzieć o Cedevicie,jak zwykle skład budowany pod eurolige. Zobacz na ich backcourt Green-Wright-Gelebale-Tomas-Ilievski. Dodatkowo ściągnięty z Galaty Andric,doświadczony Suput z Bemberga .Jest też Goran Suton czy Bazdaric. Mają jeszcze lepszą paczkę niż ta którą straszyli dwa lata temu
Ta grupa jest mega wyrównana, po prostu mega !
Grupa D ▶ CSKA, Barca i może Besiktas i Lietuvos
Ogólnie grupa z dwoma faworytami a reszta to będzie decydować dyspozycja dnia. Sporo zmian w składach i trzeba najpierw zobaczyć aby coś więcej móc powiedzieć.

----------------------
hm......w pierwszej kolejce same zwycięstwa gospodarzy ?? NIEMOŻLIWE ale tak mi się widzi...

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Mnie natomiast zespoły Caji Laboral i Barcelony nie przekonują swoją grą.
Bez Lampego ten zespół jest spokojnie do ogrania i Hiszpanie będą musieli mocno się napracować na poszczególne zwycięstwa. Na tą chwilę wróżę im maksymalnie 4 miejsce w grupie.
Barcelona słabiutko gra ostatnio i przypuszczam,że przytrafią im się jakieś głupie porażki.
Niestety obawiam się też,że nasze Asseco może przegrywać mecz za meczem, nie podoba mi się ten zespół w ogóle,skład personalny też jest mocno wątpliwy,męczą się ze słabiutkim beniaminkiem ligi,zdecydowanie nie jest to zespół na ten poziom rozgrywek.

Otrzymane punkty reputacji: +7
samin1 524

samin1

Użytkownik
tak jak już pisałem odnośnie Caja że ten zespół potrzebuje czasu bo w pierwszej kolejce grali piach. W pierwszej kolejce gra z Oly i to będzie czuję close game bo Oly wcale takie aż nadto mocne nie jest. Zobaczymy jak się będą przedstawiać kursy.

Na Barcelonę to trzeba będzie na początku sezonu grać przeciwko bo to będzie przynosiło profity. HC dodatnie na &quot;zespoły bananowe&quot; będzie na pewno do pobrania. No ciekawe jaki będzie HC przeciwko Brose... jizys tego nie da się przewidzieć. Byle jaka jakość w FCB powinna ich połykać ale nie wiem na ile będzie im się chciało.

Zgadzam się również z kolegą że Prokom to będzie lany z każdej strony i Kemzurze przybędzie siwych włosów po tych meczach. Aby takim nazwiskiem firmować taki bubel. Na pewno trzeba będzie zakładać że niektóre mecze chłopakom wyjdą bo skuteczność dopisze ale to tylko u siebie w hali. Wyjazdy to powinny być izi lose.

Ze swojej strony dodam że Partizan to już tylko nazwa. Besiktas powinien sobie też spokojnie poradzić.

Pokuszę się o suche strzały na pierwszą kolejkę.

1. Fenerbahce Ulker vs. BC Khimki ▶ jedyneczka bez dwóch zdań. Wynik w granicach -10 moim zdaniem spokojnie. Pod koszem miazga. Obwód też może w każdym momencie odpalić. Wg mnie oni są na F4. Mowa oczywiście o Ulkerze.

2. Real Madrid vs. Panathinaikos ▶ mimo wszystko tutaj nie ma nad czym się rozwodzić. Tylko przestoje madryckiej drużyny mogą pokrzyżować im wygraną z Panatą. Natomiast nie mówię broń boże że jak zobaczę na żywo Panatę jak gra to nie zmienię zdania.

3. Mapooro Cantu vs. Union Olimpija ▶ Cantu ma siłę na desce. Union ma 6 zawodników. Reszta to dodatek. Własne podwórko może mieć tutaj kolosalne znaczenie.

