>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Unicaja Malaga - Zalgiris Kowno
Typ: 2 (+8)
Kurs: 1.71
Buk: bet365
Stawka: 5/10

{Euroliga, 20:45}

Oba zespoły swoje ligowe mecze rozegrały dosyć niedawno: Zalgiris w piątek, a Unicaja w niedzielę.
Jak widać dzisiejsi goście mieli więcej czasu na odpoczynek i przygotowania, ale najważniejszym elementem jest, że ekipa z Litwy zawodników, którzy są w wyjściowej piątce na rozgrywki Euroligi nie brała praktycznie udziału w meczu ligowym.
Ekipa gości powinna być bardziej zmotywowana do walki, bo po pierwszym przegranym meczu w Eurolidze z CSKA (87:74) zarząd litewskiego klubu postanowił zwolnić pierwszego szkoleniowca Iliasa Zourosa. Rolę pierwszego trenera objął dotychczasowy asystent Iliasa - Milonas Algirdas.
Zarząd pokazał tym samym, że wydane pieniądze na wzmocnienia, które robią wrażenie, przede wszystkim zakontraktowanie dwóch zawodników z NBA - Sonny Weemsa oraz Ty Lawsona jest dowodem, że oczekują walki od każdego zawodnika. Trener stracił posadę, choć mecz w Rosji był na prawdę zacięty i losy rozstrzygnęły się w końcówce, to wsparcie w ataku powinni dostać zawodnicy z NBA, bo oni byli jedynymi zawodnikami, którzy w meczu z CSKA na swoim parkiecie przekroczyli 10 punktów.
Dziś kolejny mecz i kolejne szanse dla ekipy z Litwy i wg. mnie, choć ta ekipa słynie, że w wyjazdowych spotkaniach jest słaba i nadrabia meczami &#39;domowymi&#39;, to Unicaja jest jak najbardziej w ich zasięgu. Uważam, że goście mają nawet szerszy skład, który miał więcej czasu na odpoczynek i przygotowanie się do rywalizacji w Eurolidze po ligowych spotkaniach.
Powodzenia!
✅ 85:78
✅3.55j

corona 49

corona

Użytkownik

KK Zagreb - Panathinaikos Ateny
26.10.2011 godz. 19:00​

Z zaplanowanych na dziś czterech spotkań w Eurolidze, wszystkie wyglądają arcyciekawie i w prawie każdym spotkaniu jest ewidentny faworyt. Pod lupę wziąłem mecz, który zostanie rozegrany w Chorwacji, gdzie miejscowy klub KK Zagrzeb podejmie w swojej hali obrońców tytułu Panathinaikos Ateny. Dla obu drużyn będzie to drugie spotkanie w tegorocznej edycji tych rozgrywek. W pierwszym meczu gospodarze ulegli na wyjeździe z niemieckim Brose Basket dość wyraźnie, bo aż 65:96, natomiast goście dzisiejszego pojedynku wygrali i to pewnie w swojej hali z Unicaja Malaga 98:77.

Gospodarze od ostatniego spotkanie w Eurolidze rozegrali jeden mecz w rodzimej lidze. Przeciwnikiem była drużyna Unionu Olimpija, którzy wygrali po dogrywce 91:90. Wyróżniającymi się postaciami w tych spotkaniach byli tacy zawodnicy jak: Simon Krunoslav (w meczu z Brose zdobył 14 pkt, w meczu z U.Olimpija 19 pkt), na uwagę zasługują jeszcze Mario Kasun oraz Sean Gregory May, którzy w obu spotkaniach mieli dwucyfrowe zdobycze punktowe. W lidze Adriatyckiej dość słabo się spisują w tym sezonie w czterech meczach udało im się wygrać tylko raz i to z dość średnią drużyną jaką jest Budućnost.

