>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje nt. angielskiej piłki nożnej

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
O pomoc to chodziło mi glównie środek pomocy . Jako jedynie Giggs potrafi coś zagrać do przodu reszta bardziej defensywnie a nie widzę tam np Parka
tak , ale Giggs w tym sezonie bardzo mało gra więc jego trzeba wykluczyć z dyrygowania drugą linią.
W styczniu Alex musi kogoś zakupić do pomocy bez tego będzie arcytrudno powalczyć o Mistrza tylko znając jego nie będzie to nikt z nazwiskiem
tu raczej niestety nie ma na co liczyć. Diabły odpadły z LM , więc mniej funtow wpadnie do klubowej kasy. Alex jest mocno zawierzony w piłkarzy takich jak Pogba , Cleverley , Morrison czy Frayers aby ostro kogoś szukać. Wróci Tom , niedługo po nim Anderson więc transferów zbytnio bym się nie spodziewał.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Osiem spotkań zawieszenia i 40 000 funtów – taką karę wymierzyła FA Luisowi Suarezowi za rasistowskie odzywki w kierunku Patrice’a Evry z Manchesteru United.
lfc.pl
Uuuu surowa kara, bardzo surowa ... a biorąc pod uwagę słabą formę Carolla , to moga być ciężkie tygodnie dla LFC

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Suarezik to niedługo będzie jednym z najbardziej znienawidzonych graczy na świecie ???? .
A tu kogoś pogryzie, a tu ratuje Urugwaj i wybija piłkę z linii bramkowej na MŚ, eliminując Ghanę po konkursie 11&#39;. Widzę, że i teraz mu się w Liverpoolu powodzi.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Suarezik to niedługo będzie jednym z najbardziej znienawidzonych graczy na świecie ???? .
A tu kogoś pogryzie, a tu ratuje Urugwaj i wybija piłkę z linii bramkowej na MŚ, eliminując Ghanę po konkursie 11&#39;. Widzę, że i teraz mu się w Liverpoolu powodzi.
można o nim dużo złego pisać , pyskuje , dużo szumu w meczach robi , sędziowie go nie lubią ale to piłkarz bardzo dobry. Dużo dawał Liverpoolowi w ostatnim czasie , na pewno dużo więcej niż jest obecnie dać Andy Caroll.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Uuuu surowa kara, bardzo surowa ... a biorąc pod uwagę słabą formę Carolla , to moga być ciężkie tygodnie dla LFC
Może i surowa, ale rasizm trzeba piętnować i wykopać ze stadionów! Ostatnio w Ligue1 głośna jest sprawa sędziego liniowego i Kamela Chafni z Auxerre, do którego podobno sędzia używał rasistowskich zwrotów.
Niby 8 meczów to sporo, ale FA już nie takie absurdalne kary nakładała. Że przypomnę chociażby poprzedni sezon kiedy to Rooney po strzeleniu jednej z bramek przeklinał i akurat wychwyciły to kamery telewizyjne, był to bodaj mecz z WHU i zawiesili go na dwa mecze za takie coś.. To był absurd!
A to, że Carroll jest bez formy to i tak mało powiedziane :p Dalglish musi liczyć bardziej na Kuyta i Bellamy&#39;ego w tej sytuacji wg mnie.
Jednak spodziewam się, że po odwołaniu od tej decyzji kare mu złagodzą do 3-4 meczów.
Pozdro

snajper 322

snajper

Forum VIP
Przecież to jest śmiech co się wyprawia w tej Anglii, najpierw FA liże za przeproszeniem dupę, żeby Rooney dostał mniejszą karę bo gwiazdeczka musi sobie zagrać na ME 2012.
Ciekawe kiedy FA zamierza oskarżyć Patrice&#39;a Evrę o czynienie obraźliwych uwag w stosunku do swoich przeciwników, skoro on sam przyznał się do wulgarnego obrażania Luisa Suareza w języku hiszpańskim.
Wyjątkowo nieoczekiwanym jest fakt, że Luis został ukarany jedynie na podstawie słów Patrice&#39;a Evry, podczas gdy nikt inny z obecnych wtedy na boisku – włączając w to jego partnerów z Manchesteru United oraz czwórkę sędziowską - nie potwierdził jego wersji wydarzeń, że rzekoma wymiana zdań między tymi zawodnikami miała w ogóle miejsce.
????????????????

