Lietuvos-Laboral bym je całkowicie odpuścił szkoda nerwów , w tym spotkaniu może dziać się wszystko. Litwini zapewne u Siebie będą grać z cały sił by wydrzeć kolejne zwycięstwo , nie tak dawny przykład z Panatą. Gdyby Vitoria grała takich jak ma zawodników w ciemno można by było na nich stawiać, ale jak na taki skład grają marnie. Więc mocno zdeterminowani Litwinie mogą wygrać. W tym spotkaniu może być wszystko łącznie z blowoutem w obie strony ???? .
Co do typów na Euroligę :
Budivielnik – Partizan Typ : 1 (1,65 Sportingbet)
Ukraińcy dostali jak dla mnie wymarzonego rywala do ogrania w 3 kolejce Euroligi . Spotkanie u Siebie co jest atutem obydwóch ekip. Jeżeli z kimś mają Ukraińcy wygrać , to właśnie z takimi ekipami jak Partizan. Kadry zespołów podobne, wiec na tym poziomie nie ma przepaści. Ukraińcy rozegrali w ostatnim czasie 4 bardzo trudne mecze: 2 mecze w Eurolidze z mocarzami Euroligi. Gdzie duższy czas nawiązywali wyrównaną walkę, chodź zabrakło im w meczu z Turkami 4 kw, a z CSKA zapewne doświadczenia i umiejętności grania pod presją. Typ podpieram tym, że Budivielnik gra u Siebie. Stawka 4/10
Zalgiris-Strasbourg Typ: 1 -3,5pkt (1,61 bet365)
2 najsłabsze drużyny gr. B i jak dla mnie mają dość niskie szanse na awans dalej, co zresztą zaprezentowały w 2 pierwszych kolejkach , przegrywając swoje spotkania wyraźnie. Zalgiris mocno przemeblowany w tym sezonie, ale mocno In minus, ekipa musi wykorzystywać takie szanse jak to spotkanie, bo inaczej zakończa tą fazę blamażem. Ze swoim niskim potencjałem jak na Eurolige w tym sezonie mimo wszystko są wstanie pokonać Francuzów, którzy są słabi jak zresztą cała liga Francuska, wystarcz odpowiednio powstrzymać kogoś z dwójki Diot, Ajinca i już dla Strasbourga robią się spore schody. Myśle ,że ekipa niemal samych Litwinów będzie wstanie pokonać Strasbourg, liczę na wyraźne zwycięstwo. 4/10
Za stawkę1/10
Unicaja – Galata Typ 1 -4,5pkt (1,94 bet365)
Unicaja wymieniła niemal cały skład + trenera , pograłbym na nich grubiej ( tym bardziej,że Galata mocno osłabiona ,kilku zawodników walczy z kontuzjami szczególnie Jawai, Markoishvili), jednak daje tej Maladze jeszcze czas na zgranie się, zobaczymy co będzie jak rozegrane zostanie kilka gier. Pokonali nasz mega śmieszny Stelmet , ponad 30 pkt. jednak to żaden wyznacznik, bo potem przegrać u Siebie z Valencią. Mam tylko nadzieje, że to nie będzie ta Malaga z zeszłego sezonu, grająca w kratkę , potrafiąca pokonać każdego i przegrać z każdym.
Brose – Anadolu Typ : 1 (2,05 bet365)
Niemcy pewnie powalczą jak zawsze, Anadolu mimo ,że wygrywa to na pewno nie gra swojej optymalnej koszykówki , wiec jest szansa ,ze
Niemcy mogą coś osiągnąć w tym spotkaniu.
Stelmet – Siena Typ : 2 – 10,5 pkt (2,58 bet365)
Oglądałem w poniedziałek Stelmet w kontekście własnego tego pojedynku ze Sieną. No cóż w ekipie panuje chaos, samowola, pograli jakieś 10 może 15 min w miarę dobrze i wydawało im się ,że już po spotkaniu. Czarni zagrali swoje i ograli w ostatniej kwarcie jak drużynę z 2 ligi albo i gorzej. Siena nie zachwyca , przebudowana totalnie, nowy trener. Nie wyglądaj w tym sezonie jak chodź by w poprzednim ,ale i tak wyglądaj znacznie lepiej niż nasi, którzy zapewne nie wygrają żadnego spotkania. Dodatkowo dobre spotkanie Sieny w lidze, może napawać optymizmem + nie wierze w to ,że Stelmet nagle w 4 dni diametralnie zmieni swoją grę.