Porownywanie Kasprzaka i Jonssona jest co najmniej nie na miejscu. Jonsson - mimo "mlodego" zuzlowo wieku - wydaje sie byc juz po drugiej stronie rzeki. Do tego jest kontuzjogenny i jezeli jedzie to nawet nie ma pewnosci co do tego czy jest zdrowy. Najmniejszy dzwon w jego przypadku moze sie skonczyc powazna kontuzja (niegrozny upadek w Tarnowie - zlamal wtedy noge).
Kasprzak dla mnie swoja klase w
GP potwierdzil (i chocby DPS, nie tylko ten sezon, ale cala swoja kariera...) i we wszystkich rozgrywkach (nie tylko ten sezon). Tak, nie awansowal z Challenge'u, ale poza sezonem po srebrze to jedzie na swoim poziomie. Zawsze.
Dlaczego przed Dudkiem? Ano dlatego, ze Dudek awansowal do
GP - owszem, wygral IMP - a i owszem, mial super srednia (ostatecznie NIZSZA niz KK, nieco obsmiewany przez Ciebie moj wybor), ale w najwazniejszym momencie sezonu (polfinal PO) dal dupy.
Tak generalnie widze, ze jestes zwiazany z Zielona Gora, wiec jak tylko to zobaczyles to pewnie Ci sie troche czacha zagotowala
Mialem okazje poznac pare osob stamtad i ludzie tam sa specyficzni. Bez obaw - chetnie za rok zweryfikuje swoja 15'tke jezeli Dudek da mi podstawy do tego, ze w
GP nie zaplaci frycowego jak zrobili to we wczesniejszych latach chocby Vaculik, Kolodziej czy nawet Kasprzak w swoim debiucie jako staly uczestnik, a pojedzie jak Emil (medal) czy Zmarzlik (medal? oby) w pierwszym sezonie. Osemke juz smialo mozna uznac jako dobry wynik w debiucie.
Taki Piter moim walczylby o medal gdyby nie zaplacil frycowego na poczatku w
GP.
Mam nadzieje, ze chociaz odrobine rozumiesz po tym argumentowaniu dlaczego KK, a nie Dudek. Lepszym zuzlowcem na ten moment jest KK, bo Dudek poza jednym sezonem nawet nie ustabilizowal
jeszcze swojej formy na tym wysokim poziomie.
Generalnie mozesz sie ze mna nie zgadzac - to Twoje prawo, ale tak jak sam zaznaczyles, to moja 15-tka.
Aha, i na koniec. Bardziej jako zuzlowca lubie Dudka (tylko niech zgoli tego wasa...) od KK, ale doceniam klase DJ'a
Jezeli ktos sie widzi inna 15-tke to podajcie, chetnie podyskutuje, bo w sumie i tak nastepny zuzel za pol roku ????