Barcelona - Real Madryt
powyżej 9.5 rzutów rożnych @ 2.00
powyżej 10.5 rzutów rożnych @ 2.55
Unibet / Fortuna
Bardzo ciężki mecz do rozgryzienia pod względem Typów. Obie ekipy ciągle szukają najlepszej formy/dyspozycji co potwierdzają nam ostatnie ligowe spotkania czy też te w Lidze Mistrzów. Gran Derby to jednak Gran Derby i nawet przy słabszych wynikach takich jakie ostatnio odniósł zespół z Madrytu, Real jest w stanie wygrać na Camp Nou czy też nawet zremisować. Uważałbym z graniem handicapów czy też wygranej Barcelony ale to tylko moje zdanie. Kartki?. Sędzia overowy jak widzimy powyżej. Myślę, że tu też jest dobry sens pograć coś w tym kierunku.
Ja spróbuję pograć rzuty rożne. Moim zdaniem te Derby będą inne niż zawsze ale nie oznacza to, że zobaczymy nudę (taką mam przynajmniej nadzieje). Real Madryt zawsze kojarzył mi się z zespołem, które stwarza mnóstwo sytuacji i co najważniejsze dla mnie stałych fragmentów gry min. rzuty rożne. Barcelona natomiast nigdy nie była zespołem, której przytrafiła się rzuty rożne. Lecz po odejściu Valverde ta sytuacja się mocno zmieniła i zespół Blaugrany ma ich zdecydowanie więcej niż kiedyś.
Teraz trochę statystyk:
W ostatnich pięciu spotkaniach Gran Derby padło 45 rzutów rożnych co daje nam średnią 9 rożnych na mecz.
Real Madryt w ostatnich pięciu spotkaniach nabił łącznie 24 rzuty rożne co daje nam średnią: 4,8 rożnych na mecz.
Barcelona w ostatnich pięciu spotkaniach nabiła łącznie 28 rzutów rożnych co daje nam średnią: 5,6 rożnych na mecz.
Barcelona to już nie ten sam zespół, który oglądaliśmy sprzed lat, który wymieniał podania a nie przynosiło to efektu. Teraz powoli do zespołu wkracza młodzież jak Pedri czy Trincao, którzy to nie boją się pociągnąć gdy do przodu i naprawdę wyglądają dobrze.
To samo można powiedzieć o zespole z Madrytu. Valverde czy Vinicius to goście, którzy potrafią wziąć ciężar gry na swoje barki. Spodziewam się zatem, że mimo braku kibiców na stadionie i tej atmosfery zobaczymy naprawdę dobry mecz z dużą ilością sytuacji bramkowych oraz samych goli. Barcelona i Real nie zabijają statystykami jeśli chodzi o rzuty rożne, ale ten mecz jest inny, szybko strzelony gol sprawi, że show się dopiero zacznie...
KADRA NA MECZ Z BARCELONĄ:
Bramkarze: Courtois, Łunin i Luis López
Obrońcy: Ramos, Varane, Militão, Nacho, Marcelo i Mendy
Pomocnicy: Kroos, Modrić, Casemiro, Valverde i Isco
Napastnicy: Asensio, Benzema, Lucas, Rodrygo, Vinícius i Jović
NIEOBECNI:
Decyzja trenera: Mariano
Kontuzje: Carvajal, Odriozola, Ødegaard i Hazard
KADRA NA MECZ Z REALEM:
Bramkarze: Neto, Iñaki Peña, Arnau Tenas.
Obrońcy: Dest, Araujo, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Junior, Piqué.
Pomocnicy: Sergio Busquets, Aleñá, Pjanić, Riqui Puig, Coutinho, Pedri, De Jong.
Napastnicy: Griezmann, Braithwaite, Messi, Dembélé, Trincão, Fati.
Kontuzjowani: Ter Stegen, Fernandes, Umtiti.