>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Elitserien i Allsvenskan 2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Hammarby-Piraterna 2 @ 2,35✅ lub Piraterna(+4) @ 1,80 Tobet✅
Nie powiem uśmiałem się trochę jak zobaczyłem kursy na to spotkanie. Jedynym czynnikiem, który tutaj faworyzuję ekipę ze stolicy jest ich własny tor ale to wszystko. Gollob to Szwecję traktuje bardziej jako testy i też nie rzadko zdarza się, że przywiezie poniżej 10pkt, co w Polsce jest praktycznie nie do obejrzenia... Walasek powinien wozić punkty, ale kto dalej pewniakiem? Zorro, Miedziak czy Batch mogą równie dobrze odpalić, co i zawieść na całej linii więc ciężko stwierdzić. Rezerwa cieniutka, bo Andersson w tym sezonie słabo, a Edberg do wirtuozów speedwaya nigdy nie należał. Goście z kolei mają jeden z fajniejszych składów. Trochę podobny do Unii Leszno, bo sporo młodzieży ale jednak tutaj mamy dwóch wyraźnych liderów w postaciach Hancocka i Holdera, do tego moim zdaniem para Shemek i Magic też powinna robić punkty, a przy dobrych wiatrach obaj mogą wozić gospodarzy na 5:1. Od Piotrka za dużo nie wymagam, ale za to wiele oczekuje od Linusa Sundstroema, który w Anglii daje radę, a dzisiaj przy cienkich rywalach jakich ma na pozycjach rezerwowych ze strony Hammarby również powinien solidnie zapunktować. Od Rosena to oczekuje by powalczyć z Edbergiem ale też o zbyt wiele go nie &quot;proszę&quot;... Tak więc podsumowując składy obu ekip wg. mnie zdecydowanie na korzyść aktualnego mistrza Szwecji czyli Piratów. Kurs miodzio więc warto brać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
verti 3,4K

verti

Forum VIP
Za Shieldsa na pewno jedzie Kildemand? Bo wydaję mi się, że &quot;Wilki&quot; sięgnęły po Bjarne Pedersena. Mieli trochę czasu by załatwić niezbędne dokumenty. Lokalna gazeta &quot;Norrkoping Tidding&quot; podaje właśnie takowe info, więc to raczej BP pojedzie.
Jak wygląda sytuacja z Ljungiem? W jednym ze szwedzkich portali widziałem informację o tym, że jest możliwe Z/Z za kapitana Vastervik. Swoją drogą to Mikael Messing ma nieciekawą sytuację, ze składu wypadł mu Watt, Klindt ponadto nie może skorzystać z Jędrzejaka. Jak ktoś coś wie, to miło byłoby, gdyby się podzielił informacjami.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Uporządkuję moje propozycje:
Hammarby Sztokholm - Piraterna Motala +4 kurs 2,00✅
Skład Piratów bardzo równy do tego dwójka nieprzeciętnych liderów Hancock i Holder, nie widzę kim gospodarze mieliby się przeciwstawić poza Gollobem i Walaskiem. Troy już się postara, żeby była solidna dziura w składzie.
Miazga, dla mnie Hammarby to szwedzki odpowiednik Asów w lidze angielskiej.
Indianerna Kumla - Valsarna Hagfors kurs 1,16✅
Niski kurs ale spodziewałem się niższego dlatego w ogóle zamieszczam tą propozycję, którą można potraktować jako lokatę albo jako wzmocnienie dłuższego kuponu.
Lokata oczywiście wchodzi.
Holder over 8pkt kurs 1,66⛔
Myślę, że można w tym meczu odpuścić linię dla Golloba i Hancocka a skupić się na Chrisie. Jak na jego dyspozycję linia jest bardzo niska. Wcale mnie nie zraża to, że jedzie w 14 biegu i pewnie w 15 w podobnej obsadzie. Buki wystawiając taką linię spodziewają się zapewne, że w tych biegach przyjedzie nie wyżej niż na 3 pozycji a ja uważam zupełnie inaczej.
Niestety zabrakło 1 biegu.
Ivanov - Jensen -1 kurs 1,61 kurs spadł już do 1,3 także samo wypatrzenie zdarzenia zapisuję sobie na plus a czy faktycznie wejdzie okaże się niebawem ???? ✅✅✅
Dziwi mnie to zestawienie. Wiadomo to jest sport i różnie może być ale dla mnie Jensen to zawodnik na 10pkt a Ivanov nie wiem 5-6max. Poza tym Ivanov pewnie będzie się zmieniał z Mellgrenem a Jensena kto ma zastępować Gudmunnson?
Jak można pomylić kolor kasku?? Dobrze, że to weszło bo bym się zdenerwował, oj bym się zdenerwował.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Indianerna - Valsarna H(0 - 12) 2 1,90 Tobet 52:38⛔

