Dzis jest kilka meczy które mozna spróbować pograc .
Na dzien dobry Karlove Vary - Mlada Bolesław.
Energa Karlove Vary były rewelacja poprzedniego sezonu , szczegolnie poczatek mieli udany, napsuli krwi najlepszym. Gospodarze w przerwie stracili kilku liderów szczegolenie w osobach Grigera i Rachunka, sa jednak posiłki w postaci młodych zdolnych chłopaków , szczegolnie Kase, Lauka, Zabransky Jr, nie wiem jak z Martinem Frkiem, bo podobna ma byc wypozyczony przez Kings do momentu rozpoczecia sezonu w
NHL. Energa ma znow ciekawy zespoł mogacy z powodzeniem walczyc o pierwsza osemke i PO. Jednak dzis mocny rywal. Mlada mimo utraty kilku liderów (Skalicky, Klepis, Kaspar, Jeglic) odmodziła skład z istotnych wzmocnien trzeba napisać o kanadyjczyku Aldersonie, finie Jaaskalainenie, Michale Teplym. Dobrze rozwijaja sie młodzi Kousal , Najman, Klikorka. Mlada w poprzednim sezonie zajeła 4 miejsce w sezonie zasadniczym , nie ustepowała wielkim klubom z Pragi, Trzynca, Liberca, Pilzna czy Brna. Mysle ze w tym roku po odmłodzeniu składu tez moga byc wysoko i beda groźni. Buki w tym meczu jako dosc wyraznego faworyta wskazuje ekipe gospodarzy, ja mysle ze Mlada może ich zaskoczyć bo potrzac na cały roster skład maja silniejszy , zobaczymy jak wystartują obie ekipy, ja ide w strone gości
Mlada z x kurs 1,82
fortuna PP Mlady gorzej niz fatalne , a Kroselij w bramce nie lepszy
Z punktacji kanadyjskiej proponuje takich graczy:
David Kase over 0,5 pkt kurs 1,62
fortuna
Młody Czech swietnie sobie radził za oceanem, wczesniej w szwedzkiej Morze, w meczach towarzyskich zdazył juz strzelic kilka bramek i asystował, mysle ze dzis moze zaznaczyc swoje przybycie do ekipy
Brandon Alderson over 0,5 pkt kurs 2,05
fortuna
Kanadyjczyk wypatrzony w lidze słowackiej , w Treczynie zdobywał prawie punkt na mecz, kawał chłopa z mocnym strzałem , który kuz zapunktował przed sezonem.
Z innych meczy widze zwyciestwo Liberca w RT
, niestety mecz na który sie nastawiłem w Brnie jest odwołany.