Goście z Grecji po perfekcyjnej inauguracji w Eurolidze, następnie pewnie wygrali mecz ligowy, w którym przeciwnikiem była ekipa Arisu Saloniki. Koniczynki zwyciężyły 84:72 najlepszymi strzelcami byłi: R. Sato oraz I.Vougioukas, którzy zdołali rzucić po 13 oczek. W pierwszym meczu Euroligowym bardzo dobre spotkanie rozegrał Diamantidis, którzy rzuciłą 17 oczek oraz zaliczył 7 aysty. Świetnie wspierali go Sato, Calathes, Smith, Kaimakoglou oraz Jasikevicius, wszyscy mieli ponad dziesięć punktów na swoim koncie. Drużyna z Aten to świetny zespół, dużo bardzo dobrych zawodników z szeroką kadrą, trener Zeljko Obradovic ma w kim wybierać i dziś nic innego nie może się zdarzyć jak pewna wygrana gości.

Gospodarze mogą tylko starać się o jak najmniejszą przegraną dzisiejszym meczu. Wydaje mi się, że goście wygrają różnicą ok 15-16, w każdym meczu w tym sezonie rzucali oni ponad 84 punkty i ich wygrane były większe niż 12 oczek. Tak więc również i dziś liczę na taką wygraną. Mam nadzieję, że przy większym prowadzeniu Koniczynki nie odpuszczą sobie tego meczu tylko zagrają na maksimum cały mecz, co będzie skutkowało wysokim wynikiem.

Typ:
KK Zagreb - Panathinaikos Ateny (-11.5) 1.90 Betsafe ✅ 62:81

corona 49

corona

Użytkownik

Anadolu Efes Stanbuł - Belgacom Spirou Basket
26.10.2011 godz. 19:30​

W drugiej kolejce grupy C spotkają się ekipy z Turcji czyli Anadolu Efes Stanbuł oraz Belgijska drużyna Belgacom Spirou Basket. Obie drużyny spotkały się już dwukrotnie na europejskich parkietach miało to miejsce w sezonie 2001/2002 i wtedy oba kluby wygrała na swoim parkiecie, a więc bilans tych pojedynków jest remisowy. Wg mnie bilans ten dziś poprawi drużyna z Turcji, gdyż jest to o wiele lepszy klub niż rywale.

Gospodarze przystępują do tego spotkania z passą trzech kolejnych zwycięstw w tym sezonie. Dwie wygrane miały miejsce w TBL (Turecka Liga Koszykówki), na polu pokonanych Efes zostawił: Erdemir 89:53 oraz Aliaga Petkim 80:65. W Eurolidze jak narazie w jedynym spotkaniu w tym sezonie Turcy wygrali w wyjazdowym spotkaniu z Partizanem Belgrad 73:84. Świetnie w tamtym spotkaniu zaprezentowali się: Savanovic, Vujacic oraz Kinsey. Razem z takimi zawodnikami jak Ilyasova czy Tunceri skład tej drużyny wygląda na prawdę solidnie.

Goście to typowy średniak w Europie. Jeszcze w Eurocupie mogliby rywalizować o jakieś wyższe cele to w Eurolidze nie ma na to szans. Po pierwszej porażce tydzień temu, na swoim parkiecie zebrali sromotne lanie od Realu Madryt (76:100). W weekend również nie było wiele do radości, gdyż znowu na swoim parkiecie schodzili pokonani z parkietu po meczu z Generali Okapi Aalstar (68:76). Skład Belgów jest bardzo słaby nie ma tam wielkich gwiazd, ale na szczególną uwagę zasługuje najlepszy w tym zespole Demond Mallet, który przeciwko Realowi zdobył, aż 27 punktów, natomiast w weekend nie na wiele się zdało jego 21 oczek. Mallet to już doświadczony zawodnik, który ma za sobą występy między innymi w DKV Joventucie Badalona czy Turk Telekom. Ekipa ze Stanbułu powinno go szczególnie mocno pokryć.

Jak dla mnie faworytem i to niekwestionowanym są gospodarze. Wydaje mi się, że powinni oni sobie dziś urządzić prawdziwą strzelnicę pod koszem Belgów. Efes w tym sezonie w każdym z trzech spotkań rzucał ok. 80 oczek lub więcej (z Erdemiere 89, z Partizanem 84, z Aligą 80). Natomiast goście z Belgacom tracili ok 80 oczek, a nawet 100 tak jak z Realem. Uważam, że Trucy mają w swoim składzie na prawdę świetnych zawodników i bardzo dobrych strzelców. Moim typem na ten mecz będzie zakład, że gospodarze rzucą więcej niż 82 oczka. Jak dla mnie to bardzo dobrym tym, tym bardziej, że na bardzo gorącym terenie jakim jest Stnabuł ciężko się gra słabszym drużynom.

