Liczyłem tu na jakieś przemyślenia odnośnie typów, a tu sporo pseudo-znawców i selekcjonerów. Śmiech mnie ogarnie, gdy czytam takie wypociny.
Trzeba mieć trochę zaufania do selekcjonera, albo samemu wystartować na początek na trenera klubu Leszcz Leszczewo!
Fabiański raczej nie będzie 1 bramkarzem i dlatego kurs jest tak wysoki. Ja tego nie biorę. Też myślę, że nie przegramy, ale o zwycięstwo będzie ciężko, bo teren bardzo trudny, a dodatkowo mamy wiele istotnych absencji. Myślę o zawodnikach grających na flankach. Dużo będzie zależało od tego, jak ułoży się mecz w początkowej fazie.
Genialne podejście rodem z onetu,okraszone jakże trafnym typem obsady bramki.
Tak, przyzwyczajmy sportowców do tego,że nie można ich krytykować vide jaśnie wielmożny pan piłkarz "sam jesteś słaby" Kucharczyk.
Nie możesz skrytykować piłkarza bo sam nie zdobyłeś króla strzelców Bundesligi,nie możesz skrytykować trenera bo nie nie zdobyłeś mistrzostwa świata,nie możesz skrytykować Stocha bo - złoty argument gimbazy - "sam byś lepiej nie skoczył", a jak zechcesz wstawić okno w domu i ktoś Ci to spier... to przypomnij sobie argument,że "sam byś lepiej nie zrobił".
Byłem przeciwny Nawałce,pewnie nadal jestem,ale podoba mi się jego swojego rodzaju bezkompromisowość - często jeśli w mediach pojawia się płacz za jakimś piłkarzem to jest on szybko powoływany,Nawałka zdecydował się grać bez Kuby i konsekwentnie się tego trzyma,siatkarze pokazali wszystkim,że można bez wydawałoby się czołowego,a może i najlepszego zawodnika wygrywać nawet mistrzostwo świata,jeśli brak Błaszczykowskiego powoduje poprawę atmosfery to jestem za tym.Mityczny "tim spirit" ma jednak duże znaczeni,kto kiedykolwiek grał w jakiejkolwiek drużynie ten wie,ile zespół zyskuje czasami "tracąc" kogoś kto nie pasuje mentalnie,nawet jeśli ma duże umiejętności sportowe.
Bardzo też podoba mi się obsada bramki,zrobiłbym identycznie,mam nadzieję,że wreszcie
praca i solidność Fabiańskiego zostaną wynagrodzone,a Wojtek musi jednak jeszcze wiele rzeczy zrozumieć,na Niemców mogliśmy wystawić "wariata",na przeciwników jak
Irlandia potrzebujemy solidności a nie pajacowania.
Jak dla mnie największym,być może nawet jedynym istotnym brakiem jest absencja Jędrzejczyka,to dla mnie piłkarz który mógłby być,czy mam nadzieje będzie pokroju Glika - wirtuozem nie zostanie,ale bardzo solidnym rzemieślnikiem owszem.
Obstawiając trzeba niestety pamiętać o Naszych tragicznych osiągnięciach w meczach wyjazdowych,na wyjazdach pokonujemy tylko drużyny słabe,bardzo słabe bądź amatorskie.Staram się przypomnieć sobie ważny wyjazdowy mecz z "niesłabą drużyną" i chyba ostatnio to był mecz z Belgią i bramka Matusiaka.
4,5 kartki linia niby nie duża na taki mecz,ale Eriksson nie wymachuje kartkami,opcja na Jodłowca wydaje mi się dobra - dostał kartkę od Szweda podczas meczu z Ajaxem,gość gra twardo,myślę,że będzie walczył o miejsce w składzie,a jego faule taktyczne są tak mega nieporadne,że naprawdę ciężko nie dawać wtedy kartki(wysublimowanie lvl 0 ,drwal skill 10).
3,75 w Betsson.