L 209

lukbor10

Użytkownik
Może i surowa, ale rasizm trzeba piętnować i wykopać ze stadionów! Ostatnio w Ligue1 głośna jest sprawa sędziego liniowego i Kamela Chafni z Auxerre, do którego podobno sędzia używał rasistowskich zwrotów. Niby 8 meczów to sporo, ale FA już nie takie absurdalne kary nakładała. Że przypomnę chociażby poprzedni sezon kiedy to Rooney po strzeleniu jednej z bramek przeklinał i akurat wychwyciły to kamery telewizyjne, był to bodaj mecz z WHU i zawiesili go na dwa mecze za takie coś.. To był absurd!
Absurdem jest właśnie to co wytłuściłem. Teraz nie wolno nic powiedzieć w stronę czarnoskórego zawodnika bo to rasizm. Założę się, że gdyby odwrócić sytuację i Evra nawyzywał by Suareza od białasów to dostałby właśnie 2-3 mecze i byłoby po sprawie. Śmieszne i żenujące jest to, że wszędzie widzi się rasizm i każdy zgrzyt na linii biały-czarny podpinany jest pod sprzeczki na tle rasowym a tacy ludzie jak &quot;robsonXD&quot; łykają to jak pelikany.

ice29 251

ice29

Użytkownik
Może i surowa, ale rasizm trzeba piętnować i wykopać ze stadionów!
Nie zgadzam się. Obecnie oskarżenia o rasizm są bardzo często nadużywane. Wiadomo są spięcia miedzy piłkarzami, padające wyzwiska ze strony czarnoskórych piłkarzy nie są wcale lżejsze. Fakt, że ktoś odpowie mu na nie, albo po prostu w owej wymianie zdań padnie słowo typu &quot;czarnuchu&quot; robi z owego murzyna świętego, bo rasizm jest zły. Te ciągłe płakania i wykręcanie się rasizmem robią się już niesmaczne, a zaraz obróci się w drugą stronę - dyskryminacja białych (to oczywiście taki żart).
Przecież to jest śmiech co się wyprawia w tej Anglii, najpierw FA liże za przeproszeniem dupę, żeby Rooney dostał mniejszą karę bo gwiazdeczka musi sobie zagrać na ME 2012.

Ciekawe kiedy FA zamierza oskarżyć Patrice&#39;a Evrę o czynienie obraźliwych uwag w stosunku do swoich przeciwników, skoro on sam przyznał się do wulgarnego obrażania Luisa Suareza w języku hiszpańskim.
Dokładnie, przykład Rooneya (między innymi), pokazuje jaki dziwny sposób rozumowania prezentuje FA.

snajper 322

snajper

Forum VIP

No ale co tam, przecież to rasista. Jak dla mnie Evra ma coś z głową, zresztą on już kilka razy oskarżał kogoś o rasizm, ale dopiero teraz Suarez jest pierwszą ofiarą FA. Dotychczas wychodziło na to, że Evra ściemniał...

F 52

fejser

Użytkownik
Witam wszystkich . To mój pierwszy post na forum. Mam do Was pytanie. Gdzie mogę znależć dokładne statystyki ligi angielskiej ? Typowałem wczoraj mecz Aston Villa - Arsenal . Mój typ to posiadanie gospodarzy powyżej 42,49%. Na expekcie ten mecz mi nie wszedl a wynik na zakładzie jest poniżej. Co do statystyk korzystam ze strony livesports.pl i tam posiadanie jest na korzyść Aston Villi 56-44% . Czy macie jeszcze jakąś dokładną stronę ze statystykami ? Na premierleague.com nie ma statystyk posiadania piłki

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Witam wszystkich . To mój pierwszy post na forum. Mam do Was pytanie. Gdzie mogę znależć dokładne statystyki ligi angielskiej ? Typowałem wczoraj mecz Aston Villa - Arsenal . Mój typ to posiadanie gospodarzy powyżej 42,49%. Na expekcie ten mecz mi nie wszedl a wynik na zakładzie jest poniżej. Co do statystyk korzystam ze strony livesports.pl i tam posiadanie jest na korzyść Aston Villi 56-44% . Czy macie jeszcze jakąś dokładną stronę ze statystykami ? Na premierleague.com nie ma statystyk posiadania piłki
Witam nowego użytkownika.
Bukmacher Expekt czerpie informacje ze strony Sky Sports, jeśli chodzi o ligę angielską.
http://www.skysports.com/football/match_report/0,19764,11065_3408404,00.html
Posiadanie piłki Aston Villi - 38,3%

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
@Snajper
Jeśli to miała być ironia, to wyszła perfekt.
Myślisz, że obrażałby małe dziecko? Tym bardziej, którego rodzice poprosili Argentyńczyka o zrobienie zdjęcia na pamiątkę?
Gdyby Evra i Suarez spotkali się gdzieś towarzysko, też byłaby fajna atmosfera i tak dalej. Na boisku to inna bajka, emocje, &quot;krew buzuje&quot; więc Twoje porównanie jest bezsensu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Przecież FA nie ma żadnych dowodów na jakikolwiek rasizm ze strony Suareza więc na jakiej podstawie go ukarali? Co ciekawe ojciec Suareza jest czarny...

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Zawodnik AV strzelił dwudziestotysięczną bramkę w historii Premier League :!:

Marc Albrighton created Barclays
Premier League history on Wednesday
when he scored the competition&#39;s
landmark 20,000th goal at Villa Park.
The midfielder took advantage of a poor
attempted back pass from Arsenal defender
Per Mertesacker to finish low with a right-
footed strike past Wojciech Szczesny in the
54th minute, bringing Villa level at 1-1 after
Robin van Persie had converted a 17th-
minute penalty.

(...)

Albrighton is a product of Aston Villa&#39;s
youth system, making his Barclays Premier
League debut in September 2009 against
Wigan.
He receives £20,000 from Premier League
title sponsors Barclays to donate to a
charity of his choice, the Acorn&#39;s Children&#39;s
Hospice Trust based in the west Midlands.

premierleague.com

Otrzymane punkty reputacji: +1
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Tottenham bez Van der Vaarta

Holenderski pomocnik nie zagra w dwóch najbliższych meczach Tottenhamu z Norwich i Swansea. W czwartkowym spotkaniu z Chelsea odniósł kontuzję mięśnia uda.

Van der Vaart Kontuzję odniósł w pierwszej połowie meczu z Chelsea, na drugą już nie wyszedł. - Cierpiał z tego powodu, ale grał fantastycznie - powiedział menadżer Spurs Harry Redknapp. - Spodziewam się, że wróci do nas po okresie świątecznym - dodał.

Holender strzelił w tym sezonie sześć goli. Tottenham w tabeli Premier League zajmuje trzecią pozycję. W ostatnim czasie londyńczycy doznali paru osłabień. Kontuzjowani są: Aaron Lennon, Younes Kaboul i Jermain Defoe.

Poważna kontuzja Ashleya Younga

Pomocnik piłkarskiej reprezentacji Anglii i Manchesteru United, Ashley Young doznał kontuzji stawu kolanowego i będzie wyłączony z gry przez najbliższe kilka tygodni - poinformował w piątek menedżer MU, Alex Ferguson.

Young nabawił się kontuzji w środę podczas meczu ligowego z Fulham wygranego przez Manchester 5:0.

- Kontuzja wygląda bardzo poważnie, na razie nie wiadomo jednak, jak długo zawodnik będzie musiał pauzować. Według wstępnej diagnozy kilka tygodni. To mam poważnie skomplikuje plan przygotowań - powiedział Ferguson.

To kolejne osłabienie w zespole z Manchesteru. Na początku grudnia kontuzji doznał kapitan drużyny Serb Nemanja Vidić, który nie będzie mógł wrócić na boisko do końca sezonu. 30-letni Vidić, którego pozyskaniem poważne zainteresowanie wykazywał Real Madryt, uszkodził więzadła krzyżowe.

N 196

nicks

Użytkownik
van der vart jest ostatnio nie widoczny mało wnosił do gry ofensywnej i mało od niego zalezało i był mało efektowny jak i efektywny choć bardzo mu zaleźało bo angaźował sie i to bardzo w defensywie.przerwa dobrze mu zrobi
prosze nie sugerować sie jego absencją to nie bedzie miało wielkiego wpływu na przebieg konfrontacji z norwich

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Co do Suareza to przesadzili.
Ni rasim tylko polityczna pseudo poprawność od której żygać sie chcę.
Powiedział &#39;&#39;czarnuch&#39;&#39; , to niech dostanie kare finansową za obrazę i tyle , a nie wierzy sie czarnemu na slowo , a Suareza olewa ot tak w zeznaniach.

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Co do Suareza to przesadzili. Ni rasim tylko polityczna pseudo poprawność od której żygać sie chcę.
dokładnie nie długo jak się spyta Żyda &quot;Jesteś Żydem?&quot; to zostanie się antysemitą i będą pokazywać Ciebie przed Dobranocką... świat zwariował i niektórym w dupie się poprzewracało od tej tolerancji.
sorry za off top ale musiałem

grubybob 7

grubybob

Użytkownik
Dokładnie, już nie wiadomo jak nazwać kogoś z czarną skórą żeby to nie był rasizm. Z drugiej strony śmieszą mnie fani LFC i sam klub, który mówi, że Suarez nie jest rasistą bo &#39;coś tam&#39;. Przecież Suarez nie może być rasistą bo wyjazdowe stroje LFC są czarne ???? W ogóle oświadczenie wydane przez L&#39;pool było absurdalne. Btw. Teraz Terry&#39;ego oskarżyli,(chodzi o mecz z QPR) ma się stawić przed sądem 1 lutego.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Jonny Evans z lekkim urazem.
Od kilku spotkań ważne ogniwo obrony Man United - Jonny Evans nabawił się niegroźnej kontuzji łydki.
Nie zagra przynajmniej przez 2 tygodnie.
...Jak przyznał po wygranym 5:0 meczu z Wigan sir Alex Ferguson, Jonny Evans pozostanie poza składem przez przynajmniej dwa tygodnie.
Irlandczyk był jedynym zdrowym środkowym obrońcą Manchesteru United, z którego usług w meczu z The Latics mógł skorzystać szkocki menadżer, jednak po wznowieniu gry po 45 minutach nie ujrzeliśmy już Jonny&#39;ego na murawie Old Trafford.
Jak potwierdził sir Alex, Evansa zabraknie na pewno w zaplanowanym na 31 grudnia pojedynku z Blackburn Rovers.
- Jonny opuścił boisko z powodu kontuzji łydki i pozostanie poza składem przez przynajmniej dwa tygodnie - przyznał Szkot w wywiadzie dla BBC Radio.
Wszystko pochodzi z DevilPage.pl
Vidic, Ferdinand, Smalling, Fabio... teraz Evans.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom