Chodzi o to, że w grach komputerowych jest to niemalże nie do ustalenia, nie wierzę w to, że wszystkie gry są tam czyste, tym bardziej, że z tego co mi wiadomo, to nasi nieźle tam strzelają, to pewnie kursy na nich liche.
Masz rację wszystkie gry nie są czyste, ale jest to w jakiś sposób do wykrycia, bo wielu graczy dostało Bany właśnie za ustawianie meczy, ale myślę, że CS nie jest tu żadnym wyjątkiem bo w większości sportów były takie afery. Ustawianie dotyczyło głównie jakiś mniejszych meczy, najczęściej w internecie. Nie wydaję mi się, że ktokolwiek fixował na Lana-ach, ta gra to w większości ich źródło utrzymania i nie chcieliby ryzykować kariery
Do tego Polacy to ostatnia drużyna jaka mogłaby Fixować. Pasha z gry utrzymuje żonę i dziecko, Neo i TaZ już ponad 10 lat na scenie. Żaden z nich nie zaryzykowałby swojej kariery dla jakiegoś fixu, bo wydaję mi się, że przynajmniej ta
trójka, którą wymieniłem gdy skończy karierę chce zostać przy e-sporcie, bo tak naprawdę nic innego nie potrafią robić i taki fix to dla nich nieopłacalna sprawa patrząc przyszłościowo.