Idianerna rozpoczęła tragicznie sezon od 3 porażek. Dzisiaj nastąpił z pewnością pierwsza wygrana.Jednak czy będzie to powyżej 12pkt?Wątpię.Lindbaeck i Holta jak do tej pory jeżdżą ponieżej oczekiwań. Jestem ciekaw czy fantastyczną formę utrzyma Iversen.Goście niewątpliwie osłabieni brakiem Griszy,jednak pod 7 jedzie Kasprzak który może dzisiaj naprawdę solidnie zapunktować.Nermark,Buczkowski,Kościecha i Gapiński jeśli pojadą na swoim poziomie to handi spokojnie do pokrycia.Różnicę na korzyść gospodarzy napewno będzie robić druga para:protasiewicz-Andersen jednak +12pkt to sporo i widzę duże szanse powodzenia.

edit: Kościecha i Gapiński załatwili mecz...

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Za Shieldsa na pewno jedzie Kildemand? Bo wydaję mi się, że &quot;Wilki&quot; sięgnęły po Bjarne Pedersena. Mieli trochę czasu by załatwić niezbędne dokumenty. Lokalna gazeta &quot;Norrkoping Tidding&quot; podaje właśnie takowe info, więc to raczej BP pojedzie.
Bjarne nie pojedzie prawdopodobnie, bo w niedziele miał wypadek w Polsce i specjalnie z tej okazji zakontraktowano Kildemanda.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Gollob - Hancock 1 @ 1.75 wzbmilenium
A ja, kolejny raz korzystam z oferty Milenium. Tobet ma tą parę z - 1 na Golloba i liczą wszystkie starty. Milenium = 5.
Zgadzam się z Kapsztim, że Gollob traktuje Elitserien ulgowo (jak wielu zawodników z czołówki) ale dziś będzie inaczej. Przede wszystkim w sobote jest GP w Goteborgu, więc Tomasz wziął wszystko to co ma najlepsze i do soboty będzie ostro testował. Po drugie ostatnio trochę zawodził, Hammarby jest jeszcze bez pkt, więc dziś musi się bardziej przyłożyć. W Sztokholmie tak jak u nas, od paru dni lato, nie ma deszczów, więc tor też powinien Tomkowi pasować ???? Ponadto ustawiony z lepszym dla niego nr. 5 czyli będzie aż 3 pojedynki h2h + poza pierwszym startem pojedzie w drugiej części zawodów, na torze lepiej nadającym się do walki.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Bjarne nie pojedzie prawdopodobnie, bo w niedziele miał wypadek w Polsce i specjalnie z tej okazji zakontraktowano Kildemanda.
- Luckily there were no serious damages and I am ready to ride for Vargerne later today, says Bjarne.
Z drugiej strony inna szwedzka strona, mówi, że BP przez tydzień będzie wyłączony ze ścigania i ubolewa nad tym, że nie będzie mógł wystąpić w Norrkoping by oddać cześć Rico.
Już sam nie wiem :|

K 23

krzychu...

