>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroleague 2013/2014

Status
Zamknięty.
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
pozwolę się zdecydowanie nie zgodzić bo dla mnie to są brednie. Słabo weszła w sezon bo to inny zespół niż rok temu i tacy zawodnicy jak Papanikolao, Dorsey, Lampe, Nachbar muszą się wkomponować w zespół. Aktualnie grają słabo dodatkowo Lorbek i Oleson out. Fener ultra ofensywny a Barca nie ma kim bronić tak naprawdę a 14 tyś fanów zrobi swoje. Ciężko mi sobie wyobrazić zwycięstwo Barcy i faworyzowanie Turkow to nie przypadek.
Spokojnie, na takie mecze jak dzisiaj musza bronić bo zostaną zjedzeni, doskonały mecz na odblokowanie się i dla mnie wprowadzasz zamęt twierdząc że Barca nie ma kim bronić. Jak będzie czas pokaże jak chcesz to graj na Fenerbahce.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
CSKA Moskwa (-17) - Budivelnik Kiev @ 1.90 Betsson ⛔

Jak dla mnie najciekawszy typ na dzisiejsze spotkania. CSKA chyba każdy zna i wie jaka to jest drużyna. Przed tym sezonem rozgrywali sparingi z drużynami z NBA i zaprezentowali się świetnie, wygrana z Minnesota i porażka po dogrywce ze Spurs. Oba spotkania bardzo wyrównane. W pierwszym meczu w ramach Euroligi męczyli się trochę na wyjeździe z francuskim Nanterre ale ostatecznie wygrali to spotkanie. W VTB spokojnie ograli Astanę. Już od początku sezonu w świetnej formie jest Sasha Kaun, który gra swoje i na pewno Ukraińcom trudno go będzie dzisiaj zatrzymać. Amerykanin Weems też zagrał nieźle w tych ostatnich spotkaniach. Z takim rywalem jak dzisiaj polę do popisu będzie miał też rozgrywający Milos Teodosic i myślę, że rzuci dzisiaj troszkę tych punktów.
Budivelnik to drużyna, w której dużą rolę mają odgrywać Amerykanie - Summers, Minard i Downs. Poza nimi nie wygldą to jednak najlepiej. Dostali wysoko u siebie z Fenerbahce, a ostatnio ulegli nawet dużo słabszemu rywalowi w rozgrywkach ligowych. Moim zdaniem skończy się na wysokim zwycięstwie CSKA. Ukraińcy tak naprawdę nie mają z czym do nich startować i nie sądzę aby byli w stanie podjąć jakąkolwiek walkę. Handi -17 nie wygląda w tym przypadku źle ;)

Meczyk za 15 min więc trzeba szybko grać ????

suchyy 562

suchyy

Użytkownik
Jeżeli ktoś chodzi na mecze PLK to pewnie kojarzy jednego sędziego z meczu Fenerbahce - Barca hehe. Charakterystyczny ziomeczek smieszny. Fenerbahce wygląda mi narazie najlepiej ze wszystkich ekip euroligi, zaplecze naprawde grube. Jak CSKA sie nie obudzi to chyba tylko oni będa mogli zagrozić Olympiakosowi w zdobyciu 3 mistrzostwa z rzędu. Real sie pewnie znów wypali w top 8.

jaimeq 2,5K

jaimeq

Użytkownik
CSKA sie nie musi teraz budzić, oni są jak tykająca bomba która wybuchnie w odpowiednim momencie.Messina nie jest tak głupi by nadmiernie eksploatować swój zespół w regular season. Gdzie jest ta defensywa Barcelony? ???? Tak jak przewidywałem Barcelona zmieciona, Kleiza robi dzisiaj co chce

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Panathinaikos - Laboral Kutxa (+10,5) @ 1.90 Betsson ⛔

Panathinaikos nie jest ostatnio w dobrej dyspozycji, na początek ligi greckiej wykorzystał to Olympiakos. Później przegrali z Lietuvos Rytas w Eurolidze. W obu tych spotkaniach nie mogli narzucić przeciwnikowi swojej gry i kończyło się to porażką. Dzisiaj pojedynek z hiszpańskim Laboral Kutxa - jak dla mnie całkiem ogarniętą ekpią. W Eurolidze zaliczyli bardzo dobry mecz z Maccabi. W lidze ostatnio wysoka porażka na wyjeździe z Realem ale nie mieli tam większych szans. W świetnej dyspozycji znajduje się amerykanin Hamilton, nie najgorzej gra także center - Niemiec Pleiss. Myślę, że jeśli swoje dołoży rozgrywjący Heurtel hiszpański klub będzie w stanie tutaj powalczyć. Na pewno na samym początku sezonu Panathinaikos nie gra jeszcze swojej koszykówki i moim zdaniem nie będą w stanie odprawić wysoko hiszpańskiej ekipy. Proponuję handi +10,5 na gości ;)

Unicaja Malaga (-17) - Stelmet @ 1.90 Betsson ✅

Stelmet gra fatalnie, po pierwsze źle dobrany skład a po drugie słaba współpraca pomiędzy tymi zawodnikami. O Unicaja już pisałem przed ich meczem z Cajasol w lidze. Myślę, że na własnym parkiecie nie dadzą większych szans Stelmetowi i wysoka wygrana wydaje się być bardzo prawdopodobna.

H 164

hector

Użytkownik
Zastal Zielona Góra - Montepaschi Siena (-6.5) @1.9 Bet365
Jak wygląda gra drużyny z Zielonej Góry każdy widzi - jak jednak może być inaczej skoro &quot;gwiazdą&quot; miał być Eyenga,który swego czasu doprowadzał do rozpaczy kibiców Cavs swoją indolencją rzutową?. Już sama gra w polskiej lidze jest dla nich dużym wyzwaniem,a co dopiero mówić o Eurolidze?Poprzednie 2 mecze z Bayernem i Unicają przegrane różnicą 54 punktów.Teraz czas na kolejną porażke tym razem ze Sieną,która po gorszym początku sezonu wraca na właściwe tory.Wczoraj w meczu ligowym zawodnicy MS roznieśli w pył Virtus Bologna 89 :65.
Jak dla mnie kurs na taki hand to kolejny prezent od buków,którzy najwyraźniej nadal nie rozumieją w jakiej sytuacji jest Zastal.I radze inwestować kase już dziś,bo podobnie jak przed poprzednimi meczami linia HC bedzie szła w góre.

Otrzymane punkty reputacji: +22
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Lietuvos Rytas - Laboral Kutxa Vitoria 2 2,42 2/10✅
Szanse pol na pol, Vitoria gra glownie padake i chyba stad te kursy bo nazwiska to roznica kolosalna, w Lietuvosie kilku sredniakow i wiecznie zadowolony trener, Hiszpanie maja takich graczy ja Hodge, Kelati, Pleiss, San Emeterio, Huertel, Nocioni, Jelinek, Kaukenas, Hamilton, Causeur i tak mozna wymianiac. Napewno powalcza z jedna z gorszych ekip w Eurolidze. Bilans 1-1, pokonali maccabi a zydki mocne w tym sezonie. Lietuvos przechodzil kwale do eligi, skald maja waski ostatnio z Kazaniem -13 u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Tylko problem w tym, że San Emeterio, Kelati, Hamilton, Hanga nie zagrają w tym meczu.
Do drużyny dołączył w ostatnich dniach dołączyli Milko Bjelica oraz Kaukenas.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Tylko problem w tym, że San Emeterio, Kelati, Hamilton, Hanga nie zagrają w tym meczu.
Do drużyny dołączył w ostatnich dniach dołączyli Milko Bjelica oraz Kaukenas.
No tak Hamilton i Hanga ligi nie grali, Kelati nie wiem czemu ma nie grac. W ldize gral juz Kaukenas. I mimo wielu kontuzji oni maja szerszy sklad bo realnie Lietuvos ma 5-6 naziwsk z czego kumatych moze 2-3, forma Seibutisa to jest 1-9 z gry w Unicsem i zostaje Songaila, Cook, Babrauskas, Glyniadakis, Gecevicius, Palacios. Dla mnie to jest beznadziejny sklad. Lawka Lydeka, Jelovac, Orelikas, Bendzius, Tepic. No przyznaj, ze cienizna.

62 pkt. Gecevicius 4 na 9 za trzy, bez tego to dramat jakis w ataku, a skutecznosc 2/14 za trzy. Oni nie wiedza co maja grac, Dirk pokazal z nasza kadra czego nie wolno robic i to samo stosuje w klubie, czyli -50 z Hiszpania cieszmy sie, widze pozytywny. No tak tak...

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Litwini mają kiepską ławkę zgoda, ale kim dysponuje Laboral?
Jedyny, który prezentuje dobry poziom to Nocioni.
Hodge obecnie nie przypomina zawodnika z Zielonej Góry i gra dno dna,
Jelinek, Causeur, kompletnie zawodzą.
Nie twierdzę, że Laboral tego nie wygra, ale pisanie o słabej ławce Litwinów,
i wychwalanie hiszpańskiej ekipy, która potrzebuje, czasu, zdrowia i zgrania jest nie na miejscu :razz: Zwłaszcza, że Kutxa mając &quot;takie nazwiska&quot; na chwilę obecną zawodzi.
Euroliga, a VTB to dwa różne światy i nie przywiązywałbym zbyt wielkiej uwagi do porażki w meczu z Unicsem. Wszyscy dobrze wiemy, jak niektóre drużyny traktują te rozgrywki ;)

rogz166 514

rogz166

Użytkownik
Lietuvos-Laboral bym je całkowicie odpuścił szkoda nerwów , w tym spotkaniu może dziać się wszystko. Litwini zapewne u Siebie będą grać z cały sił by wydrzeć kolejne zwycięstwo , nie tak dawny przykład z Panatą. Gdyby Vitoria grała takich jak ma zawodników w ciemno można by było na nich stawiać, ale jak na taki skład grają marnie. Więc mocno zdeterminowani Litwinie mogą wygrać. W tym spotkaniu może być wszystko łącznie z blowoutem w obie strony ???? .

Co do typów na Euroligę :

Budivielnik – Partizan Typ : 1 (1,65 Sportingbet) ✅✅✅

Ukraińcy dostali jak dla mnie wymarzonego rywala do ogrania w 3 kolejce Euroligi . Spotkanie u Siebie co jest atutem obydwóch ekip. Jeżeli z kimś mają Ukraińcy wygrać , to właśnie z takimi ekipami jak Partizan. Kadry zespołów podobne, wiec na tym poziomie nie ma przepaści. Ukraińcy rozegrali w ostatnim czasie 4 bardzo trudne mecze: 2 mecze w Eurolidze z mocarzami Euroligi. Gdzie duższy czas nawiązywali wyrównaną walkę, chodź zabrakło im w meczu z Turkami 4 kw, a z CSKA zapewne doświadczenia i umiejętności grania pod presją. Typ podpieram tym, że Budivielnik gra u Siebie. Stawka 4/10

Zalgiris-Strasbourg Typ: 1 -3,5pkt (1,61 bet365)✅✅✅

2 najsłabsze drużyny gr. B i jak dla mnie mają dość niskie szanse na awans dalej, co zresztą zaprezentowały w 2 pierwszych kolejkach , przegrywając swoje spotkania wyraźnie. Zalgiris mocno przemeblowany w tym sezonie, ale mocno In minus, ekipa musi wykorzystywać takie szanse jak to spotkanie, bo inaczej zakończa tą fazę blamażem. Ze swoim niskim potencjałem jak na Eurolige w tym sezonie mimo wszystko są wstanie pokonać Francuzów, którzy są słabi jak zresztą cała liga Francuska, wystarcz odpowiednio powstrzymać kogoś z dwójki Diot, Ajinca i już dla Strasbourga robią się spore schody. Myśle ,że ekipa niemal samych Litwinów będzie wstanie pokonać Strasbourg, liczę na wyraźne zwycięstwo. 4/10

Za stawkę1/10

Unicaja – Galata Typ 1 -4,5pkt (1,94 bet365)✅✅✅

Unicaja wymieniła niemal cały skład + trenera , pograłbym na nich grubiej ( tym bardziej,że Galata mocno osłabiona ,kilku zawodników walczy z kontuzjami szczególnie Jawai, Markoishvili), jednak daje tej Maladze jeszcze czas na zgranie się, zobaczymy co będzie jak rozegrane zostanie kilka gier. Pokonali nasz mega śmieszny Stelmet , ponad 30 pkt. jednak to żaden wyznacznik, bo potem przegrać u Siebie z Valencią. Mam tylko nadzieje, że to nie będzie ta Malaga z zeszłego sezonu, grająca w kratkę , potrafiąca pokonać każdego i przegrać z każdym.

Brose – Anadolu Typ : 1 (2,05 bet365)

Niemcy pewnie powalczą jak zawsze, Anadolu mimo ,że wygrywa to na pewno nie gra swojej optymalnej koszykówki , wiec jest szansa ,ze Niemcy mogą coś osiągnąć w tym spotkaniu.

Stelmet – Siena Typ : 2 – 10,5 pkt (2,58 bet365)

Oglądałem w poniedziałek Stelmet w kontekście własnego tego pojedynku ze Sieną. No cóż w ekipie panuje chaos, samowola, pograli jakieś 10 może 15 min w miarę dobrze i wydawało im się ,że już po spotkaniu. Czarni zagrali swoje i ograli w ostatniej kwarcie jak drużynę z 2 ligi albo i gorzej. Siena nie zachwyca , przebudowana totalnie, nowy trener. Nie wyglądaj w tym sezonie jak chodź by w poprzednim ,ale i tak wyglądaj znacznie lepiej niż nasi, którzy zapewne nie wygrają żadnego spotkania. Dodatkowo dobre spotkanie Sieny w lidze, może napawać optymizmem + nie wierze w to ,że Stelmet nagle w 4 dni diametralnie zmieni swoją grę.

Otrzymane punkty reputacji: +40
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kadry zespołów podobne
Moim zdaniem jest spora roznica. Zauwaz, ze trener druzyny z Ukrainy dysponuje dosc mocna siodemką podczas gdy Partizan ma takich graczy 3-4. Trojka z USA spisuje sie dobrze, jest bardzo solidny Anisimovas, Lavrinovic doswiadczenie i klasa, niezly Strelnieks i Drozdov. Partizan takich graczy ma niewielu, Westermann nie jest w wysokiej formie, Kinsey poki co w Eurolidze mocno zawodzi, Milosavljevic i Bogdanovic swoje w ataku robia i koniec. Lauvergne swoje robi biorac pod wuage calosc czyli pkt zb obrone, Musli sredniak i w zasadzie koniec. Czyli sklad gorszy, wyjazd, Budivielnik 0-2 wiec juz maja noz na gardle. Pod kazdym wzgledem mi tu pasuje BK - 1.55 6/10 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Fenerbahce-Cska Moskwa Typ 2 2,10 eFortuna
Trener Messina jest specem od defensu, Cska niezłe sobie poczyna w tym sezonie,tournee po Stanach bardzo udane, mało zmian w składzie, praktycznie ta sama drużyna doszedł Fridzon i Pargo który w poprzednim sezonie grał w NBA, Fenerbahce mocne u siebie Bogdanovic, McCalebb,Bjelica, niezłe to wszystko funkcjonuje ale moim zdaniem dzisiaj trafili na silnego a przede wszystkim lepiej zorganizowanego rywala,obok takiego kursu nie mogę przejść obojętnie i zdecydowałem się pograć czysty win Rosjan.
Do tego popieram analize Roxanne Budivielnik u siebie jest piekielnie mocny na dodatek Partizan poza swoją halą to zupełnie inna drużyna. Budivielnik 1,65

Otrzymane punkty reputacji: +1
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Pewnie to ze CSKA gra najgorszy basket od kiedy zyje na tym swiecie to jest nawet gorsze niz w poprzednim sezonie. Slaby defens, slaby atak. Nie da sie wiec napisac, ze oni cos w tym sezonie pozytywnego robia, mozna podyskutowac na ile to jest srednie lub marne, ale cos dobrego w ich gre? Uuu nierealne.

Otrzymane punkty reputacji: +3
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
No niby slabo graja ale duzo ptk na mecz nie traca wiec z ta obrona nie jest tak tragicznie.
Mnostwo goli pada teraz w polskiej lidze, nie jest wiec z tymi napastnikami tak tragicznie...

wersja normalna: bledy obroncow nadaja sie tylko do futbolowych jaj stad tyle goli...

Wersja normalna pasuje do Moskwy. Wersja pierwsza dotyczy kibiców z livescora, ktorzy nie ogladaja spotkan.

dwill 620

dwill

Użytkownik
Tak oglądałem ostatni np z Azovmashem i z Nanterre? I co w związku z tym szanowny kolego?
Mam nadzieję, że mecz z Fenerbahce otworzył Ci oczy, co do gry CSKA. Obecnie to nazwa CSKA brzmi tylko poważnie. Nie wiem dlaczego, w CSKA zakochali się w Milosu na PG. Gość jest cancerem na poziomie europejskich pucharów.

Otrzymane punkty reputacji: +13
przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Zastanawia mnie co w tej ekipie robią amerykańskie pionki?
Zarabiają niezłe pieniądze, a tworzą grupę komediantów...
Weems i Pargo zagrali po raz kolejny dno dna,
Jackson jest tak słaby, że dostaje 10 minut na mecz.
Złe ruchy transferowe poczynili włodarze z Moskwy.
Kiedyś CSKA tworzyło drużynę, teraz jest to zlepek indywidualności :-(

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom