Ciekawostka dla was,Paddy Power,Bet Way i Sun Bets nie przyjmują już zakładów na to że następnym zwolnionym trenerem będzie Antonio Conte.Zbyt wiele osób już postawiło zakłady na zwolnienie Włocha i zakłady zostały zawieszone.Jak bardzo poważny to jest temat w Anglii wiadomo mi z tego że na antenie bbc i sky sports ten news był wałkowany wczoraj cały dzień w wiadomościach sportowych a dzisiaj znalazłem potwierdzenie tego w gazetach.
Zbyt wcześnie żeby mówić o zwolnieniu Włocha ale Chelsea obecnie jest na siódmym miejscu a kolejne straty punktów mogą faktycznie spowodować że zacznie się mówić o jego zwolnieniu.Ja myślę że on potrzebuje jeszczę trochę czasu,fakt że Chelsea nie gra w pucharach nie przemawia na jego korzyść więc nic dziwnego że oczekuję się od niego lepszych wyników.Jakakolwiek strata punktów w jutrzejszym meczu z Leicester będzie niespodzianką i po wczorajszych rewelacjach trener jest pod presją.
Boże co za głupoty.
Wymień mi powody dlaczego straty punktów z Swansea, Liverpoolem czy Arsenalem miałyby być winą Conte? Dobra, to ja Ci powiem dlaczego NIE JEST to jego wina:
-Mecz ze Swansea, ogromna przewaga Chelsea która powinna ten mecz zakończyć wynikiem 3-4: 0 ale przez swoją nieskuteczność i wielbłąd sędziego dwa punkty zostały stracone.
-Mecz z L'poolem fatalna gra obrony przy pierwszej straconej bramce (tu raczej były błędy indywidualne niż niezastosowanie się do taktyki). Bramka Hendersona to strzał który wchodzi raz na 50. No bramka na 2:1 to rzeczywiście było dzieło przypadku i być może rzeczywiście Liverpool był w tym meczu lepszy.
-Mecz z Arsenalem ustawił fatalny błąd Cahilla, choć muszę przyznać że Kanonierzy byli w tym meczu drużyną o klasę lepszą.
Początek sezonu to rzeczywiście było męczenie buły, wymęczone 2:1 z West Hamem i Watfordem nie jest może jakimś olśniewającym wynikiem ale 6 punktów wpadło. Wiem że pisałeś ten post przed meczem z Leicester i teraz jestem mądry po fakcie ALE Conte to nie jest trener z łapanki tylko trener Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI AKTUALNIE. On stworzył potęgę Juventusu, który wygrał (4? 5?) mistrzostw
Serie A pod rząd. Włosi pod jego wodzą zagrali bardzo dobry turniej Euro, gdzie pechowo przegrali w karnych z Niemcami (ta seria jedenastek to ogólnie był śmiech). Teraz przyszedł do klubu, który w poprzednim sezonie zaliczył ogromny dołek i nie dostaje dobrej, gotowej drużyny jak Guardiola (tak to nazwijmy, wystarczy porównać transfery w ciągu ostatniego roku Chelsea i City czy United i sami oceńcie który z managerów tych drużyn bardziej mógł sobie posprowadzać zawodników którzy pasowaliby do stylu który preferują owi trenerzy). Z resztą mówi się o tym że Abramovic jest skłonny wyłożyć ogromne pieniądze na transfery w ciągu zimowego okienka na wzmocnienie obrony, więc nie zwalniałby trenera w ciągu trwającego sezonu, który ma 3 punkty straty do lidera (5 przed tą kolejką) i jeszcze 30 meczy przed sobą w lidze.
Z resztą kto miałby przyjść na jego miejsce??
Piszę to tylko po to żeby ktoś Cię nie posłuchał żeby zagrać na to że Conte będzie kolejnym zwolnionym trenerem bo tylko wyrzuci pieniądze w błoto.