Użytkownik
Jedzie BP na jego oficjalce jest informacja... co do Hammarby to z całym szacunkiem, ale są faworytem tego spotkania, mają spory atut w postaci toru pokazał to cały poprzedni sezon, gdzie teoretycznie słabszymi zawodnikami kładli wszystkich u siebie. Ok Gollob zawalił ostatnio im mecz, tor był praktycznie bagnem, jak wiadomo Tomek w takich sytuacjach nigdy jakoś specjalnie się nie spina, przeciwnikiem była właśnie Vetlanda aktualnie najmocniejsza ekipa. Piretarna w tym roku w mojej ocenie zawodzi i będzie zawodzić, za młody skład to główny powód. Pawlicki młody pod formą w moim odczuciu to samo tyczy się Janowskiego. Wiadomo u gospodarzy formą tez nie grzeszą poszczególni zawodnicy Miedziński Batch czy Zorro jednak w mojej ocenie atut toru zrobi tu różnice, nic po 21 zobaczymy kto trafniej przeczytał temat ;)

S 310

slawek-80

Użytkownik
Indianerna - Valsarna H(0 - 12) 2 1,90 Tobet
Idianerna rozpoczęła tragicznie sezon od 3 porażek. Dzisiaj nastąpił z pewnością pierwsza wygrana.Jednak czy będzie to powyżej 12pkt?Wątpię.Lindbaeck i Holta jak do tej pory jeżdżą ponieżej oczekiwań. Jestem ciekaw czy fantastyczną formę utrzyma Iversen.Goście niewątpliwie osłabieni brakiem Griszy,jednak pod 7 jedzie Kasprzak który może dzisiaj naprawdę solidnie zapunktować.Nermark,Buczkowski,Kościecha i Gapiński jeśli pojadą na swoim poziomie to handi spokojnie do pokrycia.Różnicę na korzyść gospodarzy napewno będzie robić druga para:protasiewicz-Andersen jednak +12pkt to sporo i widzę duże szanse powodzenia.
Spodziewam się tu raczej wysokiej wygranej gospodarzy, myślę że tym meczem Indianerna odbije sobie wcześniejsze niepowodzenia. W zespole gości nie pojedzie G. Laguta i żadne Z/Z tu nie pomogą gościom. Ja osobiście zagrałem handi -12pkt na gospodarzy i zdziwię się jeżeli nie wygrają więcej jak 10pkt. Do tego dokładam zwycięstwo Hammarby po 1,70. Nie zgodzę się także z moimi poprzednikami że Piraterna jest tu faworytem. Mecz powinien być na styku ale własnie atut własnego toru będzie miał znaczenie na korzyść Hammarby.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Dziś bez większych kombinacji. Gram dubel na Piraterne (+4,5) oraz Indianerne w Expect. AKO: 1,85*1,15=2,12.

W meczu Piratów rezerwy z lekkim wskazaniem na gości. Dziś liczę na bardzo dobry występ Linusa. Pawliccy w Szwecji jeżdżą poprawnie. Do tego dwóch liderów Hancock, Holder oraz Maciej Janowski. Gospodarze również mają swoje atuty, głównie w postaci Golloba i Walaska. Pytanie jak Tomek podejdzie do tego spotkania. Kolejnymi zawodnikami są Zorro, Batchelor i Miedzińśki. Troy ma ogromne problemy w tym sezonie ze skuteczną jazdą i obecność Australijczyka w składzie Hammarby skłoniła mnie by grać na handi gości. Mecz powinien być bardzo wyrównany, w razie czego są taktyczne.

O drugim meczu nie ma co za dużo pisać. Indianie po 3 kolejkach są bez punktów, ale ich jazda wygląda coraz lepiej. Dziś nie powinni mieć problemów z osłabionymi brakiem swojego lidera gośćmi. Iversen i Protasiewicz pociągną wynik.

Pozdrawiam

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jedzie BP na jego oficjalce jest informacja... co do Hammarby to z całym szacunkiem, ale są faworytem tego spotkania, mają spory atut w postaci toru pokazał to cały poprzedni sezon, gdzie teoretycznie słabszymi zawodnikami kładli wszystkich u siebie. Ok Gollob zawalił ostatnio im mecz, tor był praktycznie bagnem, jak wiadomo Tomek w takich sytuacjach nigdy jakoś specjalnie się nie spina, przeciwnikiem była właśnie Vetlanda aktualnie najmocniejsza ekipa. Piretarna w tym roku w mojej ocenie zawodzi i będzie zawodzić, za młody skład to główny powód. Pawlicki młody pod formą w moim odczuciu to samo tyczy się Janowskiego. Wiadomo u gospodarzy formą tez nie grzeszą poszczególni zawodnicy Miedziński Batch czy Zorro jednak w mojej ocenie atut toru zrobi tu różnice, nic po 21 zobaczymy kto trafniej przeczytał temat ;)
Rozumiem twoje argumenty, gdyż są one logiczne ale sam przyznasz, że kurs na Hammarby obecnie to śmiech na sali. 1,44 to po prostu jakaś kpina, bo naprzeciwko mamy Holdera czy Hancocka, a oni obaj zrobią około 25pkt, do tego dolicz sobie resztę i myślę, że gości jak najbardziej stać na zwycięstwo i tutaj bardziej w kwestiach value, aniżeli jakiejś &quot;peffy&quot; bym ten mecz brał. I mam kolejne dwa typy na dzisiejszą kolejkę:
Holder over 8 @ 1,66 Bet365⛔
Bardzo fajny bet nam oferuje 365. Holder dzisiaj jedzie pod 5 czyli jedzie z rezerwowymi. Dwa pierwsze biegi niby z Rosenem ale nie zdziwię się, jeśli Linus go zastąpi, a w trzecim właśnie jego partnerem będzie Linus. Kończy zabawę w 14 biegu w parze z Herbim i tutaj będzie ciężko o punkty. Liczę również, że zobaczymy jego w ostatnim biegu. Co do formy, to widać, że solidnie punktuje wszędzie. Komplety w Wolverhampton i Częstochowie robią wrażenie, więc może dzisiaj hattrick?:grin:
Nicki Pedersen over 11 @ 1,61 Bet365⛔
Nicki jest obecnie w super formie i wygrywa bieg za biegiem. Linia może się wydawać, że wysoka ale dzisiaj liczę, że Wilki dostaną od Dackarny i tutaj pojawia się szansa na bieg numer 6 dla Nickiego. Nawet jeśli nie, to i tak przecież Nickiego stać na te 12pkt, bo jak pisałem forma super, a do tego jadą u siebie. Rywale całkiem mocni, bo mamy Freda, Davidssona, AJ czy Dudka. Ja tam jednak patrzę na Duńczyka, który w tym roku jest nie do ugryzienia więc warto pobrać ten over.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Jest dziś jakiś mecz w tv? Na Orange chyba nic nie ma, ale może Szwedzi coś pokazują? Ktoś kiedyś wrzucał jakiś link do transmisji, gdy Orange nie pokazywał...

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Mnie dziwią też typy w stronę Piraterny. No dobra jest Hancock i Holder ale ten drugi tak się można powiedzieć przykłada do szwedzkiej ligi jak chyba Gollob i póki co 2/3 występów to słabiutko ( stąd też tak niska linia w bet365 ). Piotrek Pawlicki na rezerwie dobrze, ale dziś pod 4 za pewne słabiutki występ zaliczy. Z pary Przemek - Maciek jestem przekonany, że jeden zaliczy także słabszy występ bo jeszcze obaj nie zaliczyli dobrego występu w jednym meczu, a i Sundstroem na rezerwie nie będzie miał tak łatwo z Anderssonem i Edbergiem.
Hammarby ma więcej atutów po swojej stronie jak własny tor, w końcu muszą wygrać spotkanie w tym sezonie, Walasek swoje powinien pojechać, podobnie Gollob i Zorro, a Batchelor i Miedziak również mogą pozytywnie zaskoczyć. Po prostu doświadczenie powinno wziąć górę w tym meczu
( chodzi o młodzież z Piraterny, która nie jest regularne jeżeli chodzi o dobre występy ).
A tak na koniec to ogólnie rezerwa po stronie gospodarzy mocniejsza...
Hammarby 1.53 Tobet

Y 20

ymaginary

Użytkownik
Indianerna - Valsarna
Hammarby - Piraterna

1,5 na Hammarby niestety nie powala, ale mimo wszytsko spróbuję. Piraci z pięcioma młokosami w składzie, jestem pewien ze jeden czy dwóch się dziś wyłoży na wyjeździe. No i Hanckock i Holder, tego drugiego liderem bym nie nazwał i 25 pkt w wykonaniu tej dwójki dzisiaj moim zdaniem niewykonale.
Można dorzucic Indian na podbicie i zagrać po ~1,7, choć mimo wszystko bez szaleństw ze stawką, bo w Szwecji różnie już bywało.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Panowie myślę, czy nie zagrać grubszej kwoty na Piraterne ktoś poleci ten typ?
No przecież już Ci z 3 osoby poleciły;&gt;
Dla tych co chcą grać ujemne handi na Indianernę to polecam bet365 tam linia wynosi 8 a nie jak ktoś wyżej pisał, że stawia przy linii 12.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
A ja zagrałem taki dubelek z ziemniaka, Totolotka:

Vargarna-Dackarna H (2-0) 2 @ 1,75. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest ekipa z Mallili, lider rozgrywek z kompletem zwycięstw. Mocny skład, oprócz Davidssona , który jest w słabej formie i Gudmundssona reszta powinna zrobić swoje. Jonsson, Nicholls, Dudek, Lindgren, pod 7 Jepsen Jensen , każdy chciałby mieć taki skład. U gospodarzy prócz rewelacyjnego w tym sezonie Nickiego Pedersena próżno szukać wielkich nazwisk. Trudno za takie uznać Skórnickiego, Iwanowa czy Nilssona, jeszcze Karlsson może coś tam uciułać. Powinno być przekonujące zwycięstwo gości. 42-48✅ wyrównany mecz, ale lider pozostaje niepokonany

Iversen-K.Buczkowski H (0-2) KL1 @ 1,60 - Puk w super formie, wszędzie dobre występy, w Tarnowie lider Stali, Buczek po upadku tydzień temu nie jest jeszcze w pełni sił, pokazał to mecz w Bydgoszczy z Wrocławiem, typ trochę ryzykowny, bo Iversen w 5 startach musi być lepszy o 3 pkt, ale myślę, że realny. 14-6 ✅ Puk jest w genialnej dyspozycji, Buczek dochodzi do siebie po upadku

S 310

slawek-80

Użytkownik
No przecież już Ci z 3 osoby poleciły;&gt;
Dla tych co chcą grać ujemne handi na Indianernę to polecam bet365 tam linia wynosi 8 a nie jak ktoś wyżej pisał, że stawia przy linii 12.
Na tobecie handi na Indianerne zmalało już do 10,5 i do tego po kursie 2,0. Więc jeżeli ktoś chce zaryzykować handi na Indianerne może wybierać pomiędzy bet365 i handi -8,5pkt po kursie 1,75 lub handi -10,5pkt po kursie 2,0 na tobecie.
A jeżeli ktoś chce grać na Hammarby to unibet daje kurs 1,70 na zwycięstwo gospodarzy. Najlepiej posiadać konta na wszystkich bukach i wybierać najkorzystniejsze dla nas kursy i wpłacać pieniądze w dniu pojawienia się kursów.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
A ja zagrałem taki dubelek z ziemniaka, Totolotka:

Vargarna-Dackarna H (2-0) 2 @ 1,75. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest ekipa z Mallili, lider rozgrywek z kompletem zwycięstw. Mocny skład, oprócz Davidssona , który jest w słabej formie i Gudmundssona reszta powinna zrobić swoje. Jonsson, Nicholls, Dudek, Lindgren, pod 7 Jepsen Jensen , każdy chciałby mieć taki skład. U gospodarzy prócz rewelacyjnego w tym sezonie Nickiego Pedersena próżno szukać wielkich nazwisk. Trudno za takie uznać Skórnickiego, Iwanowa czy Nilssona, jeszcze Karlsson może coś tam uciułać. Powinno być przekonujące zwycięstwo gości.

Iversen-K.Buczkowski H (0-2) KL1 @ 1,60 - Puk w super formie, wszędzie dobre występy, w Tarnowie lider Stali, Buczek po upadku tydzień temu nie jest jeszcze w pełni sił, pokazał to mecz w Bydgoszczy z Wrocławiem, typ trochę ryzykowny, bo Iversen w 5 startach musi być lepszy o 3 pkt, ale myślę, że realny.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom