Australia vs Arabia Saudyjska
Bardziej z kronikarskiego obowiązku, niż z jakiejś szczególnej chęci zagrania tego meczu kilka słów ode mnie na temat tego spotkania.
Sytuację w tabeli przedstawił powyżej baku193 ???? Jak to się stało, że dla gospodarzy zaczynają się spotkania typu "must win"? Przede wszystkim seria remisów (na szczęście dla Aussie zakończona zwycięstwem nad
ZEA), roszady w składzie (nie zawsze wymuszone) i zmiany ustawienia
socceroos przez trenera Postecoglou spowodowały ten stan rzeczy. Do tego słabe wyjazdy i ... gotowe. Dziś oczywiście faworytem jest
Australia ale czy na poziomie 70 - 75 % jak pokazują kursy? Osobiście wątpię, a po 1,36 - 1,44 na jedynkę nie zamierzam "próbować". Przyznaję, że bardziej "chodził mi po głowie" pomysł aby "dać" coś na "Szmatogłowych" ???? , którzy pod wodzą Berta van Marwijka osiągają "lepsze" w porównaniu z Kangurami wyniki: na wyjeździe poradzili sobie z Tajami (0:3), z którymi
Socceroos męczyli się niemiłosiernie wyciągając ledwo "x", z Japonią przegrali, lecz "nieszczęśliwie". U siebie pokonali Irak, a z Australią wyciągnęli remis (w 3 meczu eliminacyjnym). Dziś "wystarczy" im nie przegrać, a bezpośredni awans będzie w zasięgu ręki. Wobec tego można pomyśleć nad handicapem +1,5 po kursie 1,65 (u mojego "operatora" spadł z 1,75) w stronę "miękkoobutych", ale powiem uczciwie, że nie jest to mecz moich marzeń i jeśli się pokuszę to za symboliczną monetę. Dla porządku dodam, że oba teamy w możliwie optymalnych zestawieniach, miejscowi nie wyobrażają sobie porażki, czy też remisu w tym meczu, ale czy pójdzie im łatwo ? Osobiście nie sądzę, chyba, że pierwsze 15 min. super się ułoży dla gospodarzy to wtedy goście mogą się "posypać". Jak będzie? Ja oglądam i może coś mnie "namówi" na postawienie "czegoś więcej" w tym meczu.
PS Mecz będzie w Adelaidzie na stadione do footballu australijskiego (takie
rugby), jak dla mnie dziwne miejsce do rozgrywek piłkarskich. Będzie "dziwnie" i dla miejscowych i dla gości , którzy już od tygodnia aklimatyzowali się w Australii. Pozdrawiam i chętnie poczytam co inni userzy mają do powiedzenia w tym temacie.
update
Ok ... się nie doczekałem dyskusji ???? Podano składy i ustawienia. Postecoglou znowu zaskoczył (przynajmniej na papierze) ustawieniem. Tym razem jest 5-4-1. Kursy poszły na 1 do góry. Dla ciekawskich ostatnie ustawienia:
3-4-3, 3-4-3, 3-4-1-2, 4-1-3-2. Słabe pomysły moim zdaniem. No cóż trener Aussie lubi eksperymenty. Zobaczymy czy się opłaci.