Wisła Kraków – Karabakh
Typ:1
Kurs:1.25
Czas na kolejny czwartek z europejskimi pucharami tym razem rozgrywane będą pierwsze mecze III rundy eliminacji Ligi Europy wybór jest naprawdę duży dlatego wybrałem kilka meczów do zanalizowania. Jednym z nich jest mecz Polskiej drużyny Wisły Kraków, która przed własną publicznością będzie podejmować azerski Karabakh. Wisła Kraków miała najwięcej szczęścia z Polskich zespołów ponieważ trafił im się moim zdaniem zdecydowanie najsłabszy przeciwnik z którym muszą sobie poradzić tym bardziej przed własną publicznością. Może nasza piłka straciła ostatnio trochę ale nadal jest dużo lepsza od tej z Azerbejdżanu. W dodatku ostatnio druga drużyna ubiegłego sezonu polskiej ligi była bardzo aktywna na rynku transferowym i dokonała kilku wzmocnień. Podsumowując myślę, że mimo iż jest niski kurs warto postawić na ten mecz ponieważ każdy inny wynik niż zwycięstwo Wisły Kraków będzie ogromną niemiła sensacją.
Molde – Stuttgart
Typ:2
Kurs:1.40
Kolejny meczem na który uważam, ze naprawdę warto postawić jest pojedynek pomiędzy norweskim Molde i niemieckim Stuttgartem. Niemiecka piłka w ostatnim czasie mocno podniosła swój już wysoki poziom o czym najlepiej świadczy udział Bayernu Monachium w finale ligi mistrzów oraz udział niemieckiej ekipy w finale ligi europy a najbardziej trzecie miejsce reprezentacji na mistrzostwach świata. Myślę, że
Niemcy nie będą mieli kompletnie żadnych problemów z dzisiejszym rywalem tym bardziej, że nie jest on zbyt wymagający. Niestety Norweska piłka już od dawna nic większego nie osiągnęła jest na bardzo podobnym poziomie do naszej polskiej. Powiem szczerze, że dziwi mnie trochę dość wysoki kurs jak na takiego pewniaka jak Stuttgart, który moim zdaniem nie powinien tak szybko zaczynać swojej przygody z ligą europy tylko od razu od pierwszej rundy. Myślę, że może nawet być tak, że
Niemcy rozstrzygną stan rywalizacji już w tym meczu wysoko wygrywając.
Rabotnicki – Liverpool
Typ: 2
Kurs:1.33
Wybrałem kolejny mecz w którym kurs jest stosunkowo niski ale gdy widzi się taki mecz w którym jedna drużyną jest o kilka klas lepsza od drugiej to ciężko nie postawić nawet po niskim kursie. Wracając do początku to wybrałem mecz pomiędzy Rabotnickim z Macedoni i Liverpoolem z Anglii. Chyba nie ma takich kibiców, którzy nie słyszeli by o dzisiejszych gościach jest to drużyna ze światowej półki, która miała nieco słabszy ostatni sezon w lidze i dlatego musi grać w tak mało prestiżowej dla nich Lidze Europy, ale mimo wszystko są jednymi z głównych faworytów do odniesienia zwycięstwa w całej Lidze Europy i powiem, że jest dla mnie trochę śmieszne, że tak doskonała drużyną jaką jest Liverpool musi zaczynać swoją przygodę z pucharem pocieszenia już od III rundy kwalifikacji gdzie nie może wpaść na godnego jej rywala. Podsumowując, myślę, że mecz będzie od samego początku przebiegał pod zdecydowane dyktando gości, którzy powinni wysoko wygrać i już w pierwszym meczu przesądzić stan rywalizacji na swoją korzyść.
Shamrock – Juventus
Typ:2
Kurs:1.22
No i kolejny pojedynek Dawida z Goliatem. Tym razem wielki Juventus zmierzy się w wyjazdowym meczu z Irlandzkim Shamrock. Oczywiście również i tu musi być dość niski kurs ponieważ Juventus mimo iż ostatnio nie zachwycał nadal jest wielkim klubem, który jest stawiany obok Liverpoolu w gronie jednego z głównych faworytów do wygrania całej ligi europy. Niestety liga Irlandzka jest bardzo słaba nawet nasz
polska ekstraklasa jest dość znacznie lepsza, tak więc nic dziwnego, że drużynie gospodarzy nie daję się praktycznie żadnych szans i skazywani są na pożarcie. Szczerze mówiąc trochę mi ich szkoda, że trafili na tak mocną drużynę, która moim zdaniem nie powinna zaczynać od tak wczesnej fazy ligi europy ale cóż zrobić. Myślę, że mimo niskiego kursu naprawdę warto postawić na to spotkanie bo każdy inny wynik niż zwycięstwo Juventusu było by ogromną sensacją a włoskie media i kibice chyba by ukrzyżowali piłkarzy za taką kompromitacje.
Jagiellonia Białystok – Aris
Typ:1
Kurs:2.60
Na koniec może jeszcze jeden patriotyczny typ polskiej drużyny, która moim zdaniem wylosowała najcięższego rywala spośród wszystkich naszych zespołów a mianowicie Aris Saloniki z Grecji. Mimo to nie jest to jakaś ekstra dobra drużyna jest jak najbardziej w zasięgu. Wracając do początku analizy to wybrałem mecz pomiędzy Jagielonią Białystok a Arisem Saloniki. Liga Grecka może jest minimalnie lepsza od ligi polskiej ale do za sprawą dwóch drużyn, które są zdecydowanie lepsze od reszty zaś Aris jest już bardzo porównywalny a może nawet nieco słabszy od czołowych polskich drużyn. W dodatku Jagielonia spisywała się bardzo dobrze w ostatnich sparingach uzyskując naprawdę dające nadzieję wyniki nawet z dość dobrymi zespołami. Myślę, że Jagielonia ma sporę szanse na odniesienie dużego sukcesu i awansu do następnej rundy, żeby tak się stało niezbędne jest uzyskanie dobrego wyniku w meczu przed własną publicznością. Mimo iż wierze w nasz zespół to nie radzę stawiać zbyt dużych kwot na ten mecz ja postawiłem tylko kilka groszy, żeby lepiej się kibicowało.