Powiem tak - dla mnie to jest coś niesamowitego jeśli chodzi o ten transfer. Naprawdę nie rozumiem jak Mourinho mógł sprzedać Matę. Gość był najlepszym zawodnikiem ubiegłego sezonu z dwucyfrową liczbą goli i asyst. Rozumiem, że może ostatnie miesiące nie były dobre w jego wykonaniu. Może nie prezentował się dobrze na treningach. Mou jest najbliżej tego wszystkiego i wie najlepiej co jest najlepsze dla jego drużyny tak więc pozostaje tylko przyklasnąć Man Utd za ten transfer. Moim zdaniem - możecie się z nim zgadzać lub nie - właśnie takiego zawodnika brakowało Czerwonym Diabłom. Środkowy ofensywny pomocnik z dobrą techniką, przeglądem pola oraz świetnym podaniem. A Mata spełnia te wszystkie cechy idealnie. Z resztą każdy kto ogląda i się tu wypowiada wie o kim mowa. W każdym bądź razie uważam, że to będzie niesamowite wzmocnienie dla Manchesteru United. To może być to brakujące ogniwo w układance. Fakt, że Moyes w ogóle musi się przystosować do pracy na OT i widać, że nie jest to wcale takie łatwe. Ale jeśli David dobrze go wkomponuje w zespół to może być naprawdę grubo. Tutaj dobrą propozycję podał robson, który umieścił go na prawej stronie. Tam właśnie powinien grać, gdzie schodząc do środka (a drybling ma naprawdę dobry) piłkę będzie miał na swojej lepszej nodze więc będzie mu zdecydowanie łatwiej oddawać strzały czy rzucać prostopadłe podania. Myślę, że to może być taki transfer jak Ozila do Arsenalu, który od razu wpasował się do zespołu i efektem jest lider Premiership. Szkoda - dla Utd - że Hiszpan nie będzie mógł grać w lidze mistrzów. Natomiast myślę, że w obecnej sytuacji bardzo będzie im zależeć, żeby najbliższe miesiące były jak najlepsze w ich wykonaniu i dobili jakoś do top4, a może właściwie tylko tego 4 miejsca bo na chwilę obecną do tego miejsca jest strata zaledwie i aż 6 punktów. W każdym bądź razie druga połowa sezonu zapowiada się pysznie ????