3 słowa pro forma bo i tak już wszyscy pewnie poszli na mecz,a tym bardziej pewnie już wszyscy poobstawiali.
Na pewno nie zgadzam się z argumentami,że Ukraina jest o ileś tam klas lepsza,nie jest,patrząc na kadry na papierze,jest w najgorszym wypadku remis,a może nawet taki ze wskazaniem na Polske.
Dlaczego Ukraina jest postrzegana jako zdecydowany faworyt?
Ano zapewne wielu postrzega to przez pryzmat lig,wreszcie doczekaliśmy się stadionów jakich nie powstydziłaby się żadna liga świata,ale mam wrażenie ,że reszta pozostała gdzieś mniej więcej tam gdzie ostatni przedstawiciel (jeszcze wtedy nie ekstraklapy) pierwszej ligi, zdobywal punkty w Lidze Mistrzów,czyli pod koniec lat 90-tych.
Jakże to odmienne od coraz silniejszej ligi ukraińskiej,ze sztandarowym Szachtarem(szkoda tylko,że napędznym głownie przez brazylijczyków).
Wszystko co sobie dziś pomyślałem o tym meczu się tutaj nie zmieści,ale można to podsumować krótką konkluzją - Pan Waldek nie ma koncepcji,nie wie co chce zrobić,powołuje każdego o kim gazety napiszą 3 pozytywne zdania,a wywala tych najbardziej obsmarowanych w mediach.
Brakuje tej kadrze troche wyrazistości,bo potencjał jest spory,zwłaszcza w ofensywie.
Obrona za to na każdy mecz wychodzi w innym zestawieniu i wychodzi potem brak zgrania i nieporozumienia.
Ciesze się,że jest Mariusz Lewandowski,i że wychodzi w pierwszym składzie,może on będzie umiał poukładać conieco w tej kadrze.
Z uwagi Naszej słabości w obronie i co by nie powiedzieć jednak jako takiej siły w ofensywie, ja dzisiaj spróbowałbym szarży ułańskiej,mocno zaatakować Ukraińców od początku tak jak oni Nas w Warszawie,bo czychać za podwójną gardą na szanse nie ma co,nasza obrona zgotuje kolpsa nawet jakby na lewej stronie grali razem i Wawrzyniak i Boenish.
Ja pamiętam masówke przeciwko Polsce z meczu przeciwko Niemcom na MŚ gdy nawet emeryci nie wiedzący co to za mecz pakowali ostatnie pieniądze w mega lokate na Niemaszków,ciekawe ilu wtedy osobom przez 88 minut nawalił rozrusznik.
Mam nadzieję,że Artur podobnie jak wtedy dziś wybroni coś "niesamowitego",a z przodu coś powinno wpaść,może za sprawą Soboty.
Kurs 5,25 bet365 to zdecydowanie zbyt dużo,Ukraina to nie
Brazylia.
Boruc – Jędrzejczyk, Szukała, Glik, Wojtkowiak – Krychowiak, M. Lewandowski, Błaszczykowski, Klich, Sobota – R. Lewandowski