>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Elitserien i Allsvenskan 2012

Status
Zamknięty.
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
ELIT VETLANDA – VARGARNA

Elit Vetlanda
1. Martin Vaculik
2. Leon Madsen
3. Emil Sayfutdinov
4. Janusz Kolodziej
5. Jason Crump
6. David Ruud
7. Jacob Thorssell

Vargarna
1. Nicki Pedersen
2. Kim Nilsson
3. Bjarne Pedersen
4. Peter Kildemand
5. Peter Karlsson
6. Adam Skornicki
7. Anders Mellgren

INDIANERNA - HAMMARBY

Indianerna
1. Hans Andersen
2. Antonio Lindbäck
3. Piotr Protasiewicz
4. Rune Holta
5. Niels Kristian Iversen
6. Simon Gustafsson
7. Mathias Thörnblom

Hammarby
1. Tomasz Gollob
2. Kamil Brzozowski
3. Dennis Andersson
4. Rory Schlein
5. Magnus Zetterström
6. Sebastian Alden
7. Christian Agö

VÄSTERVIK - PIRATERNA

Västervik
1. Jurica Pavlic
2. Tomasz Jedrzejak
3. Chris Harris
4. Mikael Max
5. Dave Watt
6. Peter Ljung
7. Pontus Aspgren

Piraterna
1. Maciej Janowski
2. Przemyslaw pawlicki
3. Greg Hancock
4. Linus Sundström
5. Chris Holder
6. Anton Rosen
7. Grzegorz Zengota

VALSARNA– DACKARNA

Valsarna
1. Grigorij Laguta
2. Artem Laguta
3. Krzysztof Buczkowski
4. Tomasz Gapinski
5. Daniel Nermark
6. Daniel Gunnestad
7. Krzysztof Kasprzak

Dackarna
1. Darcy Ward
2. Patryk Dudek
3. Andreas Jonsson
4. Michael Jepsen Jensen
5. Fredrik Lindgren
6. Victor Palovaara
7. Tai Woffinden

awizowane składy na dzisiejszą kolejkę, która jest ostatnią częścią rundy zasadniczej. Zapraszam do podawania typów wraz z analizami ????

Może Verti poratuje nas swoimi informacjami na temat ewentualnych zmian przez co łatwiej będzie dobierać typy.

vde 119

vde

Użytkownik
Jak dla mnie to Dackarna i Piraterna zważywszy na kursy jak najbardziej do zagrania... Zengota w Piraternie powinien zrobić &quot;różnicę&quot;, podobnie Woffinden w Dackarnie... W Dackarnie słabością jedynie jest Palovaara, ale to za mało żeby przegrać. W.g mnie jak spasują się do toru dobrze to dziś:
Vastervik [+2 bez X] - Piraterna #2 @ Tobet 1,90
Valsarna - Dackarna #2 @ Tobet 1,70

S 310

slawek-80

Użytkownik
W dwóch pierwszych meczach zdecydowanymi faworytami są gospodarze, ale handicapy wystawione przez Tobet na Vetlande (-18pkt) i Indianerne (-22pkt) są dosyć wyśrubowane. Zwłaszcza Indianerna powinna łatwo wygrać (goście pojadą bez Walaska i Miedzińskiego), ale czy aż tak wysoko? Przed wystawieniem kursów handi do 20pkt brałbym w ciemno, ale na wygranie gospodarzy w Kumli min. 24pkt chyba się nie zdecyduje. W dwóch ostatnich meczach faworytami są goście, ale gospodarze z uwagi na atut własnego toru nie są bez szans. Mecz w Vastervik raczej odpuszczę bo tam może być różnie. Zdecydowałem się tylko zagrać zwycięstwo Dackarny która walczy o 2 miejsce, natomiast Valsarna jest na skraju bankructwa i nie sadzę aby zawodnicy gospodarzy jechali na maxa w tym meczu. Dlatego też przewiduje minimalne zwycięstwo Dackarny która na wyjeździe jeździ naprawdę dobrze i przegrała tylko 3 mecze (w tym dwa minimalnie dwoma punktami).
Valsarna - Dackarna
typ: Dackarna
kurs: 1,95
Unibet

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Piotr Protasiewicz over 8 punktów 1,72 Bet365 ✅
Mam nadzieje, że tym razem nie zawiedzie.. Dzisiaj Piotra klub podejmuje Hammarby. Jest to mecz o czwarte miejsce po rundzie zasadniczej, mimo to oba kluby różni znaczna przepaść. &quot;Stołecznym&quot; myślę, że nie uda się osiagnąć wyniku sprzed roku również drużynie z Kumil będzie cięzko ponieważ Vetlanda, Dackarna i Piraterna chyba są poza zasięgiem. Dzisiaj Piotr jedzie u siebie na torze, drużyna gości wystąpi bez Walaska i Miedzińskiego co oznacza, że trudno znależć zawodnika u gości z którym Piotr mógłby przegrywać biegi. Niby jest Tomek ale jego forma to wielka zagadka. Piotr dzisiaj pojedzie w parze z Holtą, czyli zawodnikiem który od dwóch sezonów jest cieniem samego siebie. Rozpiska biegowa dość łatwa dla Piotra dlatego gram over punktowy bo uważam, że przekroczą tą linie w 4 startach i nie będzie musiał jechać nawet w ostatniej gonitwie dnia.
Nicki Pedersen over 11 punktów 2,00 Bet365 :? ⛔
Ostatnio odpuściłem typy na Nickiego, ale widać, że znowu forma jest 14 punktów tydzień temu oraz w niedziele w Polsce. Oba wyniki w pięciu startach robią wrażenie przed nadchodzącym Grand Prix na Milenium Stadium w Cardiff. Dzisiaj drużynę Nickiego czeka cieżkie zdanie bo jedzie z dream teamem na wyjeżdzie czyli Vetlandą. Gospodarze są na bardzo dobrej drodze do odzyskania tytułu Drużynowego Mistrza Szwecji. Widać regularność w tej drużynie. Goście są raczej skazani na pożarcie, powalczyć będzie mógł z miejscowymi dzisiaj chyba tylko Nicki. Wiadomo, że Nicki ma dzisiaj z kim przegrywać bo jest Vaculik w bardzo dobrej formie, Madsen, Emil Kołodziej czy Crump. Ale jednak Nicki jak będzie tylko okazja to beż wahania wykorzysta odejście rywala do krawężnika zajedzie drogę i tyle.. Facet bez skrupułów i tyle;) Stawiam over tego Pana w dzisiejszym meczu. Myślę, że powinien zdobywać 12 punktów w pięciu startach ale jeśli pojedzie jako rezerwa taktyczna to typ ma jeszcze większą szansę powodzenia, a kurs miodzio.

Warto moim zdaniem rzucić też okiem na bet w Betsafe.. Crump - Vaculik 2 2,03 ;)

S 202

szymontom

Użytkownik
Spotkanie.Indianerna - Hammarby Antonio Lindbäck-Piotr Protasiewicz
Typ.2
Kurs.1,70
Bukmacher.Betsson
Data.21.08.2012 g.19.00
Analiza.
Dzisiaj w spotkaniu ligi szwdzkiej Indianerna - Hammarby stawiam w parze zawodnikow Antonio Lindbäck-Piotr Protasiewicz,zdecydowanie na Piotra.Za nim przemawia wszystko i uwazam to za pewny typ na dzisiaj.Po pierwsze jedzie on w parze ze slabiutkim Holta i to raczej Piotrek bedzie przywozil tu wieksze ilosci punktow.Natomiast Antonio jedzie w parze z Andersenem i tutaj poziom jest wyrownany i Antonio bedzie tutaj gubil punkty.Po drugie lepsza srednia na bieg ma Piotrek 1,85 pkt na bieg w domu,natomiast Szwed srednia to tylko 1,25...Po trzecie to Piotrek bedzie mial wieksze szanse zalapania sie na bieg 15 i powiekszy tylko swoj dorobek nad Szwedem.Tak wiec jesli podany sklad na to spotkanie jest prawidlowy i Antonio jedzie pod 10 to ten typ musi wejsc.Polecam.

9-9

Piotr Protasiewicz 3 3 3
Antonio Lindbaeck 3 3 2 1
Protas jechal tylko 3 razy i zdobyl 9 pkt...Antonio 4 starty i takze 9 pkt...Mimo bezblednej jazdy Polaka zaklad wchodzi na fuksie bo Betsson ma takie zasady,ze w razie remisu liczy sie wieksza ilosc pierwszych miejsc...Na dole wycinek z regulaminu a w razie co moge udowodnic bo zagralem to zdarzenie...
W zakładach H2H, jeden żużlowiec musi rozpocząć minimum trzy wyścigi, aby zakłady były uznane za ważne.
Jeżeli dwóch żużlowców zakończy rywalizację z taką samą liczbą punktów, zastosowana jest następująca zasada:
1) Wyższe miejsce będzie przyznane żużlowcowi z większa liczbą pierwszych miejsc.
2) Jeżeli rezultat nadal nie może być ustalony (taka sama liczba pierwszych miejsc), zakłady zostaną uznane za nieważne, a stawki zrefundowane.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Ja bym przestrzegał przed grubym graniem na Dackarnę. Argument, że Valsarna tonie w długach jest raczej nie na miejscu patrząc na zestawienie jakie desygnował manager drużyny Hagfors. Gdyby aż takie problemy natury finansowej były to zdecydowano by się na oszczędniejszy wariant i jazda jakimiś krajowymi zawodnikami, a dziś mamy pełną moc u miejscowych. Jeśli wygrają to prawdopodobne jest, że pojadą w PO. O bonus aż tak ciężko być nie musi. Dackarna nazwiska ma dużo lepsze niż gospodarze, ale ile razy to już zaskakiwała nas Elitserien? Mecze zdecydowanie do śledzenia, ale nie do grubego grania.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Piotr Protasiewicz - Antonio Lindback 1 @ 1,60 Betsafe ✅ 9-9 Betsafe :*
Andreas Jonsson - Darky Ward 1 @ 1,65 Betsafe ✅ 8-8
Krótko gram na dwóch liderów Falubazu. Pussy jest w formie w Szwecji nie zawodzi i jest liderem, jedzie w parze z Ryszardem więc punktów nie będzie tracił. Czorny jedzie z Andersenem i to jest zawsze Andersen bardzo nieobliczalny. Do tego Antonio z 2 więc ma gorzej. AJ z Wardem, Szwed jest w formie w chyba każdym meczu ligowym zdobył więcej punktów niż Darcy, dzisiaj nie powinno to się zmienić.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
no i rozpoczynamy ćwierćfinały!
Dackarna z Vastervik oraz Hammarby z Indianerna - dwumecze wyłonią półfinalistów. Pierwsze spotkania w Malilli i Sztokholmie. Jakie dziś składy?
Dackarna
1. Andreas Jonsson
2. Michael Jepsen Jensen
3. Darcy Ward
4. Tai Woffinden
5. Fredrik Lindgren
6. Patryk Dudek
7. Joel Larsson
Västervik
1. Nicolai Klindt
2. Tomasz Jedrzejak
3. Chris Harris
4. Mikael Max
5. Peter Ljung
6. Pontus Aspegren
7. Davey Watt

Hammarby
1. Grzegorz Walasek
2. Dennis Andersson
3. Adrian Miedzinski
4. Magnus Zetterström
5. Tomasz Gollob
6. Rory Schlein
7. Kamil Brzozowski
Indianerna
1. Antonio Lindbäck
2. Rune Holta
3. Piotr Protasiewicz
4. Hans Andersen
5. Niels Kristian Iversen
6. Mathias Thörnblom
7. Joonas Kylmäkorpi
Co warto dodać przed spotkaniami.. Miejsce w głównym składzie Dackarny zajmie Woffi po blamażu Dudka w ostatniej kolejce. Polak został przesunięty do rezerwy, reszta składu bez zmian. Vastervik zmieniło pod numerem jeden Chorwata Pavlica wracającym do zdrowia Nico Klindtem. Watt kolejny raz w roli rezerwowego.
Hammarby wraca do najmocniejszego zestawienia z Tomkiem, Grześkiem i Miedziakiem. Zdecydowanie jest to drużyna, która może dziś przeciwstawić się Indianom z Kumli. Jako rezerwowy u gości zaprezentuje się Fin Kylmakorpi, który wcześniej okupował pozycje 1-5. Kluczowa będzie postawa Toninho oraz Holty, bo reszta ekipy prezentuje jako taki równy poziom.
Wszystkie ekipy wiedzą o co walczą, oba spotkania zaczynają się o godzinie 19.00, a mecz ze Sztokholmu będzie można obejrzeć na antenach Orange Sport. Zapraszam do podawania swoich typów ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
wiadomo czy jada MJJ i Gollob?
Prawdopodobnie tak, bo MJJ był tylko poobijany i Tomek to samo. Jedyną niewiadomą jest kto pojedzie za Dennisa Anderssona. Według mnie może to być Sebastian Alden, co znacznie osłabiłoby ekipę ze stolicy. Pewnie im bliżej spotkania tym więcej informacji na temat składów, aczkolwiek wielu zmian bym się nie spodziewał.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
W ostatnim biegu niedzielnego meczu Unibax Toruń - Stal Gorzów (50:40) Tomek zaliczył groźny upadek: &quot;Nie czuję się najlepiej po tym upadku, gdyż bolą mnie nogi, a szczególnie łydki. Przechodzę jednak szybką rehabilitację i we wtorek jadę do Sztokholmu na mecz z Indianerną. Chcę wesprzeć swoją drużynę w walce o półfinał play-off.&quot; – TG
Info z facebooka Tomka Golloba.

Otrzymane punkty reputacji: +6
S 310

slawek-80

Użytkownik
Dackarna - Vastervik
typ: Dackarna -14,5pkt
kurs: 1,72
Tobet ✅ (53-37)
(jednak te 2pkt w stosunku do innych buków miały znaczenie...)
Vastervik to jedna z najsłabszych drużyn Elitserien i dopiero w ostatnim meczu zapewnili sobie utrzymanie. Z kolei Dackarna poza rezerwowym zawodnikiem ma bardzo mocny i wyrównany skład. Nie lubię grać wysokich handicapów bo często drużyna mając zapewnione zwycięstwo odpuszcza, ale tutaj w fazie play-off liczy się każdy punkt i myślę że Dackarna będzie chciała wypracować sobie taką przewagę aby rewanż już jechać na luzie. Niepewny jest występ Jensena, ale z nim czy bez niego gospodarze powinni wygrać, niewiadomą są jedynie rozmiary zwycięstwa. Unibet i Betsafe wystawiły handi o 2pkt wyższe, więc nie czekam na kursy innych buków bo zapewne mniej jak 14,5 nikt nie wystawi.​

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie spodziewałem się, że zobaczę coś takiego + taki kursik wyborny. Betsafe zestawił Dudka z Tajskim i dał na Polaka 2.03... Duzers z rezerwy także 2 biegi minimum 4-6 punktów, ale Watt&#39;a powinien też przewieźć i dwoma trójkami wyścigi rezerw zakończyć. Dodatkowy start za Larssona i ewentualny z/z za MJJ, którego raczej nie będzie. Oczywiście ciężko o informacje czy to pewne, ale para Jonsson i MJJ wskazuje, że może być młody Duńczyk zastępowany. Jeśli tylko Patryk pojawi się jako rezerwowy to zakład nie może nie wejść ;)
Dudek v Woffinden @ 2.03
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +15
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Tomasz Gollob over 7 punktów 1,72 Bet365 ✅
Rozpoczynamy play offy w Szwecji. Uważam, że handicap na Dackarne jest zbyt wysoki żeby go grać a Hammarby nie jest dzisiaj bez szans z Indianerną stąd mój tylko jeden typ. Tomek w weekend bardzo przyzwoicie się zaprezentował w Cardiff a w Toruniu podczas meczu ligowego był liderem Stali wraz z Jepsenem Jensenem. Dzisiaj sam chce jechać pomimo upadku, więc nie będzie odpuszczania chce pomóc swojej drużynie choć w mojej ocenie w dwumeczu to oni szans nie mają. Dzisiaj pojedzie pod numerem 5 więc układ biegów dość ciężki. Dodatkowo goście to mocna drużyna więc jest z kim przegrywać bo mają w swoich szeregach np Iversena, &quot;Antona&quot; czy Protasiewicza. Jednak Piotr i Anttonio są do ogrania na pewno przez Tomka a Niels ostatnio obniżył loty, nie chodzi mi tutaj tylko o niedzielny mecz ale widać, że w Anglii też już nie jeżdzi tak skutecznie. Choć na pewno jego forma terażniejsza jest wyborna przy tej co prezentował dwa sezony temu. Jednak na pewno Tomek jest w stanie go ograć. Typ dość ryzykowny, zobaczymy w jakim stanie są po niedzieli te łydki. Ja gram over w wykonaniu Tomasza.

S 310

slawek-80

Użytkownik
W meczu Hammarby-Indianerna spodziewam się wyrównanego pojedynku stąd odpuszczę sobie granie kursów meczowych. Spróbuje zagrać zakład na Golloba w starciu ze Shleinem. Wiadomo że Gollob nie zachwyca w Szwecji, do tego ten feralny upadek w ostatnim biegu w Toruniu, ale mam nadzieje że wkońcu się przełamie i będzie lepszy przynajmniej od Schleina który do potentatów napewno nie należy.
Gollob - Schlein 1
kurs: 1,65
Betsafe ⛔ (8-9)​

marasspec 22,8K

marasspec

Użytkownik
W meczu Hammarby-Indianerna spodziewam się wyrównanego pojedynku stąd odpuszczę sobie granie kursów meczowych. Spróbuje zagrać zakład na Golloba w starciu ze Shleinem. Wiadomo że Gollob nie zachwyca w Szwecji, do tego ten feralny upadek w ostatnim biegu w Toruniu, ale mam nadzieje że wkońcu się przełamie i będzie lepszy przynajmniej od Schleina który do potentatów napewno nie należy.
Gollob - Schlein 1
kurs: 1,65
Betsafe
Tyle ze gollob 4 lub 5 razy jedzie a Schlein minimum 5 razy bo musi zz ,takze 1,65 słabe!!!!

marasspec 22,8K

marasspec

Użytkownik
tobet podwyzsza linie na miedziaka i jest over 9 za 1,6 .Normalnie grałbym under po ładnym kursie ,ale skoro podwyzszaja linie to mamy zz i jadą rezerwy ,zorro i miedziak jako 4 zastępuje denisa a więc u miedziaka 5 lub 6 startów a jesli taktyk to może bycć7
pozdrawiam

M 126

mj_bull

Użytkownik
Dudek (-1) - Watt 1@1,55 ✅
Hammarby (+2,5) - Indianerna 1@2 ✅

AKO 3,1 Tobet ✅:cool:

Na stronie Svemo są już oficjalne składy na mecz Dackarna - Vastervik i widnieje tam Jensen. Wszystko wskazuje zatem, że będzie ZZ za Duńczyka. Dziś obaj rezerwowi będą mieli sporo startów i zapewne solidnie zapunktują. Stawiam na Polaka bo Watt będzie miał trudniejszych rywali a dodatkowo Patryk pojedzie jako ZZ. Średnia Dudka u siebie (1,75), średnia Watt wyjazd (1,39).

W Stolicy Szwecji faworytem dla mnie są gospodarze. W rundzie zasadniczej polegli 47-43, ale wtedy fatalny występ zaliczył Walasek (0,0,0). Dziś nie powinien już pojechać tak tragicznie. W składzie gości widzę dwie dziury w składzie Holta (0,68) oraz Thornblom (0.66). Hammarby u siebie jeździ poprawnie (w ostatnim meczu 60-30 z Vastervik). Dla bezpieczeństwa +2,5 w stronę gospodarzy.

Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom