Tak czytam, że wszyscy rezerwują samolot. Sam też o tym pisałem, ale... Ale niedawno wpadłem na pomysł, że fajną opcją jest też samochód. Jeśli ktoś jedzie większą ekipom to nawet to wypada lepiej według mnie niż samolot. W moim przypadku będą jechały na mecz do Marsylii 4 osoby, tak jak wcześniej pisałem za każdy bilet (do i z) cena waha się w granicach 500 zł. Gdyby te 2000 zł przeznaczyć na wypożyczenie w Polsce fajnego samochodu i pojechaniu tam autkiem, to wyjdzie nam nawet taniej i zawsze można np. po meczu podjechać do oddalonego o 140km od Marsylii bajecznego i naszpikowanego forsą Saint-Tropez jak ktoś nie był. Jak się dowiadywałem to wypożyczenie VW Sharana bez limitu kilometrów to cena 150 zł za dobę. Dlaczego taniej? Bo na przykład w moim przypadku, ja chce jechać tam na 4 dni, czyli cena wyjdzie mniej więcej tak: 600 wypożyczenie auta, cena paliwa przy 2200 km (tyle mniej więcej zrobię) zakładając 4.5zł za litr, bo tyle mniej więcej kosztuje we Francji (a nie będę liczył ile wyjdzie mnie w Polsce, a ile we Francji) to jakieś 700 zł i 200 zł liczę na bramki, bo w Polsce i we Francji autostrady są płatne. To daje łączny koszt 1500 zł, czyli 375 zł na osobę. Może nie dużo taniej, ale zawsze tak jak mówię można zatrzymać się po drodze na jakieś zwiedzanko, a jest co zwiedzać (np. Lyon, Strasbourg, Norymbergia, kawałek od drogi na Francję leży Frankfurt itd). Trasa numer dwa, wiedzie przez Metz, Nancy, Dijon, właśnie Frankfurt, Drezno, też jest co zwiedzać.