Co sądzicie o dzisiejszym zachowaniu kibiców Arsenalu? Gwoli ścisłości trybuny były podzielone. Część transparentów głosiła " In Arsene We Trust"
Jak dla mnie transparenty są trochę zbyt ostre gdyż jednak klub zawdzięcza wiele Arsene`owi. Zmiana faktycznie jest potrzebna ale to bardziej na zasadzie "dziękujemy Ci ale potrzeba czegoś świeżego" a nie "Jesteś stary i niemodny, ić stont"(jakby jakiś śmieszek nie ogarnął to błędy wstawione na specjalnie).
Tak czy inaczej zakładajmy, że Arsene po sezonie opuszcza Emirates. Czy tak na dobrą sprawę jest trener, który mógłby go zastąpić?
Opcje w miarę możliwe:
a)Unai Emery - czy on ruszy się z Sevilli? Raczej nie ale w tym momencie wydaje mi się, że to najsensowniejsza opcja. Na pewno ściągnąłby Kryche, o którym od dawna się mówi, że ma przejść do kanonierów. Albo inaczej. Że jest pod lupą Kanonierów. Transfer Elneny`ego raczej tego nie zmienia.
b) Jorge Samapoli - nie wiem czemu przyszedł mi jako drugi na myśl. Alexis Sanchez? A może to, że dużo się mówiło o zmianie pracy przez tego szkoleniowca. Anyways - czy on w ogóle zna Angielski? Jako trener może i by się sprawdził
c) Thierry Henry - kocham tego człowieka ale w tym momencie jest to Garry Neville 2. Jeszcze parę lat i chętnie zobaczę go na ławce.
d) Mancini - PLZ FUCKING NO!!!!!!
e) Bezrobotny Pellegrini - wbrew pozorom nie jest to taka głupia opcja. Zna ligę angielską. Ma swoje w dorobku. Złym trenerem nie jest. Na pewno opcja godna rozważenia.
f) Blanc/Deschamps - W przypadku jednego wszystko zależy od EURO, a drugi ma ciepłą posadkę. Arsenal od dawna jest "profrancuski" więc może coś w tym będzie.
Opcje abstrakcyjne:
a) Simeone - On do Arsenalu się nie nadaje. Albo inaczej. Ich taktyki i fundamenty drużyn nie mają ze sobą nic wspólnego.
b) Allegri - Wątpie by ruszył się z Juve. Zresztą Włoch ma ten sam minus co Simeone. Po prostu nie pasuje do filozofii Arsenalu.
c) Guardiola - To właściwie nie jest opca ale
***** JAK JA BYM CHCIAŁ TAKĄ OPCJĘ ALE NIESTETY NIE MA ONA SZANS CHYBA ŻE ZA 3 LATA
Kogoś przeoczyłem?
Zapraszam do dyskusji