Co do całej sytuacji Ayza Gameza i Czerwona dla Ronaldo.
Nie pierwszy mecz tego Pana i nieporadność w czasie meczu.
Ten sędzia powinien być odsunięty, nie tylko na miesiąc a dożywotnio.
Odwołuję się do ogólnego sędziowania nie będę się rozpisywał o jakie mecze chodzi, bo jest tego dużo naprawdę.
Co do meczu z Bilbao, jak zobaczyłem na początku, kto będzie sędziował to wiedziałem, że tam będzie skandal po meczu w takim pojedynku Bilbao- Real.
I już od samego początku meczu było widać,że tak będzie od samego początku pozwalał piłkarzom na wszystko w 1 połowie przynajmniej powinno być, z 4-5 żółte kartki. Faule gwizdał zgadza się, ale co z tego jak piłkarze w takich sytuacjach grają ostro aż do momentu żółtej kartki.
Ogólnie chodzi o to, że sędzia takim prowadzeniem meczu sam w sobie ładował napięcie wśród piłkarzy jeszcze większe.
Co do samej czerwonej kartki, Ronaldo czerwona zgadza się, ale bez względna czerwona kartka dla Iturraspe po tym jak podbiegł do Ronaldo i odegrał cwaniaka, zastanawiałem się, gdyby tak podbiegł do Mario czy Costy i takie coś zrobił przecież oni by go dmuchnięciem zabili.
Rzecz ujmując nie dziwi mnie, informacja że ten Pan został ukarany tylko dziwi mnie to że tak późno.
Mam tylko 1 pytanie, przy tym zamieszaniu na Ronaldo w polu karnym, artykuły piszą i ja także gdy oglądałem mecz sędzia nie użył gwizdka i nie przerwał gry gdyby wtedy Marcelo wyrzucił piłkę z autu i któryś z piłkarzy wbił piłkę do bramki to powinien chyba uznać gola prawda?