Typ:
Anadolu Efes Stanbuł (Over 82 pkt.)- Belgacom Spirou Basket 1.85 Tobet ⛔ 79:80

Otrzymane punkty reputacji: +2
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Union Olimpija - Asseco Prokom
Typ: Prokom +6 ⛔
Kurs:1.85
Jak dla mnie są to zespoły o podobnym potencjale,więc handi +6 spokojnie wezmę.Ostatnio Prokom urządził sobie trening rzutów za 3 na Białorusi i myślę,że tamto zdecydowane zwycięstwo doda dużo pewności zawodnikom.
Natomiast w eurolidze obie ekipy dostały lanie od Barcelony,Union dodatkowo dostał też lanie od Sieny,a Prokom powalczył u siebie z Galatasaray.
Niestety nie mogłem oglądać tych spotkań i głównie moją analizę opieram na statach.
Personalnie Prokom wydaje mi się jednak silniejszy. Jest fajnie grający Gee, Hrycaniuk,Motiejunas, Liczę też,że Devin Brown zacznie grać lepiej.
W zespole gospodarzy najlepszym graczem jest chyba Ratko Varda,ale wg mnie jest to center,który bazuje głównie na sile i Łapeta oraz Hrycaniuk powinni go wyeliminować ze zdobywania punktów. Jest też Danny Green ale często gra nierówno i jesli nie ma dobrego dnia to jest bezproduktywny.Oczywiście nieźle grają też Thompson,Markota,Bertrans ale jednak Prokom dysponuje nieco głębszym składem.
Atutem gospodarzy powinien być trener Filipovski moim zdaniem znacznie lepszy fachowiec od Pacesasa.
Jednak nie sądzę,żeby Union odniósł w ogóle zwycięstwo.ale dla pewności stawiam na Handicap +6.

A 63

adachno

Użytkownik
.... Jest fajnie grający Gee, Hrycaniuk,Motiejunas, Liczę też,że Devin Brown zacznie grać lepiej....
omfg...chcialbym nadmienic, ze devin brown juz nie gra w prokomie gdyz rozwiazano z nim kontrakt...wiem to chociaz nie interesuje sie koszem.

M 16

masterp

Użytkownik
Prokom jest w stanie spokojnie dziś wygrać. To, że nie ma Browna niewiele zmienia. Tacy gracze jak Motiejunas, Lafayette czy Gee wsparci młodzieżą polsko-zagraniczną muszą w końcu odpalić i coś fajnego ugrać. W żadnym ze spotkań w tym sezonie (no może poza meczem o SuperPuchar) Prokom nie grał źle, choć statystyki nigdy nie były imponujące. Na grę APG jednak się po prostu z przyjemnością patrzy. Prokom grający szybką koszykówkę jest w stanie zabiegać dziadków z Lublany. Kurs 3.4 na Unibecie jest zupełnie nieadekwatny do tego co na parkiecie będzie się dziś o 20:45 działo. Rozumiem, że UOL ma u siebie starych wyjadaczy Capina i Vardę oraz paru murzynków, z czego jeden pogrywał w NBA. Varda to dobry koszykarz, ale już stary, nie wytrzyma więcej niż 20 minut na pełnych obrotach. Niewykluczone, że Hrycaniuk zje go na pierwsze śniadanie. Capin już powoli się wypala. Markota może rzucić zawsze 25 punktów, ale gdyby nie miał problemów ze sportową psychiką to pewnie grałby w NBA, a nie staczał się coraz niżej... Resztę koszykarzy obrona mistrzów Polski jest w stanie zatrzymać bez większego problemu, a i na Filipovskiego Pacesas miał zawsze haka, zarówno jako gracz, jaki trener. Kursy od wczoraj spadły drastycznie - było nawet powyżej 3.6, teraz wszędzie jest 3 lub mniej. U paru buków można jednak złapać coś w przedziale 3.2-3.4 i zachęcam do spróbowania.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Prokom grający szybką koszykówkę jest w stanie zabiegać dziadków z Lublany.
Jeden liczy na dobra gre Browna, ktorego juz w Prokomie nie ma, inny liczy, że drużyna z Gdyni zabiega dziadków. Zabawne. To ja się pytam o jakich dziadków chodzi?

Woodside 85 r.

Green 87 r.

Thompson 88 r.

Markota 85 r.

Bertans 92 r.

Salin 91 r.

Z istotnych graczy Capin 82 r. wiec nie ma nawet 30 lat i bedacy w dobrej dyspozycji Ratko Varda 79 r. wiec lekko po 30. Jagodnika chyba nie ma co nawet liczyc, wejdzie odpali 3 i koniec jego wystepu. Roczniki 82-92 i jeden gracz po 30 to sa dziadki.

Gratulacje.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
omfg...chcialbym nadmienic, ze devin brown juz nie gra w prokomie gdyz rozwiazano z nim kontrakt...wiem to chociaz nie interesuje sie koszem.
No tak mój błąd oczywiście,ale to nie zmienia faktu,że Prokom jest w stanie ograć Union,bo Brown grał poniżej swoich możliwości i nie wnosił wiele.
To czemu przed chwila na niego tak liczyles? - rox
Nie wiem czemu się tak czepiasz.Gra tego gościa nie była głównym powodem dla którego stawiałem na Prokom.Ale jeśli by zagrał na miarę swoich możliwości to na pewno byłoby z tego więcej korzyści niż gra Seweryna.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Od jakiegoś czasu zapatrzony w Bamberg wybieram ich w starciu z Malagą która kompletnie nic nie gra.Bamberg jest teraz nasilniejszy w calej swojej historii,skład budowany z wielką precyzją.Bardzo dobry coach,dobry zbilansowany i poukładany zespół + własna niesamowita hala.Kurs adekwatny... argumenty za mlaga żadne.Ten zespół jest śmiesznym tworem i gra katastrofalnie,zero pomysłu,zero gry.
Bamberg 1.73 6/10

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Bardzo szanuje Twoje typy ale nie do konca sie zgadzam. Sila Bamberga jest niezla, wlasnej hali bym nie przeceniala. Jak gra Malaga to kazdy widzi - conajmniej srednio ale ja nie przekreslam ich szans w tym spotkaniu. Sklad maja niezly i szeroki tylko gra bardzo chaotyczna. Brakuje im solidnego poukladania. Freeland, Darden i Valters tworza gre, Fitch w kazdej chwili moze sie obudzic, maja jescze Rowlanda, Berniego, Zorica, Sinanovica, duetu Gargajosa - Blanco nie liczac to i tak jest 8 niezlych grajkow. Brose jest druzyna, ktora zawsze miala problem aby wygrac z tymi najlepszymi. Potrafia rozgromic druzyne o podobnym potencjale po czym dostaja w dupe od lepszych tak jak z CSKA. Jakosciowo tacy gracze jak Roberts, Slaughter, Gavel, Tadda odstaja od liderow Malagi, Suput tez najlepsze lata ma za soba. Jenkins gra w kratke, Tucker Pleiss i Jacobsen wygladaja niezle tylko czy mozna w Eurolidze opierac sie Tuckerze i Pleissie? Nie sadze. To jest fajny zespol ale nie ma zadnego gracza ktory robi wielkie wrazenie. Staraja sie wygrywac solidnoscia, sklad nie jest waski tylko wielu z nich moze zagrac akurat danego dnia zle. W Maladze moze byc juz tylko lepiej i moga sie dzis przelamac jesli chodzi o jakosc swojej gry. Wiele wtop w koszu nauczylo mnie troche innego spojzenia. Mysle, ze Malaga ma ciut wieksze szanse na wygrana a wiec kurs powyzej 2 robi sie oplacalny. Stawka napewno mala.

Malaga 2,14 2/10

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Też mam sporo wątpliwości w spotkaniu Bamberg-Malaga.Ja zagrałem handi +4,5 na gości.Wiadomo, Unicaja gra w dużo mocniejszej lidze i to na pewno będzie atut.Ostatnio świetnie gra Freeland więc można się spodziewać,że rzuci sporo punktów a jeśli mecz będzie na styku to może przesądzić o wygranej gości.
Wydaje mi się,że Handicap na Malagę to dobre rozwiązanie bo nie wierzę aby gospodarze wygrali wyżej niż 5,jeśli wygrają w ogóle

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Maccabi Tel Aviv - Real Madryt
Typ: 1 Kurs: 1.61
Buk: Pinnacle

Sytuacja w grupie C prezentuje się obecnie, że to dzisiejsi goście są liderami w grupie z ilością &#39;małych&#39; punktów +31, a gospodarze -3 i są na czwartej pozycji w tabeli.
Spotkania Maccabi z drużyną z Hiszpanii zawsze dostarczają fanom obu ekip sporo emocji. Od kilku sezonów takie mecze uznaje się &#39;mini wojenkami&#39;.

Wieść o ich meczu zawsze rozgrzewa ich fanów. Nie inaczej będzie tym razem.
Uważam, że gospodarze słusznie są w roli faworyta. I nie tylko dlatego, że od sezonu 95-96 nie przegrali żądnego spotkania we własnej hali, gdy rywalem jest ekipa z Hiszpanii - Real Madryt.
Choć David Blatt ze swojej startowej piątki stracił dwa bardzo mocne ogniwa - Chuck Eidsona oraz Jeremy Pargo, to resztę kluczowych zawodników ma do swojej dyspozycji. Do zespołu dołączyć bardzo doświadczony Grek - Theo Papaloukas.
A najbardziej jestem ciekaw, kiedy w system gry Maccabi wdrąży się Keith Langford. Jest to bardzo solidne wzmocnienie w ekipie Blatta.
Amerykanin w poprzednim sezonie dla ekipy z Rosji - Khimky Moskwa w rozgrywkach Euroligi notował średnio blisko 19 punktów na mecz w każdym z 10 spotkań.
Real Madryt przez najbliższy miesiąc zabraknie w grze Novicy Velickovica. Skrzydłowy, pochodzący z Serbii doznał urazu w wyjazdowym meczu ze Spirou.
W jego miejsce zakontraktowano na okres dwóch miesięcy, koszykarza, który bardzo dobrze radził sobie podczas całego sezonu w najlepszej lidze świata - NBA u boku Kevina Duranta.
Mowa o zawodniku, który wraz z reprezentacją Hiszpanii podczas ostatnich Mistrzostw Europy mógł świętować złoty medal- Serge Ibaka.
W hali Nokia Arena kibice zawsze są szóstym zawodnikiem, a dziś przybędzie blisko 12 tysięcy kibiców, by wspierać swój zespół.
Nie mam przekonania co do gry Realu na wyjazdach. Dzisiejszy mecz będzie dla nich prawdziwym sprawdzianem, czy potrafią zwyciężyć na wyjazdach. Maccabi, to znacznie wymagający rywal na własnym parkiecie od Spirou. Ekipa z Hiszpanii w pierwszej rundzie pokonała zespół z Belgii 76:100.

Powodzenia!
✅88:82
✅3.05j

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Wyczytałem własnie że Gee wyjechał z Prokomu.Bez tego gościa Prokom nie ma czego szukać w żadnej lidze.Teraz mecz z Unicsem i polecam grać za grubszą kasę na Kazań póki nie spadną kursy

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Asseco Prokom-Unics Kazan
Typ : podwójny wynik Unics-Unics ⛔
Kurs:1.64
Buk:bet365
Kursy od wczoraj pospadały na łeb na szyję i dzisiaj 1.64 na takim typie to prawdziwa promocja.
Na dzień dzisiejszy druga piątka Unicsu wygląda lepiej niż pierwsza Prokomu.Przez cały mecz Unics powinien prowadzić wysoko i spokojnie każdą kwartę powinni wygrać.
Bez Gee Prokomowi będzie bardzo ciężko zdobywać punkty i zbiórki.Nawet nie wiem jak porównać poszczególnych zawodników.Prokom wygląda tak słabo Lafayette,Motiejunas,Hrycaniuk,Łapeta ,nierówny Zamojski,może Seweryn trochę za 3 porzuca.Ten skład miałby olbrzymie problemy w TBL.
Unics ma bardzo dobrych graczy McCarty,Lyday,Domercant,niezapomniany Lynn Greer,Vermeenko,Samoylenko.
Nie widzę innej opcji w tym spotkaniu niż wysokie zwycięstwo gości.
Niestety w tym sezonie Prokom może kompletnie nic nie ugrać jeśli nie zrobią dobrych wzmocnień.

Edit:No niemożliwe po prostu.Czemu zawsze najpewniejszy typ mi nie wchodzi? Bodajże 3:30 do końca połowy Unics prowadzi 7 punktami i notują 4 mega głupie straty,a Kuebler-gość który by się na ławce prawdopodobnie nie zmieścił w normalnych okolicznosciach rzuca 8 punktów z rzędu.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyspcyplina: Koszykówka
Mecz: Bilbao - Fenerbahce
Data: 09-11-11 20:45
Typ: 2
Kurs: 2.69
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Dzisiaj rozgrywana będzie kolejna kolejka Euroligi, czyli najlepszej ligi europejskiej mężczyzn wśród różnych krajów, czyli piłkarska Liga Mistrzów. W jednym ze spotkań dojdzie do pojedynku hiszpańsko - tureckiego, czyli biorąc pod uwagę obydwa kraje, poziom zawodów powinnien stać na bardzo wysokim poziomie i jak mogłoby się wydawać to drużyna pochodząca z Hiszpanii powinna dyktować warunki tego spotkania. Bukmacherzy też są tego samego zdania, jednak ja stwiam dzisiaj zdecydowanie na Turków, którzy w swoim składzie mają wielu utalentowanych graczy, pochodzących nie tylko z Turcji, ale i całej Europy, a także wykraczają poza nią. Dla obydwu zespołów to będzie mecz o być albo nie być, ponieważ trudno sobie wyobrazić, aby jedna z tych drużyn awansowała do dalszej fazy rozgrywek przegrywając dzisiaj ten pojedynek ze swoim przeciwnikiem, ponieważ łatwiejszych spotkań już napewno nie będzie. Lagun Bilbao wygrało swój jedyny mecz we własnej hali z Olimpiakosem Pireus 76:61. To był ich świetny mecz, który ustawił ich poniekąd w tabeli Euroligi, jednak gdyby ich postawa w późniejszych meczach była taka sama, to z pewnością dzisiaj nie typował bym przeciwko nim. W 2 późniejszych meczach na wyjazdach Lagun Bilbao przegrało najpierw 73:87 z francuskim Nancy, aby później przegrał mecz we Włoszech z Cantu 69:78. Fenerbache jest w podobnej sytuacji, gdyż i oni wygrali jedno spotkanie. We własnej hali pokonali Nancy 90:86, oraz doznali porażki z Caja Laboral 66:69. Na wyjeździe ulegli silnemu Olipiakosowi Pireus 74:81. W składzie Bilbao grają Hiszpanie tacy jak chociażby: Alex Mumbrú i Raül López Molist, a także Europejczycy tacy jak: Janis Blums czy Greg Kostas Vasieliadis. O sile zespołu znaczą także obcokrajowcy zza oceanu jak: D&#39;or Fischer oraz Joshua Lee Fisher, a także Aaron Lee Jackson. Dla porównania w Fenerbache grają tacy koszykarze jak chociażby bardzo dobrze spisujący się Roko Ukić, Thabo Sefolosha, Emir Preldzic, James Gist oraz Oguz Savas, a także Omer Onan. To oni zapewnią dzisiaj zwycięstwo swojej drużynie!

astafor 74

astafor

Użytkownik
dyscyplina : koszykowka, Euroliga
spotkanie : Unicaja Malaga - Dinamo Zagrzeb
typ : ponizej 152,5 pkt
kurs : 1,90
buk : BWIN
analiza :
Dzisiejszy typ z Euroligi koszykarzy. Unicaja podejmie u siebie druzyne z Zagrzebia, ktora na koncie ma poki co same porazki i nie zanosi sie na przelamannie tej passy. Malaga ma bilans 2-1 i walczyc bedzie o awans do dalszej fazy. Zespol Dinama uznawany jest za jeden z najslabszych w calej stawce turnieju. Spodziewam sie dzisiaj, ze gospodarze nie beda grali porywajacej koszykowki, raczej wypracuja sobie przewage i beda ja ze spokojem kontorolowac. Zagrzeb nie ma w swoich szeregach jakichs snajperow. Takze bariera 152 pkt uwazam, ze dzis nie peknie. Pewna wygrana Malagi i slaby dorobek punktowy Zagrzebian.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Asseco Prokom Gdynia - Unics Kazan
Typ: Unics -5
Kurs: 1.61
Buk: bet365

Prokom w swojej grupie po trzech meczach nie ma ani jednej wygranej. Unics zanotował jedną wygraną przeciwko Galatasaray. W dzisiejszym meczu wg. mnie słusznie jest w roli faworyta. Wczoraj z ekipą pożegnał się podstawowy zawodnik Alonzo Gee.
Nie stawił się na wczorajszy trening, a zespół dowiedzial się o jego odejściu przez sms, który sam zawodnik wysłał dla trener z informacją, że wylatuje do USA z powodów ososbitych i jużnie wróci. Uważam, że Prokom nie jest w dobrych nastrojach od wczoraj, rotacja się srkóciła, a grać przeciwko takim zawodnikom jak Domercatn, McCarty, Wilkison, czy Jawai będzie niezwykle trudno.
Historia zna takie przypadki, że odejście z zespołu najlepszego zawodnika często mobilizowało resztę zawodników i grali ponad swoje możliwości. Jednak w Prokomie styl gry i krótka rotacja zawodników raczej nie potwierdzi powyższego zdania.
Powodzenia!

samin1 524

samin1

Użytkownik
Panathinaikos vs. CSKA Moscow --&gt; biorę w ciemno 2 - mecz przy którym wszystkie argumenty w ciągu kilku chwil mogą nie mieć znaczenia ...... „Basketball fans have the chance to sit back and enjoy one of those must-see Euroleague games” – ten cytat idealnie się komponuje w taki mecz. Wymienianie zawodników, systemów gry tutaj nie ma sensu…. OAKA znowu odżyje…….. ✅
FCB Regal vs. Montepaschi --&gt; też szlagier......gdzie kursy 12 nie są opłacalne. Bardziej tutaj będę się doszukiwał czegoś w stronę punktów, może over 75 pts HT ⛔
Partizan mt:s vs. Real Madrid --&gt; ten mecz jest dla mnie jak marzenie przy tym kursie. Nie ma co się rozpisywać.....nie umiem przedstawić argumentów które by świadczyły o tym że Real może tutaj przegrać. No może jedyny to kibice ale oni już tam grywali więc to nie będzie zaskoczenie. Na każdej pozycji jest przewaga. Do tego Partizan gra 6-7 zawodników co głębi Realu będzie miała bardzo duże znaczenie. Reasumując 2 ⛔ ⛔ jego mać......
Belgacom Spirou vs. EA7 Armani --&gt; paczka Armani jest ale po kolei. Belgowie są moim zdaniem krótcy w rotacji. Ich wysocy to inny poziom niż Armani (porównując BOUROUSIS, FOTSIS, ROCCA do SHENGELIA, BEGHIN lub RIDDICK) klaruje nam się przewaga w pomalowanym co trzeba będzie przez Włochów skrupulatnie wykorzystać. Obawiam się że Cook może nie poradzić sobie z Marlettem jednakże to jedyna przewaga po stronie Belgów. Obwód też po stronie Armani gdzie jest siła która w meczu z Efesem zawiodła 2/18 za 3pts (!?) do tego GALLINARI żenująca skuteczność która tutaj nie może się powtórzyć. REASUMUJĄC 2 ✅

Caja, Maccabi, Zalgiris - to są meczem NO BET i przy tym obstaję.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Partizan belgrad - Real Madryt
Typ: over 152.5
Kurs: 1.9
buk: betsafe
Stawka; 5/10
Typ nie tylko oparty na statystykach, ale stylu gry obu ekip, ale statystyki powinny idealnie odzwierciedlić moje słowa.
Ekipa Partizanu we własnej hali rzuca średnio 82 punkty i tyle samo traci.
Drużyna z Hiszpanii notuje na wyjazdach średnio 91 punktów, a traci 82.
W dodatku z ekipą już trenuje dłuższy czas Serge Ibaka, więc spore wzmocnienie na obu stronach tablicy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom