A więc zaczynamy czwarteczek euroligowy. Z racji że jest sporo spotkań , aż 4 euroligi i jeszcze troche innych spotkań koszykarskich m.in polskich złoże dziś 2 kupony. Jeden handicapowy i drugi na rzucających zawodników.
Efes Pilsen - Brose Baskets -12,5 pkt Efes 1,85 Toto-mix
A więc tak jak mi serce podpowiadało , handi na Brose ???? Remis
Efes u siebie nie pokonany , po ostatnim zwycięstwie mocno przybliżyli sie do zwycięstwa. Na pewno są lepszym zespołem od Brose , sam też nie wiem jak zagrać to spotkanie. Wg. statystyk ,formy i to dla kogo tak na prawde ważne jest zwycięstwo wynika z tego że Efes musi to spotkanie wygrać i powinni to zrobić ze sporą przewagą. Patrząc na mecze Brose na wyjeździe nie mamy żadnej porażki więcej jak 7 pkt ( z Cska ) oprócz prestiżowego meczu z Albą. Pierwsza myśl , Zwycięstwo Efesu 10+ pktami , druga myśl +12,5 handi na niemców. W głębi środka czuje że Brose dzis powalczy ale wiem że Turasy są bardzo mocni u siebie i przez rozsądek gram -12,5 Efes.
Anton Gavel under 11,5 pkt 1,85 Toto-mix 6 pkt
Antek to dobry zawodnik , jeden z kluczowych zawodników Brose. Ostatnio 15pkt z realem na wyjeździe i 7 pktów u siebie z Cska. Z racji że dziś Efes pocisnie Brose i będzie dobrze bronił Gavel nie rzuci 12 oczek.
Jordan Farmar over 15,5 1,85 Toto-mix 29 pkt ????
Dzordek nie dał ciała
Ostatnio zagrałem jego under gdzie rzucił 23pkt i wtopiłem. Dziś z racji że grają na własnym terenie i wrzucą sporo oczek Niemcom typuje że rzuci więcej jak 15 oczek. Dobrze rzuca za 3 ,perfekcyjny z lini osobistych. ( ostatni mecz 11/11 free throws)
Maccabi Tel-Aviv - Khimki Moskwa -4,5 Maccabi 1,75 Toto-mix Nie wiem co sie tam stało , było 79:73 i potem jakieś dziwne trójki w koncowce. Bodajze wynik 80:79 dla Maccabi
Oglądałem ostatnio mecz Khimek ze Sieną, jechali ich jak chcieli , Siena w okrojonym składzie z 2-3 zmiennikami tak naprawde. W końcówce rozluznienie, chwilowy brak koncentracji i Siena doszła na te 7 pktów ostatecznie. Obydwie drużyny potrzebują dziś zwycięstwa, z racji że Maccabi ostatnio 3 świetnie spotkania , są na fali + słaba gra Khimek na wyjeździe typuje skromne zwycięstwo powyżej 4 punktów Maccabi.
Ricky Hickman over 12,5 Toto-mix 1.85 Ricky równiez nie zawiodl ???? 30 pkt
Ogólnie nie chce mi sie pisać więcej o tych zawodnikach, ponieważ robiłem to pare tygodni temu. Moje typy to poprostu zwykłe statystyki i moje przeczucia , analiza danego meczu. Ostatnio Ricki mnie nie zawiódł 18 pkt , dziś myśle że w ważnym meczu zepnie również poślady i wsadzi Ruskom te 15 pktów.
Planinic Zoran under 13,5 1,85 Toto-mix 13 pkt
Ostatni mecz przeciwko Sienie to dorobek 6 pktów w jego wykonaniu. Zauważyłem że zdobywanie punktów teraz opiera sie przeważnie na Riversie i Davisie. Jak dla mnie z racji iż dziś cięzki teren i bardzo trudny przeciwnik który jest na fali poniżej 14 oczek Zorana.
Siena - Olympiakos Olympiakos 1,85 Toto-mix
Nie wiem. Siena to zespół swojego parkietu to z pewnością. Na wyjazdach potrafi im sie dostać sążne bęcki. Olympiakos ostatnio na ostrej spinie wszystkie spotkania. Niestety ostatnio Farsa okazała sie za silna. Mimo wszystko typował bym również dziś zwykłe zwycięstwo Olympiakosu.
Kangur over 8,5 1,85 Toto-mix
14 pkt
NIE TYPUJE tego zawodnika. Tylko pisze jakby ktoś się zastanawiał nad tym typem może. Ostatnio ładnie palił trójeczki z Khimkami. Linia bardzo niziutka. Z racji że Siena u siebie, mała rotacja zawodników Kangurek australijski może wrzucić powyżej tych 8 pktów.
V.Spanoulis over 16,5 pkt Toto-mix 1,85 10 pkt
Grek pokazał ostatnio że w ważnych meczach potrafi sie spiąć i pomóc mocno drużynie. Dziś na pewno równie bardzo ważny mecz dla Olympiakosu. Dzis w ekipie greków zabraknie Printezisa który również zawsze wrzuca powyżej tych 10 oczek. Co z tego wynika? Mniejsza rotacja zawodnikami , więcej minut na pewno dla głownych zawodników, pozatym ktoś będzie musiał wrzucić te 10+ punktów które Printezis zawsze rzuca. Z tego powodu grałbym dziś i over Spanoulisa 16,5 jak i over Hines'a 10,5.
Caja Laboral - Fenerbahce
Tego typu w ogole nie gram. Toto proponuje handi 8,5 . 10,5 . 12,5
W tym meczu może zdażyć sie wszystko. Ostatnio dobry mecz Cajy w lidze, zwyciestwo z Barcelona. Z racji że Caja ma jeszcze jakies szanse na wyjscie z grupy dałbym najniższy handi w ich strone. Suma sumarum nie gram tego meczu.
Andersen under 8,5 1.80 Toto-mix
4 pkt , a więc tak jak mówiłem ????
Andersen to pioneczek w zespole Fener. Trener daje mu grać niewiele minut. W ostatnich meczach tylko u siebie z Besiktasem wrzucił 15 pkt. Z ostatnich meczy , z Barca 2 pkt ,z Maccabi 4 pkt i z Sieną 8 pkt. Caja nie dysponuje najlepsza obrona i to mnie troche martwi. Jednak myśle ze Andersik dziś nie wrzuci wiecej jak 8 oczek.
Lampe Maciej over 13,5 pkt 1.85 Toto-mix No niestety szybko 3 faule i Maciek znów nie mógł zagrac w pełni swoich minut dlatego tylko 12 pkt
No Maciek systematycznie notuje overy 10+. Ostatnio 19 pktow przy niskim wyniku z Maccabi i 14 pktów z Besiktasem. Tylko 14 pkt dlatego ze Nocioni zagrał życiówke , wszystko mu wchodziło i dużo rzutów to on oddawał. (5/6 trójek). Wydaje mi sie że dziadek Nocioni nie powtorzy mecz po meczu takiego osiągnięcia i dziś wszystko wróci do normy. Jeżeli Maciek nie będzie zezował jak to sie czasami zdarza , to powinien spokojnie wrzucić 15-16 pktów.
To by było na tyle jeżeli chodzi o dzisiejszą Euroligę. Mam nadzieję że troche pomogłem i ktoś skorzysta z podanych przezemnie typów.
Pozdrawiam , Suchy.