Dodam do tego, że Sibir po przyjeździe na Cypr rozpoczął trening o godz... 21.00, a zaraz po nim piłkarze Nowosibirska schłodzili się w morskiej kąpieli. Narzekają na upał /33 stopnie/ i dużą wilgotność powietrza. Piłkarze Sibiru jak najdłużej przebywają w klimatyzowanych pomieszczeniach ... hotelu, jednak są optymistycznie nastawieni do rewanżu twierdząc, że ich głównym atutem jest ... szybkość.
APOLLON LIMASSOL- SIBIR NOWOSIBIRSK
Typ : Apollon @ 1,83 Bet365
Oba zespoły jakby przystosowane do gry w innych warunkach atmosferycznych. Na Cyprze wiadomo żar się leje czasem z nieba, temperatura bliska 40 stopni Celsjusza. W Nowosibirsku zimno aż strach pomyślec. Sibir w mojej opinii nie jest poprostu również przygotowany do tego by móc rywalizowac w europejskich pucharach. Apollon zapłacił właśnie specyfiką klimatu w pobliżu Syberii i przegrał 0:1. Strata jak najbardziej realna do odrobienia na własnym terenie.
Dodatkowo kapitan Nowosibirska Miedwiedew zagra z urazem. W meczu z Tomskiem doznał kontuzji lewego nadgarstka. Rezonans magnetyczny wykazał złamanie i piłkarz miał rękę w gipsie. Jednak na czas meczu gips zostanie zdjęty i zastąpiony bandażem.
Podsumowując główny problem gości /tak jak wspomniał Robson/ to upał.
Goście obawiają się początkowego szturmu Appolonu i jeśli go przetrzymają to twierdzą, że ... wytrzymają, jednak ja mam obawy i zgadzam się z analizą robsona :grin: