Już na wstępie rzuciło mi się w oczy dziwo z pierwszego postu,tym bardziej,że zawsze typy dariusa są rzeczowe,sensowne i zazwyczaj trafne.
Jeśli pierwszy dzisiejszy mecz ma być jednostronny to tylko pod dyktando gospodarzy.
To strasznie trudny teren i z ich koszyka chyba nie możnabyło wylosować gorszego wyjazdu.Ormianie u siebie walczą na całego,nie ma tam kalukacji,ani odstawiania nogi.Może ktos jeszcze pamięta
eliminacje do MŚ 2002,gralismy wtedy całkiem nieźle,ale w Armenii o remis było trudno,pozatym posypały się czerwone kartki.Od tego czasu Armenia się znacznie poprawiła,w eliminacjach do naszego Euro szło im bardzo dobrze,a szansy na baraż w spotkaniu z Irlandią pozbawił ich błąd sędziego.
Czesi natomiast w obecnych eliminacjach potrafili strzelić tylko Malcie,w spotkaniu z Duńczykami liczyłem na remis,ale Czesi postanowili udowodnić moc grupy A z EURO i tak jak Polacy i Grecy dostać baty z drużynami niekoniecznie z samego europejskiego topu.
O punkty Czechom będzie dzisiaj bardzo ciężko,kartek będzie sporo i jeśli nasi sąsiedzi nie wykażą 200% ambicji,to wrócą do domu jedynie z marzeniami o Brazylii.
Poprzedni mecz u siebie Armenia przegrała 1:3 z Włochami i nie można powiedzieć,że gładko,przy okazji poprzednio mecz o punkty u siebie przegrała 2ma bramkami w 2008 roku.
Dobrym się wydaje więc zakład
Armenia +1,5 - 1,22 Bet365
Nie ma przypadku też w tym,że z początkowego kursu 4,75 na Armenię,jest już 3,8 w Bet365.
Ja gram troche wzorem "dziadków z stsu" taśm rozpisowych gdyż nie bardzo mogę się zdecydować na jakiś dzisiejszy "pewniak".
Więc biorę
Armenia 3,17(ciut mało) oraz
Armenia DNB 2,4 nie poszło,ale w pierwszej połowie zdecydowanie więcej okazji miała Armenia,wynik troszke nieadekwatny
Też troszke niedoszacowaną drużyną są Węgrzy,naprawdę dobrze grający w tych eliminacjach,z coraz większą liczbą rozpoznawalnych w Europie zawodników.Z Rumunią stracili pechowo bramkę w końcówce, u siebie pokonali słabych aktualnie Turków,grupa jest bardzo mocna,na pierwsze miejsce nie ma szans,jeśli chcą zająć drugie pasowałoby powtórzyć wynik Rumunów i też wygrać nad Bosforem.
Węgry win 4,37 , Węgry DNB 3,3 STS
Jako pewniak jawi mi się tu Węgry+1,5.
W meczu z Francją u siebie
Hiszpania dominowała i miała sytuacje na 2:0,ale przez swój minimalizm i frajerstwo stracili bramkę w ostatnich sekundach doliczonego czasu gry po własnym rzucie rożnym.
Z Francją będzie i ważniejszy i bardziej otwarty mecz niż z Finlandią,pozatym do Brazylii nie wypada nie jechać,trzeba się sprężyć.Remis to max co mogą dziś ugrać gospodarze.
Hiszpania win 2,45 ; Hiszpania DNB 1,55 STS
Anglicy raz już z Czarnogórą dostali nauczkę,drugi raz nie powinni,remis też nie będzie zły bo nikt specjalnie z tyłu nie naciska tych drużyn,ale tym razem Anglicy powinni się zemścić za ostatni remis ????
Anglia win 1,92 STS
Pozatym zagrałem Irlandie 2,1 ;
Izrael 2,3 ;Belgię 1,22 i Danię 1,68, wszystko w STS.
Liczę,że w rozpisie 4 z 7 szansa jest(bez Belgii).