4. Elan Chalon vs. Asseco Prokom ▶ Nie widziałem francuzów ale widziałem Prokom i idę w ciemno z tym zwycięstwem gospodarzy.

5. Unicaja Malaga vs. Maccabi Electra ▶ tutaj całkowicie nie wiem czego spodziewać się po Maccabi. Malagę widziałem i brakuje im wysokich. Ogólnie Repesa to odpowiedni trener aby coś z chłopaków wykrzesać i widać było w meczu z Realem że jest chemia i braki nadrabiają zaangażowanie.

6. Montepaschi Siena vs. Alba Berlin ▶ mimo wszystko jakiś niski wynik i zwycięstwo do 10 oczek Sieny.

Proszę nie traktować tego poważnie bo to są moje luźne przemyślenia. Wszystko zależy od informacji które będą się pojawiały z czasem a także tego jak dane zespoły będą się prezentować w ciągu tych 10dni. Wszystko może ulec zmianie więc ... Be in touch

pozostałe grupy innym razem.

Sporo klubów mi zostało do obejrzenia ;) bo na sucho to ciężko cokolwiek zrobić.

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Już mi się ten sezon na Forum zaczyna podobać ????

Myślałem o BC Khimki ale chyba nie dadzą rady aż tyle wygrać aby awansować bo ta grupa jest mega silna
Tutaj pozwole sobie się nie zgodzić. BC Khimki awansuje z tej grupy na pewno, ponieważ ma w składzie bardzo wielu doświadczonych zawdników jak np Monia, Fridzon, Loncar, Planinic czy Nielsen. Solidna ekipa pod wodzą solidnego coacha Kurtinaitisa powinna na lekkości wyjść przed Cantu.

Na razie poza tym wszystko widzę że myślimy w miarę podobnie, zacznie wrzeć jak wreszcie pojawią się kursy ... ????

samin1 524

samin1

Użytkownik
Chalon + Cantu + Fenerbahce + Barcelona + Real ▶ 3.18
Prawdopodobieństwo : 6,5/10

----------
w sumie tutaj edytować już chyba nie ma sensu. Kurs AKO jaki podałem wtedy teraz jest na poziomie 2.66 co świadczy o sporych spadkach na wszystkich meczach. Ucierpiał najbardziej Real bo spadło z 1.40 na 1.25 i z tym że tego meczu już za ten teraźniejszy kurs bym nie ruszał. Barcelona jedyne co mnie przeraża jest to że dziś grali z Dallas i grali bez oszczędzania.
O meczach dzisiejszych już niedługo...

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Real Madryt - Panathinaikos Ateny
Real(-6.5) 1.90 4/10
✅✅✅ 85:78
Betcity
Panata to legenda i wszyscy o tym wiemy.Kryzys sprawił,że nawet takie kluby muszą godzić
sie na cięcia co jest w gruncie rzeczy smutne ale trzeba zmierzyć sie z rzeczywistością.W tym roku Panate czeka ciężka droga i trudno bedzie cokolwiek ugrać w tegorocznej edycji a dla nich brak awansu do top16 to już klęska.Mimo wszystko w tym roku nawet najwięksi fani dają im maks 20% szans na ugranie czegokolwiek.Pozwole sobie wymienić graczy których Panata utraciła przez to lato:
Mike Batiste
Kostas Kaimakoglou
Aleks Maric
Stratos Perperoglu
Romain Sato
Ian Vougioukas
Nick Calathes
Pat Calathes

Nie wszystkich oczywiście wymieniłem bo niby po co mam wymieniać Logana który wogóle nie pasował do tej drużyny i jak przewidywałem nie sprawdził się.Dla mnie to jest szok co sie stało z tą drużyną.Skład praktycznie zbudowany od nowa,ostał sie tylko Diamantidis który nie będzie wiecznie tym diamentem który szlifowany przez lata dawał nam tyle radości.Z pewnością dokoptowanie Sofo i Lasme to kontynuacja świetnej defensywy którą raczył nas ten klub przez ostatnie lata.Ale nie mający euroligowego doświadczenia Panko,Armstrong czy Kitchen to już są jakieś jaja.Z czym do ludzi panowie... z całym szacunkiem dla Panko którego lubie ale to nie ten poziom dude.Ławka też wygląda marnie mając na uwadze reszte ekip z tej jakże silnej grupy.A co na to Real? O nich w ostatnich dniach zostało juz chyba wszystko napisane,wystarczy spojrzeć w dział &#39;&#39;liga hiszpańska&#39;&#39;.Zespół z chyba najbardziej zbilansowanym teamem w całej eurolidze mający w swoim składzie bogactwo talentu.Ogromne wybór ma Laso,nie jestem jego zwolennikiem ale wydaje mi sie że daje rady i ogarnia ten zespół.Tam w zasadzie każdy może zaskoczyć,kto spieprzy zaraz jest go kim zastąpić.I mają Rudego który w tym sezonie może poprowadzić tą drużyne do potrójnej korony.Mam nadzieje,że im sie uda.Real miewa przestoje ale tak jak pisałem tam jest taki wybór że zawsze idzie pożar ugasić.Dla mnie to zdecydowany faworyt w tym roku,były już lata kiedy ten zespół wyglądał dobrze ale w tym roku są już że tak powiem dopasowani na maksa.
Edit: Betcity ma lepszą linie

samin1 524

samin1

Użytkownik
Tą pierwszą kolejkę zacznę od słów :

Musimy pamiętać że mecze Euroligowe różnią się diametralnie od meczy w lidze i tutaj zespoły słabsze zawsze potrafią zaskoczyć in plus. Pytanie tylko czy takie słabsze zespoły mam ? Tak i jest to Prokom.

Prokom has changed a lot during the summer, while Chalon kept its core players, but added new pieces to be even more competitive in its first Euroleague experience
Ten cytat świetnie obrazuje to co przyjdzie nam ujrzeć. Blake Schilb zrobi nam z d*** jesień średniowiecza. Każdy widział jak „dobrze” broni Prokom tzn. nic nie broni… Cieżko coś sensownego powiedzieć bo tak naprawdę wszystko w rękach i nogach francuzów którzy jeżeli zatrzymają obwód Prokomu to szybko pozamiatają. Blass mimo iż jest w formie meczu sam nie wygra. Do tego trzeba pamiętać że on się szybko irytuje a w EL jest trochę inne sędziowanie i pozwala się na więcej a nie gwiżdże najmniejszy dotyk przeciwnika.
Hracyniuk który jest na poziomie Towarzystwa Krzewienia Kultury Fizycznej nie będzie miał większych szans z Shelden Williamsem który pograł w NBA….
Myślę też że Francuzi zdominują tablicę bo to mi się też rzuciło w oczy w obu meczach Prokomu że tam nie ma kto zbierać.

TYP : Chalon win (90%) lub Chalon -12.0 (35%)

CSKA to oprócz podbicia kursy nic sensownego nie widzę bo nie wiem na ile ostatnie kontuzje Samardzinskiego, Blumsa i reszty to odpoczynek przed CSKA a na ile poważny uraz eliminujący ich z gry.

TYP : CSKA win (99%)

Zalgirisu z Cedevitą nie podejmę się typować ale tutaj widzę sporo punktów. Ma kto rzucać z obwodu, ma kto penetrować i ma kto walić spod dziury. Także oba zespoły bardzo fajnie zbilansowane i to będzie ciekawy mecz do oglądania. Jeżeli dopisze skuteczność to over powinien siąść bezproblemowo. Pamiętajmy jednak że to pierwsza kolejka i typy na linie trzeba traktować z przymróżeniem oka.

TYP : over 150,5 (55%) lub Cedevita +14,5 (75%)

Oj ten mecz to najchętniej bym odpuścił ale wobec braków gości (Tibor Pleiss, Maciej Lampe and Unai Calbarro) to nie wypada nie grać Oly które utrzymało cały skład ale straciło mózg w postaci trenera. Czy to może mieć wpływ ? w pewnym sensie tak ale chyba nie aż taki aby nie poradzić sobie z Cają w takim personalnym zestawieniu. Do tego ten hiszpański zespół traci sporo grając w obcych halach. Nadmienię tylko że od tamtego tygodnia myślałem o zwycięstwie Caja ;).

TYP : Oly win (70%) lub Oly -2,5pts (60%)

Cantu to zespół który ma mega potencjał i to już nie ten zespół co sezon temu. Podkoszowi to marzenie i do tego obwód który w każdym momencie może odpalić no i oczywiście człowiek orkiestra Manuchar Markoishvil. Czy przeciwnicy to ogórki ? ich pierwsza piątka robi wrażenie ale już potem jest blado i myślę że na Euroligę to za mało. Będą moim zdaniem podejmować walkę u siebie. Do tego kontuzje w Ljublanie

TYP : Cantu win (90%) lub Cantu -6 (60%)

Fenerbahce – Khimki ▶ tutaj tego meczu nie będę opisywał bo nie będę obiektywny. W tym sezonie moim zdaniem Ulker jest w stanie bić się o finał. Mają taką pakę że głowa mała. Na pewno potrzeba zgrania i z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Na to liczę. Khimki… hm… może o tym zespole wypowie się Kostuch, bo ja osobiście nie widzę ich w tej grupie. Zatrzymanie Fridzona będzie kluczowe. Nie patrzę też na wygraną z Astaną bo to nie ten kaliber. Szybciej mi do Khimik z meczu Triumphem a to za różowo nie wyglądało. Ogólnie Khimiki mają mocną pierwszą piątkę a potem cienko. Obawiam się o utrzymanie tempa gry i dlatego typuje na Fene bez mrugnięcia oka.

TYP : Fenerbahce win (90%) lub Fenerbahce -4 (70%)

Malaga – Maccabi ▶ o tym meczu nie powiem ani słowa bo to typowy NO BET.

-----------------

No to mamy pierwszego doga ???? Cedevita wygląda apetycznie. Chyba w tych pierwszych jutrzejszych meczach jedyną niespodzianką może być ich wygrana. Kursy też zaniżone na gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +19
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Samin należy też dodać że Caja przyjedzie bez Taylora Rochestie który ma miesiąc z głowy.W tym wypadku Oly win 90% ;)

Brian Randle w Albie Berlin!!! No,no tego chyba nikt sie nie spodziewał.Alba wie czego szukać.Randle to gracz z wysokim IQ,wie co zrobić z piłka a przede wszystkim świetny defensor.Pamiętam go jak doprowadził Gilboe chyba do final four w izraelskiej ekstraklasie.Dobry ruch niemców,nie wiem jeszcze czy zagra już z Sieną.

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Samin bardzo sensownie opisał wszystkie rzeczy, które powinny zdarzyć się w pierwszym dniu ???? co do meczu Fener - Khimki to odczucia mam podobne, tylko uważam że w całokształcie grupy Khimki są w stanie na lekkości wyjść, a i może pokusić się nawet o wygraną w Atenach z przebudowanym (takie ładniejsze określenie na brak pieniędzy w klubowym budżecie) Panathinaikosem. Osobiście pobieram to tripla 2/3 Cedevitę z podpórką gdyż +8.5 z Bozą Maljkovicem na ławce i kilkoma solidnymi shooterami (Tomas, Gelabale, Ilievski) powinno się pokryć w pierwszym meczu na Litwie, Olympiakos z Cają oraz właśnie Fenerbache z Khimkami.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Widze,że nie tylko mi przypadł do gustu rooster Cedevity.Oni są nieobliczalni i w zasadzie to Żalgiris ratuje wyłacznie własna gorąca hala.O ile w defensywie cały czas ten zespół ma potencjal to w ataku wygląda to katastrofalnie.Nie opłaca sie grac na nich po takim kursie.W tym momencie pinnacle daje 4.05 na Cedevite,grubo przesadzili.

samin1 524

samin1

Użytkownik
http://www.euroleague.net/news/i/100468/180
Polecam rzucić okiem przed pierwszą kolejką. Nie widzę sensu tego wklejać inaczej. Lampe powinien zagrać. Randle z Alby to tylko 2-miesięczna umowa. Trochę zmian i kontuzji jest.
ah i jest odpowiedz na Blass ...... zakontraktowanie RUSH ????
coś czuję że pierwszy blow będzie w meczu z francuzami którzy w swojej hali nie popuszczą młodzieży wybitnego szkoleniowca.
E: jak czytam to że Prokom ma wyjść twardą obroną to się łapię za głowę ! Z kim ? z koszarem którego na koźle każdy Afroamerykanin mija... z Hracyniukiem i Mahalbasicem pod deskami ? jeden podskakuje 10cm a drugi oprócz wzrostu to tyczka... Eh.. brak mi słów choć fakt faktem z meczu na mecz w polskiej lidze będą mocniejsi.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Elan Chalon(-7.5) 1.84 4/10 ⛔⛔⛔ 71:64 1pkt
Pinnacle
Tutaj krótko,dla mnie wynik może byc tylko jeden.Chalon mimo słabego początku w lidze to zespół o klasy lepszy od Prokomu.O składzie napisał Samin,zapewne inaczej każdy patrzył by na to spotkanie gdyby Prokom inaczej wszedł w sezon.Prokom ma swoje problemy i Chalon zapewne to wykorzysta.Brak Viney&#39;a i Hrycan który mógłby byc asem w rękawie Kemzury bo defensor z niego dobry ale po kontuzjach nie wygląda to narazie za dobrze.Prokom ma problemy i w ataku i w obronie,stracone ponad 90pkt w Koszalinie mówi samo za siebie.Elan ma Schilba który może wygrac to spotkanie sam.Mają też siłe pod koszem,ich gra tak jak większości ekip z francji oparta jest na atletyzmie.Nie widze Prokomu w tym spotkaniu,obawiam sie że będą momenty kiedy poprostu będe sie dobrze bawił oglądając ich nieporadność.

Otrzymane punkty reputacji: +5
K 195

kosmos111

Użytkownik
Takie cosik ode mnie:
Zalgiris - Cedevita
Typ - Rimantas Kaukenas over 10.5pkt ⛔⛔⛔
@1.72 betcity

Kaukenasa raczej specjalnie przedstawiać nie trzeba, wielokrotny reprezentant Litwy i bardzo solidny gracz. Przed tym sezonem opuścił (jak wielu innych) Montepaschi Siene i wrócił do ojczyzny. Zanosiło się na to, że w Zalgirisie będzie spełniał rolę 6th mana, dawał ogień z ławki, ale odejście Kalnietisa do Lokomotivu powinno to zmienić. A w zasadzie chyba już zmieniło, bowiem w ostatnim meczu ligi VTB Kaukenas wyszedł w pierwszej piątce i zaliczył bardzo dobry występ, 14pkt, 75% z gry, najlepszy strzelec drużyny. Jakie ciśnienie jest wywierane na Zalgiris, zwłaszcza po poprzednim bardzo słabym sezonie chyba mówić nie trzeba. Cedevita poczyniła przed sezonem wzmocnienia, ale chyba nikt w Kownie nie wyobraża sobie dzisiaj porażki.
Kaukenas w pucharach zawsze grał solidnie, jego średnia nigdy nie spadła poniżej 10pkt/mecz, myślę że wraz z braćmi Lavrinovicami poprowadzi dziś Zielonych do zwycięstwa. Forma wydaje się niezła (choć po kilku spotkaniach ciężko to określić), trzeba to teraz pokazać na boisku
Edit: 9 punktów:;/: Jak na 2 minuty przed końcem zezował prostego layupa w kontrze to mi się ciśnienie podniosło...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom