>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, ciekawostki...

Status
Zamknięty.
patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Dzisiaj w nocy przebudziłem się żeby zobaczyc końcowy wynik Cleveland i stwierdziłem ,że obejrzę sobie meczyk Miami - Dallas .... Tak też zrobiłem. Oglądałem mecz i powiem, że oprócz Shaq&#39;a i Haslema Miami nie ma zawodników w dobrej formie ... Shaq grałznakomicie jednak brutalny faul wykluczył go na resztę spotkania .... a szkoda. Dallas miało momentami 30 punktową przewagę jednak pod koniec trener Dallas wprowadził młodych wilczków i ..... No wlaśnie stracili bardzo dużo punktów co niektórym na pewno popsuło Handi, ale ogólnie to Miami grało słąbo ... 0 pomysłu na akcję i bardzo mało gry kombinacyjnej. Dallas grało świetnie .... Nowitzki dał popis swoich umiejętności. Jeśli będa dalej tak grać to .... Mistrzostwo będzie należało do nich ... ????

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Oglądaliście mecz Kager - Anwil ??
Piękne spotkanie, na początku Kager +14 a już do połowy prowadzili 2 punktami jeśli dobrze pamiętam. PO trzeciej w 3 kwarcie w ostatniej sekundzie 3 dla Kageru i dalej prowadzenie.
Potem dogrywka i w pięknym stylu wygrana Anwilu ???? początek mieli tragiczny. Jedynie hill i Białek zdobywali punkty :wowsdf: Gra Pluty mi się nie spodobała no i zszedł za 5 fauli.
Jagodnikowi jakie rzuty wchodziły ???? Baaaardzo ciekawe spotkanie. Jak ktoś nie oglądał to warto obejrzeć powtórkę. no a wynik końcowy 81:89 dla Anwilu Włocławek.

rookie91 0

rookie91

Użytkownik
Oglądaliście mecz Kager - Anwil ??
Piękne spotkanie, na początku Kager +14 a już do połowy prowadzili 2 punktami jeśli dobrze pamiętam. PO trzeciej w 3 kwarcie w ostatniej sekundzie 3 dla Kageru i dalej prowadzenie.
Potem dogrywka i w pięknym stylu wygrana Anwilu ???? początek mieli tragiczny. Jedynie hill i Białek zdobywali punkty :wowsdf: Gra Pluty mi się nie spodobała no i zszedł za 5 fauli.
Jagodnikowi jakie rzuty wchodziły ???? Baaaardzo ciekawe spotkanie. Jak ktoś nie oglądał to warto obejrzeć powtórkę. no a wynik końcowy 81:89 dla Anwilu Włocławek.
Żałuj że nie transmitowali meczu Polpak - Czarni, tego meczu nie zapomne ... przez 3 kwarty małe prowadzenie Polpaku, w 4 Czarni dogonili a 20 s przed końcem trafili za 3 doprowadzając do stanu 64-67, potem szybka akcja polpaku i na 11 s. Howard Frier trafia swoją pierwszą trójkę na remis ... hala oszalała, to była dosłownie masakra co sie działo - jeden koleś prawie z &#39;balkonu&#39; spadł ???? , potem miazga w dogrywce 11-2 dla Polpaku ( zaraz powinna być szczegółowa relacja na http://www.plk.pl )

ten mecz będe pamiętał do końca życia ???? .. takiego czegoś jeszcze nie było ... naprawde Polsat powinien częściej do nas zaglądać bo ten mecz na pewno był lepszy niż Kager - Anwil :]

pozdro ..

KS !!! ŚWIECKI !!! KS !!! ŚWIECKI !!!

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
No to wczoraj pokazali że polska koszykówka może być naprawdę ciekawa ????

A co myślicie o Witosie w meczu gwiazd ?
Dla mnie parodia. Żeby taki zawodnik miał więcej głosów niż np. Davis. Cały Koszalin się sprężył i zaczęli głosować ????

miha13 0

miha13

Użytkownik
Shaquille O&#39;Neal ponownie wpisał się do annałów NBA. Tym razem przekroczył granicę 25 000 punktów zostając najlepszym strzelcem pośród aktywnych graczy. O&#39;Neal jest dopiero siódmym zawodnikiem w historii NBA, który ma na koncie 25 000 punktów i 10 000 zbiórek, a 14., który osiągnął 25 000 &quot;oczek&quot;.

Źródło: Interia.pl

miha13 0

miha13

Użytkownik
Livingston nie zagra do końca sezonu

Zawodnik Los Angeles Clippers Shaun Livingston nie zagra w meczach swojego zespołu w NBA do końca sezonu.

21-letniego koszykarza czeka przerwa od ośmiu do 12 miesięcy, spowodowana skomplikowanym zerwaniem więzadeł w kolanie oraz uszkodzeniem torebki stawowej.

Livingston doznał kontuzji podczas ostatniego meczu ligowego, a we wtorek przeszedł dokładne badania.

Zawodnik ten gra w NBA trzeci sezon. Ma za sobą 60 występów ligowych, w których zdobywał średnio 9,3 punktu i miał 5,1 asysty oraz 3,4 zbiórki w meczu.

Źródło: Interia.pl

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Fajnie. Znaczy się ułatwienie w typowaniu bo stracili doś ważnego zawodnika i będzie im trudniej wygrywać. Ale szkoda i tak faceta. kontuzje w sporcie są straszne, raz nie tak staniesz itp. i już rok z głowy :;/:

miha13 0

miha13

Użytkownik
Historyczny wyczyn Mutombo

Center Houston Rockets Dikembe Mutombo został najstarszym graczem w historii ligi NBA, który zanotował w jednym meczu ponad 20 zbiórek. [dokladnie 22] Teksańczycy pokonali w piątek na wyjeździe Denver Nuggets 108:97.
Mutombo, który w czerwcu skończy 41 lat, pod tablicami był w piątek nie do zatrzymania. Osiem razy zbierał piłkę w ataku, a czternaście - w obronie.

[do tego w tym meczu dorzucil jeszcze 5 pkt i zaliczyl 1 asyste... Stary ale jary.. hehe]

Onet.pl

I jeszcze taka ciekawostka :p

Gigantyczna kara dla gracza Lakers

Serbski koszykarz Vladimir Radmanović, który doznał kontuzji barku podczas jazdy na desce snowboardowej, został ukarany przez klub Los Angeles Lakers jedną z najwyższych kar finansowych w historii NBA - grzywną w wysokości pół miliona dolarów (378,3 tys. euro).

Kontuzja wyeliminowała Radmanovicia z gry na dwa miesiące. Serb oszukiwał władze klubu, gdy wyjaśniał okoliczności urazu. Najpierw twierdził, że upadł na lodzie. Dopiero po pewnym czasie przyznał się do winy.

Kontrakty graczy NBA zabraniają im jazdy na snowboardzie czy motorze, skakania ze spadochronem lub innych ryzykownych działań.

interia.pl

marcinromas 0

marcinromas

Użytkownik
NBA: Wielki Shaq znów na topie

Shaquille O&#39;Neal zdobył rekordową w sezonie ilość 31 punktów i dodał 15 zbiórek dla Miami Heat w wygranym 85:82 meczu z Detroit Pistons
35-letni środkowy przypieczętował zwycięstwo soczystym wsadem na 35,8 sekundy przed końcową syreną, dając Heat prowadzenie 82:80 nad liderem Konferencji Wschodniej, którego koszykarze zdołali odrobić 22-punktową stratę.

- Mówi się, że jestem starym dziadkiem - stwierdził Shaq po meczu. - Pat [Riley, trener Heat - przyp. ACM] kazał mi dziś rano wyjść na parkiet i zdobyć 30 punktów - dodał O&#39;Neal, którego Pistons postanowili nie kryć podwójnie. - To dla mnie osobista obraza. Nie podwajanie krycia przeciw mnie jest przeciwko mojej religii - stwierdził w swoim stylu Shaq, który zaliczył także sześć asyst.

Heat rozegrali swoje najlepsze spotkanie od czasu kontuzji ramienia swojego najlepszego strzelca Dwayne&#39;a Wade&#39;a 21 lutego. Antoine Walker dołożył 22 punkty dla Miami.

zródło: gazeta.pl

???? ???? ???? :jupi:

miha13 0

miha13

Użytkownik
O&#39;Neal wśród najlepszych środkowych w historii NBA

Zdaniem amerykańskich dziennikarzy komentujących mecze zawodowej ligi NBA Shaquille O&#39;Neal (Miami Heat), który 6 marca obchodził 35. urodziny, jest czołowym środkowym w historii tych rozgrywek.

Według rankingu zamieszczonego na stronie internetowej ESPN O&#39;Neal jest czwartym środkowym w historii NBA. Wyprzedzają go tylko takie sławy jak Kareem-Abdul Jabbar (LA Lakers), Wilt Chamberlain (Philadelphia/Lakers) i Bill Russell (Boston Celtics).

Osiągnięcia 5. czołowych środkowych NBA:

liczba sezonów w NBA średnia pkt średnia zbiórek

1. Kareem Abdul-Jabbar 20 24,6 11,2

2. Wilt Chamberlain 14 30,1 22,9

3. Bill Russell 13 15,1 22,5

4. Shaquille O&#39;Neal 14 26,3 11,8

5. Hakeem Olajuwon 18 21,8 11,1

Sylwetka Shaquille&#39;a O&#39;Neala:

Zespoły: Orlando Magic (1992-1996), Los Angeles Lakers (1996-2004), Miami Heat (od 2004)

Mistrzostwo NBA: 2000, 2001, 2002, 2006

Osiągnięcia indywidualne:

14-krotny uczestnik Meczu Gwiazd, MVP All Stars Game w 2000

MVP finałów NBA: 2000, 2001, 2002

Najlepszy debiutant sezonu: 1993

Źródło informacji: NBA

Interia.pl

miha13 0

miha13

Użytkownik
Noc w NBA: Mavericks jako pierwsi w playoffs

Koszykarze Dallas Mavericks, jako pierwszy zespół w tym sezonie NBA, zapewnili sobie miejsce w fazie play off. Mavericks pokonali we wtorek u siebie 102:89 New Jersey Nets, przedłużając tym samym serię ligowych zwycięstw do 16. Jest rekordowe osiągniecie w historii tego klubu.

Zespół z Dallas odniósł także 23 z rzędu zwycięstwo przed własną publicznością, co także jest najlepszym wynikiem tego klubu.

Mavericks prowadzą w lidze z bilansem 51 wygranych i dziewięciu przegranych meczów, więc mogą być pewni, że do końca sezonu nie wyprzedzi ich dziewiąty zespół Konferencji Zachodniej - Sacramento Kings (28-32). Prawo gry w play off przysługuje bowiem ośmiu najlepszym drużynom.

Interia.pl

miha13 0

miha13

Użytkownik
Lindsey Hunter zawieszony

Lindsey Hunter został zawieszony na 10 spotkań za złamanie antydopingowego programu NBA.

W oświadczeniu wydanym przez ligę napisano, że u Huntera stwierdzono obecność substancji, która jest pochodną amfetaminy. - Wziąłem pigułkę dietetyczną i była tam zakazana substancja. Jestem zaskoczony, tak jak wszyscy - tłumaczył się Hunter.

Zawieszenie biegnie od środowego meczu z Cavs. Hunter na parkiety NBA będzie mógł wrócić 25 marca na wyjazdowe spotkanie z Bucks.

interia.pl

miha13 0

miha13

Użytkownik
Jordan chce tytułu

Michael Jordan chce tytułu. Sześciokrotny mistrz NBA chce zakosztować sukcesów jako jeden z właścicieli Bobcats, z którymi jest od pewnego czasu.

- Jedyny problem jaki jest w Charlotte, to taki, że nie gra tam Michael Jordan... - zażartował słynny koszykarz. - Ciężko jest znaleźć gracza, który w IV kwarcie będzie potrafił przesądzić o losach meczu.

Tak czy inaczej, przed Bobcats długa droga, choć - jak mówią Amerykanie - &quot;nigdy nie można lekceważyć serca mistrza&quot;. Tym bardziej wielokrotnego...

interia.pl

No i tylko patrzec Jak Bobcats stana sie jedna z poteg wschodu ???? Bez kitu, jak chca to potrafia, przypomniec nalezy mecze z silniejszymi z druzynami jak chociazby Detroit z ktorymi po walce ale spoko wygrywali... zarowno w tym jak i poprzednim sezonie... Jak narazie 3 bilnas od konca w calej NBA, ale spoko! Zycze im zeby jeszcze Celtowie (2 miejsce od konca) wyprzedzili Bobcats, bo w tym sezonie na playoffy nie maja juz szans, ale za to beda uprzywilejowana druzyna w Drafcie ???? Jakies konkretne wzmocnienei i tylko patrzec jak beda wymiatac w playoff w nastepnym sezonie.. mam nadzieje przynajmniej :p

miha13 0

miha13

Użytkownik
Rasheed Wallace zawieszony!

Zostałem zawieszony na jeden mecz i straciłem trochę pieniędzy. Nie przywiązuję wagi do pieniędzy, ponieważ od urodzenia nie miałem ich zbyt wiele. Szybko zarobiłem, szybko straciłem. Pieniądze nie zmienią mojego charakteru, a już na pewno nie zmienią mnie - powiedział koszykarz Detroit Pistons Rasheed Wallace, który w meczu z Denver Nuggets (95:82) zaliczył 16 techniczne przewinienie w sezonie i automatycznie został zawieszony na jeden mecz. Wallace nie zagra w niedzielnym meczu Pistons z Los Angeles Clippers.

interia.pl

W 2

wislak

Forum VIP
Fortson stracił za niesubordynację 160 tysięcy dolarów

Koszykarz Seattle Supersonics Danny Fortson za opuszczenie jednego z treningów został ukarany przez władze klubu nie tylko odsunięciem od dwóch meczów, ale także odebraniem należnej wypłaty.

Decyzja władz Seattle oznacza, że na koncie Fortsona będzie o ponad 160 tysięcy dolarów mniej.

Kontrakt 30-letniego Fortsona opiewa w tym sezonie na kwotę 6,6 miliona dolarów. Władze klubu uznały, że lekceważące traktowanie obowiązków zawodnika przez Fortsona przyniosło szkody drużynie.
czytaj dalej

Jak na razie kontrakt jest korzystny przede wszystkim dla koszykarza, który gra mało z powodu kontuzji, a nie dla klubu. Fortson rozegrał w tym sezonie zaledwie 13 z 61 spotkań ze względu na chroniczne problemy z kolanami. Od 5 stycznia koszykarz nie wystąpił w żadnym spotkaniu.

Trener Seattle Bob Hill liczył na to, że wystawi koszykarza w meczu w Nowym Jorku przeciw Knicks, ale nieobecność Fortsona na porannym treningu spowodowała zmianę decyzji szkoleniowca i ukaranie zawodnika.

Źródło informacji: PAP/INTERIA.PL

miha13 0

miha13

Użytkownik
Tu byl artykul, ktory juz sie pojawil :p sorka! zedytuje jak sie cos ciekawego pojawi w sieci, albo Wislak usun tego posta. pozdro!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom