>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czysty umysł Karmola - ZAKAZ KOMENTARZY W TEMACIE

Status
Zamknięty.
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Początek marca dość kiepski... Piłeczka + UFC

Valladolid - Barcelona
Barcelona ⛔
1,19

VfL Wolfsburg - Bayern München
Bayern ✅
1,29

Gunnar Nelson - Omari Akhmedov
Nelson ✅
1,33

Brad Pickett - Neil Seery
Pickett ✅
1,12

Ako: 2,29 Betsson ⛔
Stawka: 8j
PW: 18,29

Otrzymane punkty reputacji: +12
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
W tym marcu jak po grudzie. Nawet Barca nie chcę wygrać. ;) Dlatego trzeba zaufać walczakowi, jakim jest Noah:

Joakim Noah over 12.5 pkt ✅✅
1,85
Sportingbet
PW: 14,8

Otrzymane punkty reputacji: +17
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
DeMar DeRozan over 22,5 pkt ✅✅ było już rozliczone na minus ;)
1,85
Sportingbet
Stawka: 7j
PW: 12.95​

Można sobie ładny przedział zrobić z linią 24,5 pkt, jaką oferuje Marathonbet ;) Postęp to słowo, które charakteryzuje w tym sezonie tego zawodnika. Wcześniej dużo częściej zdarzały mu się mecze, gdzie solidnie ceglił i nie potrafił utrzymać dobrej dyspozycji. W tej chwili to się zmieniło i od dłuższego czasu DeRozan kręci imponujące cyferki, rzuca na dobrej skuteczności i często staje na linii rzutów wolnych co i dzisiaj powinno pomóc w overze. Za nim słaby mecz z Kings i po prostu liczę, że dzisiaj wróci do swojej optymalnej dyzpozycji i zaliczy solidne zawody. Toronto zagra w delegacji z Wilkami, a więc zespołem na wskroś ofensywnym, mającym dobrych wykonawców w ataku, grającym szybką koszykówkę i... mającym słaby defence. Tak, Minnesota to drużyna, która kuleje w obronie i to może być gwóźdź do trumny w walce o awans do play-offs, co było głównym celem tej ekipy przed sezonem. Dzisiaj te braki w obronie przy tym szybkim tempie meczu powinien wykorzystać DeRozan bo po prostu nie ma defensora, który może go skutecznie zatrzymać. Kurs na Toronto w mojej opinii również zdecydowanie za wysoki i można pograć coś w stronę przyjezdnych, ale ja proponuję głównie overek DeMara. ;)

Rajon Rondo over 25,5 pkt + asysty ✅✅
1,85
Betsson
PW: 12,95​

Chciałem tu grać najpierw na gości, którzy walczą o awans do PO, a to coraz częściej w tym okresie będzie moim argumentem do stawiania na dane zdarzenie, ale nie mam za grosz zaufania do Detroit dlatego idę w kierunku rozgrywającego Bostonu. Celtowie tankują i tego zanegować się nie da, ale u siebie stawiają nie raz, nie dwa opór, a Rondo przez większą część sezonu nie grał z powodu kontuzji, więc jest spragniony minut, gry i dobrych występów bo to grajek, który ma nieprzeciętne umiejętności. Ostatnio naprawdę kilka dobrych występów. Masa asyst niekiedy ponad 10 i do tego prawie zawsze kilkanaście punktów. Jego bolączką od zawsze była celność rzutu, ale z tego co widzę te 40 kilka % z reguły jest, do tego kilka osobistych w każdym meczu każe mi upatrywać powyższy za bet za warty zagrania. Dochodzi istotny fakt, że Detroit o obronie nie ma za bardzo pojęcia i o ile w pomalowanym mogą straszyć jeszcze tym, że mają dwóch wielkich chłopów tak backcourt stanowi m.in Jennings, który dzisiaj będzie teoretycznie miał zadanie powstrzymywać Rondo. Jest jedno ale. ALE on nie potrafi bronić także myślę, że Rajon będzie mógł się wykazać. ;)

Dallas Mavericks - Indiana Pacers ✅✅ piękna noc! ????
Dallas
2,05
Marathonbet
Stawka: 5j
PW: 10,25​

Od razu mówię, że ten typ jest zapewne najbardziej ryzykowny z podanych przeze mnie, ale widzę przesłanki by spróbować. Pacers zanotują serię L4?? Brzmi dość niepoważnie, ktoś by powiedział, że wyimaginowana historia, ale dlaczego? Co w tej chwili przemawia z Indianą? Forma? Nie. Problemy Georga z plecami? Skądże. To może powiem świeżości w postaci Turnera? Szczerze wątpię. Już wiem, ich defence!? Nic bardziej mylnego na ten moment. Pacers notują serię 3 porażek z rzędu i mają na ten moment kilka problemów, z którymi muszą sobie radzić. Za to Dallas bije się na Zachodzie o pierwszą ósemkę. Ścisk niesamowity, stawka wyrównana, a margines błędu coraz mniejszy. Must win zdecydowanie dla gospodarzy i choć Pacers walczy o przewagę parkietu z Heat w finałach konferencji to jednak cel Dallas jest bardziej wyrazisty. Dallas zapewne będzie próbować wejść w swój rytm i grać up tempo i jeśli to się uda, Indiana może mieć problem z utrzymaniem wyniku. W ofensywie są ograniczenie od zawsze, a jeśli ich obrona nie funkcjonuje na określonym wysokim poziomie to są w czarnej dup***. Ostatnio Rakiety przejechały się po nich jak walec, wcześniej wyraźna porażka z Bobkami czy też z GSW u siebie. Jeszcze wcześniej męczarnie z Utah czy Bucks. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Dzisiaj Pacers czeka mega trudna przeprawa z mocno zmotywowanymi Mavericks. Próbujemy!

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +24
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Wrzucam już teraz kupon na wieczór i noc. Nie wyobrażam sobie, żeby Sociedad miał problemy z Rayo, które nie posiada obrony. Gospodarze u siebie niezwykle groźnie powinni rozbić być może przyszłych spadkowiczów.
Bobcats i Jefferson w gazie. Walczą o 6 miejsce na Wschodzie i uniknięcie w 1 rundzie play-offs Heat i Indiany. Goście nie walczą już o nic, chyba, że o wyrzucenie ich coacha z drużyny. Stawka nie ukrywam, mocna.

Real Sociedad - Rayo Vallecano
Sociedad ⛔ oj oj oj...
1,42

Charlotte Bobcats - Denver Nuggets
Bobcats ✅
1,46

Ako: @2,07 Betsson ⛔
Stawka: 9j
PW: 18,66

Otrzymane punkty reputacji: +24
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dzisiaj trochę krócej będzie bo jeszcze kilka spraw do ogarnięcia.

David Lee over 19,5 pkt ⛔⛔
1,85
Betsson

Przewijało się to w moich analizach pewnie już nie raz, ale warto powtórzyć, że Lee o wiele lepiej czuje się w ofensywie i naprawdę ciężko go zatrzymać. Dzisiaj GSW zmierzy się na własnym parkiecie z Dallas, a więc drużyną u której obrona nie jest priorytetem. Ważnym aspektem jest to, że Curry nie jest w pełni dysponowany i najprawdopodobniej dziś znów dostanie nie więcej niż 30 minut co sprawia, że Lee powinien oddać tych rzutów jeszcze więcej niż zazwyczaj bo jest jednym z tych graczy, którzy stanowią o sile ofensywnej Warriors. 2 dni temu w meczu z Suns mieliśmy podobną sytuację jeśli chodzi o zdrowie Curry&#39;ego i wtedy David rzucił 26 oczek. Podejrzewam, że dzisiaj również 20 pęknie z lekkim zapasem.

Robin Lopez under 18,5 pkt + zbiórki ✅✅
1,85
Betsson

Oprócz tego, że sądzę, iż dziś górą będzie solidna gra defensywna nad ofensywą Portland i Miśki wezmą mecz to idę tu w under centra gości. Widzę ku temu kilka przesłanek. Po pierwsze Lopez w swoim zespole w ofensywie nie jest pierwszą, drugą, trzecią, ani czwartą opcją w ataku. ;) Tym bardziej dzisiaj przeciwko Gasolowi nie powinien być zbytnio brany pod uwagę jeśli chodzi o opcje rzutowe bo Gasol to bardzo dobry obrońca. Kilka punktów to w moim przekonaniu wszystko na co może liczyć Robin. Co w takim razie ze zbiórkami? Teoretycznie powinno być lepiej i zapewne w łapska podkoszowego Portland wpadnie kilka piłek po nieudanych rzutach, ale pod koszem dziś będzie tłoczno i niekomfortowo. Gasol czy Randolph potrafią również solidnie zbierać, do tego oczywiście dochodzi Aldridge, który zdecydowanie poprawił w tym sezonie statystyki jeśli chodzi o zbiórki i mamy kocioł. Nie wróżę Lopezowi dzisiaj nic dobrego. Z fizycznie grającymi Miśkami będzie ciężko o kręcenie cyferek.

Serge Ibaka over 24,5 pkt + zbiórki ✅✅
1,85
Betsson

Memphis Grizzlies - Portand Trail Blazers
Memphis -2 pkt ✅✅
1,86
Marathonbet
PW: 13.02​

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets
Rockets +4,5 pkt ⛔⛔
2,02
Marathonbet
PW: 10,1​

Otrzymane punkty reputacji: +11
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Kyle Lowry powyżej 26,5 pkt + asysty ⛔⛔ 25...
1.80
Betsson
PW: 14,4​

Dzisiaj Toronto zagra u siebie z Detroit Pistons. Faworytem są gospodarze i co do tego nie ma raczej wątpliwości. Goście to jednak zespołu, w którym drzemie potencjał i na pewno od czasu do czasu mogą zaleźć za skórę pomimo dość niskiego IQ w zespole. W końcu też i motywacja powinna być ogromna bo wciąż mają szanse na awans do play-offów. Dzisiaj jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to powinniśmy obejrzeć ciekawe widowisko w dość szybkim tempie, a że Pistons obronę mają dziurawą, jak sito to naprawdę warto pograć na kolegę Lowry&#39;ego. Też już o nim kiedyś wspominałem no ale dzisiaj sytuacja wygląda następująco... Przez PG gospodarzy przechodzi praktycznie każda akcja Raptors co ze względu na jego pozycję jest sprawą oczywistą. Będzie miał okazje być dzisiaj pierwszoplanową postacią w swoim zespole bo na przeciw niego Jennings czyli obrońca niskich lotów lub po prostu żadnych lotów, jak kto woli. Lowry nie dość, że sam ma szanse nastukać sporo punktów to i powinien zadbać o kolegów z zespołu bo tak jak wcześniej wspomniałem dziurki i dziury w zespole Pistons pozwolą na kilka lub kilkanaście passów. W tym sezonie 1 mecz pomiędzy obiema ekipami i spokojne pokrycie linii przez Lowry&#39;ego. Dziś liczę na potwierdzenie tego kolejny raz na parkiecie w Toronto.
Paul Pierce over 20,5 pkt + zbiórki + asysty (ja zagrałem na linii 19,5) ✅✅
1,85
Betsson

Kris Humphries over 10,5 pkt ✅✅
1,90
Marathonbet
PW: 13,3

NOP - Memphis Grizzlies
Memphis -4 pkt ⛔⛔
1,90
Betsson
PW: 13,3

Utah Jazz - Dallas Mavericks
Dallas ✅
1,57

Feliciano Lopez - Julien Benneteau
Benneteau ✅
1,54

Ako: @2,34 Betsson ✅✅
Stawka: 6j
PW: 14,4

Calgary Flames - Anaheim Ducks
Jonas Hiller, liczba obron; powyżej 24
1,85
Betsson

Dużo tego, ale wszystko przeanalizowane 3 razy ???? NHL oczywiście zaczerpnięte z zaufanego źródła.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +33
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Od dwóch dni pomimo zapłaconych rachunków :cool: zawodzi mnie UPC, więc dałem się ponieść chwili i żeby wrzucić typy do tematu wydałem 6zł za wstęp do kafejki. ;)
Analiz z powyższego powodu nie będzie, ale gramy:

Wesley Matthews over 16,5 pkt ✅✅
1,83
Bet365
PW: 14,64

Kemba Walker powyżej 6,5 asysty ✅✅
1,83
Bet365
PW: 14,64

David Lee over 19,5 pkt ⛔⛔
1,85
Sportingbet

Rajon Rondo powyżej 13,5 pkt ⛔⛔
1,85
Sportingbet
Stawka:6j
PW: 11,1

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers ✅✅
Cavs 9,5 pkt
1,88
Betsson
PW: 13,6​

Nie lubię tak na sucho... Matthews bo nie ma Aldridg&#39;e, już raz grali bez niego kilka meczów i kręcił ładne cyferki. Obrona NOP to żadne wyzwanie przed nim.
Warto też Batum pkt + zb + as, ale ja nie widzę tego nigdzie. Betsson się chroni przed tym meczem.

Walker bo z Wilkami będzie sporo miejsca do posyłania podań. Słaba obrona Minnessoty swoje zrobi i Kemba asyst natrzaska.

Lee to dla mnie opcja bardzo bardzo dobra. Nie zagra Klay Thompson, a Curry gra limitowane minuty. Wyrównany mecz i sporo minut dla Davida gwarantuje pokrycie overa.

Rondo bo z Suns będzie otwarty mecz bez większej obrony. Lepsza opcja z asystami, ale i punktów rzuci raczej kilkanaście.

Cavs bo wciąż walczą o ósemkę, bo patrz wyżej w krótkim opisie Lee.

Przepraszam, że tak chaotycznie, ale może 6 zyla się zwróci :razz:

Niedosyt kolejny raz pozostal, 3\5 trafione...

Otrzymane punkty reputacji: +36
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Sa osoby na forum, ktorym warto zaufac i dlatego dzisiaj idzie dubelek opierajacy sie na wiedzy Pudziana. Mam na kuponie na podbitke Real i Bayern, ale oczywiscie tego juz nie uwzglednie:

Alex Garcia - Sean Spencer
Garcia ✅
1,26

Tomasz Adamek - Vyacheslav Glazkov
Adamek ⛔
1,65 (remis = zwrot)

Ako: @ 2,08 betsson ⛔
Stawka: 9j
PW: 18,71

Ja lapalem jeszcze wyzsze kursy, ale pisze jak wyglada stan na teraz. Z NBA nic nie bedzie bo nie mam warunkow by moc porzadnie przeanalizowac temat. Sory za brak polskich znakow.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Witam po przerwie i proponuję:

Joakim Noah over 25,5 pkt + zbiórki ⛔⛔
1,85
Betsson
PW: 14,8​

Miałem grać najpierw sam over punktowy, ale kurs poleciał, więc proponuję ze zbiórkami co wcale nie wygląda gorzej. Bulls zagrają dzisiaj z OKC, więc zanosi się na wyśmienite spotkanie. Thunder dopiero co zostali solidnie zbici u siebie przez Dallas, a już muszą mierzyć się z kolejnym jeszcze bardziej wymagającym rywalem, jakim jest Chicago. Może nie są oni kopalnią talentów, ale zaangażowaniem i poświeceniem na parkiecie zaskarbili sobie sympatię niejednego kibica, a i dzięki temu odnoszą często zwycięstwa z wyżej notowanymi przeciwnikami. Z tego stada wyróżnia się jeszcze bardziej Noah, który jest niesamowicie wszechstronny jak na centra, a jego wkład w postępy zespołu jest nieceniony. Im większy prestiż meczu, tym Joakima bardziej rozpiera energia, a dzisiaj będzie to bardzo pomocne w wykręceniu ładnych cyferek. OKC preferują up tempo i zapewne nadarzy się okazja do solidnej porcji zbiórek bo Noah to dzikus na tablicach. Jeśli chodzi o punkty to wygląda to w ten sposób, że kontuzjowany jest podstawowy center OKC - Perkins, a w jego miejsce gra Adams, a więc obrońca niezbyt wysokich lotów co skrupulatnie powinien wykorzystać Noah. W moim odczuciu właśnie odpowiednie kreowanie Noah (czyt. intensywne) będzie kluczem do sukcesu w walce z OKC. W jednym dotychczas rozegranym meczu pomiędzy obiema drużynami Noah rzucił 23 pkt i zaliczył 12 zbiórek w zaledwie niecałe 30 minut gry mając na przeciw siebie Perka. Dzisiaj tych minut będzie z pewnością więcej, więc niech Joakim rozegra po prostu mecz na przyzwoitym poziomie, a o overek będę spokojny.

Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks
Bobcats over 102 pkt ⛔⛔
1,90
Betsson
PW: 13,3​

Ktoś powie, że zwariowałem grając over w meczu Bobków... otóż nie, widzę kilka co najmniej solidnych przesłanek by zaatakować tu powyższą linię. Chciałem grać najpierw over w całym meczy, ale stwierdzam, że większe zaufanie mam do gospodarzy dzisiejszego meczu i im powierzam trochę mojego kieszonkowego. Do rzeczy, od jakiegoś czasu można zauważyć, że Bobki nie są już drużyną, która by wygrać mecz musi koniecznie stawiać jedynie na swoją dobrą obronę. Teraz potrafią solidnie punktować rywala i rzucać solidnie ponad 100 pkt. U siebie Charlotte w marcu rozegrali 4 mecze: 109, 101, 105, 105 odpowiednio z Pacers, Cavs, Denver i Wilkami. Szczególnie ten pierwszy wynik budzi podziw bo został on nastukany najlepszej defensywie ligi, ale powiedzmy sobie od razu, że Indiana notuje spadek formy co ma odzwierciedlenie na ich słabszą postawę w obronie. Dzisiejszy przeciwnik to Hawks, którzy pokrzepieni trzema zwycięstwami z rzędu mogą trochę odetchnąć i wciąż liczą się w walce o udział w postseason. Tylko te zwycięstwa zamazują nam trochę obraz defensywy Atlanty, a jest ona mizerna. Zwycięstwa z Bucks, Utah i Denver u siebie były po prostu koniecznością, a Jazz potrafili mimo tego, że są jedną ze słabszych ekip w lidze wrzucić Hawks 110 pkt... To sporo mówi, ale i tak nie wszystko. Nie będę to przytaczał kolejnych spotkań z udziałem Hawks, ale potrafią oni naprawdę solidnie dostać w trąbę. Atlanta preferuje szybką koszykówkę i jeśli Bobki choć trochę dadzą się namówić na taką grę to z przekroczeniem linii nie powinno być problemu zważając na braki obronne Hawks. Bobcats w formie, Bobcats rzucają ponad stówkę.

Chris Paul over 29,5 pkt + asysty
1,85
Betsson
PW: ...​

Ostatni bet to over dyrygenta zespołu Clippers i najlepszego rozgrywającego ligi (in my opinion). Od razu zaznaczam, że warto poczekać aż będzie dokładnie wiadomo co z Collisonem i Crawfordem bo jeśli obaj nie zagrają to over jak najbardziej do gry.

http://www.covers.com/pageLoader/pag...yer726790.html

http://www.covers.com/pageLoader/pag...yer542879.html

Z tych informacji wynika, że Collison dzisiaj raczej zagra, a Jamal jednak nie, co w dalszym ciągu skłania mnie do grania na over Paula. Crawford zapewne zabrałby co najmniej kilka rzutów Paulowi bo sporo rzuca, a Collison już niekoniecznie. Clippers zagrają on road z Denver, a więc szykuje się szaleńcze tempo spotkania i wysoki wynik. Szykuje nam się również sporo wolnej przestrzeni dla Paula bo po pierwsze Denver słabo bronią, a po drugie Lawson to słaby defensor, więc tu Chris będzie mógł się wykazać i zanotować znów solidne double double na poziomie ok. 20 punktów i kilkunastu asyst. To, że go na to stać każdy wie. To, że dzisiaj są do tego odpowiednie warunki to również wydaje się oczywiste. Bryłki u siebie w miarę ogarniają temat, powinny trzymać się w miarę blisko Clippers, więc i minut nie powinno zabraknąć dla Paula. Jeśli ktoś lubi ryzyko można już teraz grać, jeśli nie czekać czy zagra Jamal.

E: Betsson się pomylił i ma linię na pkt + zbiórki, a chodzi o asysty zapewne... więc poczekajmy, aż ogarną...

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Marcin Gortat over 13,5pkt ✅✅
1,90
Marathonbet
PW: 11,4

Wizards dzisiaj zagrają na wyjeździe z drużyną Sacramento Kings, drużyną, która ma niewątpliwy potencjał by radzić sobie lepiej niż dotychczas, ale niezbyt wysokie IQ im na to nie pozwala. Ten twór poniekąd przypomina mi trochę Detroit, ale to temat na inną dyskusje. Pewnym za to możemy być tego, że Czarodziej napotkają niemały opór na parkiecie Kings tym bardziej, że najprawdopodobniej zagra lider miejscowych, Cousins:

http://www.rotoworld.com/player/nba/...marcus-cousins

W ostatnim meczu nie grał bo był przemęczony, a dziś ponoć odzyskał już power i ma zamiar zaleźć za skórę Wizards. Tyle tylko, że jeśli ma trochę ponękać gości to jedynie w ofensywie bo tam czuje się znakomicie i potrafi bardzo dobrze wykorzystywać swoje imponujące warunki fizyczne. Z jego obroną jest już dużo gorzej i tu upatruje sporą szansę dla naszego Marcina na rzucenie spokojnie tych 14 pkt. Linia nie jest wysoka zważywszy na to, że nie ma Nene i Marcin jest zdecydowanie pierwszą opcją rzutową w pomalowanym. Fakt, nie wyszedł mu ostatni mecz z Nets, gdzie zagrał na fatalnej skuteczności i więcej minut dostał jego zmiennik Gooden, ale to tym bardziej powinno zmotywować Polaka, by dziś odbić sobie ostatnie niepowodzenie. Ponad miesiąc temu obie ekipy spotkały się ze sobą, a po stronie Wizards obecny był jeszcze Nene, a mimo wszystko Marcin zdobył 17 pkt przy zaledwie 10 oddanych rzutach. W momencie, kiedy Nene złapał kontuzję Gortat oddaje tych rzutów więcej niż dotychczas i na te minimum 12-15 myślę, że dzisiaj spokojnie można liczyć. Dochodzi kilka wolnych i over powinien wylądować na naszym koncie. ;)

Atlanta Hawks - Toronto Raptors
Hawks +3 ✅✅
1,90
Bet365
PW: 9,5​

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik

Spencer Hawes over 14,5 pkt ✅✅
2
Betcity
PW: 12

Wcześniej Mati już napisał o absencjach Cavs, więc nie muszę rozpisywać się na temat braku Denga i Irvinga, ale oczywistym jest fakt, że to bardzo ważne postacie jeśli chodzi o gę ofensywną Cleveland. Kto dzisiaj przejmuje rzuty tej dwójki? Oczywiście Waiters jest jednym z kandydatów i to pewnie on odda tych rzutów najwięcej, ale jeśli mnie nie myli intuicja i sytuacja podkoszowa w dzisiejszym meczu to Hawes powinien odegrać w tym spotkaniu równie ważną rolę co Waiters. Cavs u siebie nie powinni jakoś mocno odstawać od OKC i uważam, że nawet przy tych absencjach będą przez większą część meczu dotrzymywać kroku przyjezdnym. Hawes nie przekroczył linii 14 pkt od dwóch meczów i uważam, że dzisiaj nadarza się świetna okazja by znów solidnie zapunktować tym bardziej, że wcześniej odkąd przebywa w zespole Cavaliers dość często rzucał jednak ponad linię. Jednym z meczów, kiedy zdobył 19 pkt był ten z Oklahomą, gdzie mimo obecności na parkiecie Irvinga i Denga, którzy oddali po kilkanaście rzutów potrafił poradzić sobie z centrem OKC, którym był już wtedy Adams, ten sam Adams, który i dzisiaj będzie matchupem dla Spencera. Adams to nie jest żaden wybitny obrońca i na pewno spisuje się w tej roli gorzej niż Perkins, tak ten Perk, który tu na forum często jest obiektem żartów i żarcików. ;) Taka mała prośba do Spencera... niech może zajmie się rzucaniem z pomalowanego i wykorzysta braki obronne Adamsa bo zdarza się, że potrafi nie raz nie dwa rzucać sobie zza obwodu z nie zawsze pozytywnym skutkiem. ????

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Damian Lillarda + John Wall over 45,5 pkt ✅✅
1,85
Betcity
PW: 9,25​

Nie ma Aldridge i Gortata, więc tych rzutów i punktów powinno być sporo zarówno u Walla, jak i Lillarda.

Otrzymane punkty reputacji: +2
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Indiana Pacers - Chicago Bulls
Bulls +6,5 pkt ⛔⛔
1,91
Betsson
PW: 11,46

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder
over 205 pkt ✅✅
1,96
Betsson
PW: 9,8

Marc Gasol powyżej 24,5 pkt + zbiórki ⛔⛔ over był formalnością, ale z kontuzją nie wygrasz...
1,85
Betsson

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Golden State Warriors - San Antonio Spurs
Warriors -2 pkt ⛔⛔
2
Marathonbet

http://www.rotoworld.com/player/nba/780/tony-parker

http://www.rotoworld.com/player/nba/467/tim-duncan

Pierwszy z tych linków mówi o tym, że dziś istnieje prawdopodobieństwo, że Parker dostanie wolne będąc b2b po meczu z Kings. Drugi link to tylko potwierdzenie pierwszego aczkolwiek jest tam również mowa o tym, że Tim Duncan również może opuścić dzisiejsze spotkanie. Co prawda Duncan jest gotowy do gry, ale jeśli Pop stwierdzi, że weterani mają odpocząć to tak będzie bo dla Spurs nie liczy się TEN dzisiejszy mecz, ale wytrwanie w zdrowiu i w formie do decydującej części sezonu. Zresztą nie raz już potwierdzali, że nawet bez swoich kluczowych graczy potrafią ogrywać mocne zespoły. Przykład? Rok temu Miami czy też w tym sezonie... GSW! Dlaczego więc zatem w stronę GSW, które jest osłabione brakiem czołowego defensora ligi, Iguadali? Bo Spurs wiecznie nie będą wygrywać mając braki w składzie pomimo tego, że ich roster jest naprawdę szeroki. GSW to zespół, który ma spore ambicje, a póki co muszą walczyć by zapewnić sobie miejsce
w play-offach bo ich przewaga nad 9 w konferencji Suns nie jest jeszcze na tyle bezpieczna by spać spokojnie. Zresztą zapewne nie chcieliby trafić w 1 rundzie od razu na Spurs lub OKC, więc to minumum 6 miejsce powinno być ich celem na zakończenie regular season. Wreszcie Warriors to drużyna, która zwłaszcza u siebie jest bardzo trudnym i wymagającym rywalem. Nie ma co tu wymieniać zawodników tego zespołu, ale chociażby Curry zdecydowanie lepiej radzi sobie w tych bardziej prestiżowych meczach niż ze średniakami. Jeśli od początku spotkania Wojownicy wstrzelą się w swoją szybką koszykówkę opartą przede wszystkim na rzutach dystansowych to są w stanie uporać się ze Spurs. Mają zapewne w pamięci już jedną porażkę z tego sezonu, gdzie przegrali z Ostrogami na własnym parkiecie, które grały bez swoich liderów i myślę, że odpowiednie wnioski zostały wyciągnięte. Taka mała różnica... wtedy poszła masówka na GSW, dziś jej nie ma, co dobrze wróży. ;) Reszta w temacie bo średnio z czasem.

Charlotte Bobcats - Portland Trail Blazers
Bobcats +1 pkt 124-94 ✅✅ Szacun!
2
Marathonbet

Portland bez Aldridge&#39;a to nie to samo Portland. Bobki to solidna ekipa. Do tego dziwi mnie fakt, że kurs na Bobki spada mimo, że więcej ludzi gra gości. Ja to odczytuje w ten sposób, że różne grupy interesu ciągną nas do wyższego kursu na Portland, a ja spróbuje oszukać przeznaczenie i pójdę w stronę Charlotte. ;)

Kawhi Leonard over 13 pkt ✅✅
1,94
Marathonbet
PW: 13,58​

Nie ma Iguadali to raz, jeśli nie zagrają weterani po stronie Spurs tym lepiej.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +8
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik

Gerald Green over 12 pkt ✅✅
1,96
Marathonbet
PW: 13,72

Najpierw kilka cyferek, które mogą już na samym początku zobrazować ten typ. Na początku warto wspomnieć o tym, że od 6 meczów w drużynie Suns gra już Bledsoe, który powrócił po długiej kontuzji. Spowodowało to wypchnięcie z pierwszej piątki Geralda, który teraz wchodzi z ławki i dostaje trochę mniej minut w porównaniu do czasów, kiedy grał w s5. Linia mimo wszystko jest stosunkowo niska, ale warto prześledzić, jak Green radził sobie z jej przeskoczeniem w tych sześciu ostatnich spotkaniach bo chyba nie ma co szerzej rozwodzić się nad tym, że przed powrotem Bledsoe, Gerald na 15 meczów pokrywał ją 14-krotnie i zanotował jeden zwrot. Mianowice Green w pierwszych dwóch spotkaniach w obecności Erica zanotował dwa undery rzucają na bardzo słabej skuteczności, co według mnie można odczytać w ten sposób, że Green miał problem z dostosowaniem się do nowej (starej) roli na parkiecie i nie mógł do końca się w niej odnaleźć. Jednak wnioski szybko wyciągnął i i już w kolejnych 4 spotkaniach zanotował 3 overy (ok. 50% skuteczności) i jeden zwrot na powyższej 12-punktowej linii.
No i na ten moment koniec z cyferkami... Co dzisiaj o 20:30 zobaczymy w meczu Minnesoty - Suns? Najprawdopodobniej wysoki wynik, szybkie tempo meczu i masę posiadań dla obu drużyn. Wilki, jak i Słońca preferują miłą dla oka koszykówkę, a ich obrona pozostawia wiele do życzenia. Szczególnie właśnie gospodarze mają niezłe sito w defensywie i stąd ich wielkie problemy z dostaniem się do fazy play-off bo zdecydowanie brak u nich balansu pomiędzy atakiem, a obroną. Co to ma do rzeczy z overem Greena? Łatwo się domyślić, w takim meczu Green wchodzący z ławki powinien nieźle przeczepać defensywę Wilków, a jeśli tylko będzie rzucał na przyzwoitej skuteczności to ta linia 12 pkt nie jest dla niego dużym wyzwaniem. Szykuje się grubo ponad 100 pkt dla każdej z drużyn w tym spotkaniu. W takim wypadku Green na luzie jest w stanie dołożyć kilkanaście punktów do dorobku przyjezdnych. Start, 20:30!

No i jeszcze Klasyk... Dla mnie faworytem jest Real i wiem, że opinii na temat tego meczu jest mnóstwo dlatego zaufam swojej. Real u siebie jest na ten moment nie do zdarcia. BBC wspomagane kreatywny Modricem będącym w formie powinno zrobić swoje. Obrona w porównaniu do początku sezonu zrobiła spory postęp. Dochodzi wg mnie motywacja, która u graczy Realu jest po prostu na wyższym poziomie. Ta generacja Barcelony osiągnęła już wszystko, a bodźcem, gdzie dają z siebie 100% jest LM natomiast w lidze wygląda to średnio. Fakt, przeciwnikiem będzie Real, więc tu problem motywacji teoretycznie zanika, ale tak jak wspomniałem Real wie przed jaką szansą stoi by odebrać Barcelonie Mistrzostwo Hiszpanii i w moim odczuciu to dzisiaj wykorzysta.

Real Madryt - Fc Barcelona
Real ⛔⛔ świetne widowisko!
2,20
Bet365
PW: 13,2​

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Green wszedł pomimo małej ilości minut, jaką dostał z powodu foul trouble to jedziemy dalej...

Paul Pierce over 20,5 pkt + zbiórki + asysty ✅✅
1,85
Betsson

Od razu jeśli ktoś nie ma przekonania do tego typu to można zrobić przedział z linią Bet365, gdzie to samo zdarzenie wisi na linii 22,5. Nets grają on road z Dallas, a wiemy, że jako drużyna Mavericks słabo funkcjonuje w obronie. O wiele lepiej wyglądają w ofensywie, ale to też przez to, że grają szybką koszykówkę typu run&amp;gun i nabijają sporo punktów. Podejrzewam, że będą momenty, kiedy Nets dadzą się wciągnąć w ten rytm gry co spowoduje sporo miejsca dla takich graczy, jak Paul Pierce, by solidnie zapunktować czy też rozdać dobrego passa otwierającego drogę do kosza. Dochodzi fakt sporej ilości rzutów co też może przekładać się na większą ilość zbiórek. Ta linia na Paula jest naprawdę warta gry pomimo tego, że na parkiecie spędzi pewnie nie więcej niż 30 minut.

Drugi bet na sucho i sam przyznaje, że trochę kłóci się z tą powyższą analizą, ale mimo wszystko widzę, że linia jest ustawiona za wysoko, a mianowicie:

Monta Ellis poniżej 28,5 pkt + asysty ⛔⛔
1,85
Betsson

Po pierwsze to co chłopaki wspomnieli, Ellis dziś będzie miał niełatwe zadanie sprostać swojemu matchupowi i nawet jeśli będą momenty szybkiej koszykówki to nie sądzę, żeby pokrył tak wysoką linię. Chłopak ma swoje problemy, potrafi ceglić co nie miara, a i tych asyst ostatnio nie rozdaje jakoś dużo. Kolejna sprawa tak się przyglądam i porównuje do tego co oferuje nam Bet365 i widzę sytuację w której ten buk wystawił linię 18,5 pkt na Ellisa oraz 5,5 asyst na tego Pana... Wniosek? Daje nam to łącznie linię 24 na punkty i asysty! Coś tu nie gra, ktoś się pomylił. Ja uważam, że zrobili to koledzy z betssona, więc celuję w under. ;)

Teraz już wisi jeszcze ze zbiórkami, ale wcześniej były same asysty, więc liczę się ze zwrotem. ????

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Al Jefferson over 21.5 pkt ⛔
1,85
Sportingbet
PW: 12,95

Choćby miał nie wejść, warto spróbować bo ta linia to na Jeffersona w tej dyspozycji jest po prostu za mała. Możliwe, że wróci Howard, ale i tak wg mnie warte pogrania. Drugi punktujący Bobków, Walker będzie miał na sobie Beverleya, więc bardzo dobrego obrońcę, więc i tak Al powinien sporo rzucać. Gram.

Bautista Agut - Fognini
Agut ⛔
1,75
Pinnacle
PW: 12,25

Otrzymane punkty reputacji: +11
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Oprócz Jeffersona powyżej mamy coś takiego:

Nicolas Batum over 13,5 pkt ⛔⛔
1,85
Betsafe

Portland zmierzy się dzisiaj on road z Miami, które ostatnio zawodzi na całej linii i nie potrafi odbić pierwszego miejsca na Wschodzie równie żenującej na ten moment Indianie. Bosh nazwał rzeczy po imieniu i wzywa do poprawy szczególnie w szykach obronnych podsumowując postawę całego zespołu, jako &quot;ssącą&quot;. ???? Tylko czy z dnia na dzień da się tak łatwo naprawić wszystkie błędy, jakie się popełnia i znacząco podnieść swój poziom gry? Wątpię. Blazers osłabieni brakiem kontuzjowanego Aldridge&#39;a robią co mogą, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć i zdarzają im się takie upokarzające porażki, jak ta ostatnia z Bobcats. Podejrzewam, że dzisiaj ich postawa na parkiecie może wyglądać jednak trochę bardziej przekonywująco bo przecież nie da się zagrać tak fatalnych dwóch spotkań z rzędu. Co warto zauważyć w kontekście mojego typu to fakt, że Batum dostaje bardzo dużo minut co przekłada się również na ilość oddawanych rzutów. Zdecydowanie jego pozycja urosła pod nieobecność LaMarcusa i to właśnie obok Lillarda i Matthewsa jest 3 opcją rzutową, a czasami i przerasta tych dwóch Panów. Nie licząc tego żenującego występu z Bobkami, Batum widocznie podniósł swoje statystyki jeśli chodzi o ilość zdobywanych punktów i zbiórek dlatego szkoda, że nie można połączyć zakładu ze zbiórkami bo w takim meczu, jak z Heat pasowałby, jak ulał. Idziemy w punkty bo jeśli Portland liczy na cokolwiek pozytywnego w tym meczu to m.in Batum musi stanąć na wysokości zadania. Linia nie jest wygórowana i w przypadku w miarę wyrównanego meczy spokojnie do przeskoczenia.

Chicago Bulls - Indiana Pacers
Bulls ✅✅
1,83
Betsafe
PW: 10,98​

Kilka dni temu Indiana uporała się na swoim parkiecie z Chicago wykorzystując przestój gości na początku 3Q i utrzymując spokojne prowadzenie już do końca. Dzisiaj jednak idę w revenge game bo mimo wszystko Bulls u siebie są zdecydowanie groźniejszą drużyną niż na wyjazdach co zresztą już w tym sezonie dali odczuć Indianie pokonując ich na własnych śmieciach. 2 defensywne drużyny z czego można powiedzieć, że Bulls grają na optymalnym lub co najmniej przyzwoitym dla siebie poziomie, natomiast Pacers po All Star Game to ekipa, którą ciężko poznać, Tam praktycznie nic nie funkcjonuje na ten moment tak jak powinno i muszą się dość szybko pozbierać, jeśli chcą utrzymać seed nr.1 na Wschodzie. Tak jak w przypadku Heat tak tu nie uważam, że stanie się to jednak z dnia na dzień bo ciężko za jednym zamachem ułożyć w całość kilka szwankujących aspektów gry. Jeszcze u siebie w tym meczu sprzed kilku dni zdecydowanie różnicę zrobiła ławka, gdzie taki Scola potrafił seryjnie zdobywać punkty z middle range. Jeśli dzisiaj coś podobnego nie wypali to będzie naprawdę ciężko cokolwiek ugrać Indianie. Już nie mówię, że walkę dwóch czołowych defensorów ligi na swoją korzyść powinien przechylić Noah, ale myślę, że na ten moment Butler spokojnie jest w stanie powstrzymać Georga, który ma ostatnio wielkie problemy ze skutecznością. Skoro szwankuje ona u niego to niby w jaki sposób Indiana ma wygrywać mecze wiedząc o tym, że od zawsze nie byli żadnymi tuzami w ofensywie? Nie chcę deprecjonować umiejętności Georga bo są one nieprzeciętne, ale w ostatnich 4 spotkaniach rzuca na 24% skuteczności, a w marcu jest jednym z najgorszych zawodników ligi pod względem skuteczności! Czy to się może odmienić przeciwko Bulls i przeciwko czołowemu obrońcy obwodowemu w lidze? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. Tak, wiem, te kilka dni temu Pacers pokonali mimo tych wszystkich problemów Bulls, ale dziś gramy na parkiecie zadziornych i nieustępliwych Byków i podejrzewam, że tak, jak Chicago pękło na wyjeździe, tak dziś Indiana może nie podołać. Co jeszcze? To, że za 2 dni Pacers grają w bezpośrednim starciu z Miami i może (nie musi) mieć to wpływ na ich dzisiejszą koncentrację bo nie ma co ukrywać, że pojedynek z Miami budzi nieporównywalnie większe emocje niż ten dzisiejszy, a Indiana na każdym kroku chce udowadniać, że są już co najmniej na tym samym poziomie co Heat.

Zach Randolph over 18 pkt ⛔⛔
1,76
Betsson
PW: 12,32​

Co prawda ten kurs poleciał już trochę w dół, a i linię można było złapać 17,5, ale wciąż wydaje się do gry. Randolph w ostatnim czasie sygnalizuje, że jest w niezłej formie i najprawdopodobniej wraz z Gasolem i Conleyem wprowadzą Miśki do play-off pomimo falstartu, jaki zanotowali na początku sezonu z powodu problemów zdrowotnych. Zach poza ostatnim meczem z Indianą, gdzie i tak wykręcił 18 pkt gra na dobrym % i oddaje sporo rzutów. Widać, że jest bardziej aktywny na parkiecie i szuka gry w porównaniu do tego, jak to jeszcze wyglądało jakiś miesiąc lub dwa wstecz. Dochodzi fakt, że dzisiaj Miśki zagrają u siebie z Minnesotą chyba opisywaną przeze mnie najwięcej razy ze wszystkich drużyn NBA. Warunki do overa grając z Wilkami zawsze są dobre tym bardziej mając przeciwko sobie słabego obrońcę w postaci Kevina Love. Człowiek orkiestra w ofensywie ma poważne braki w obronie, jak i cały zespół Wolves i uważam, że taki zawodnik, jak Randolph może to skrupulatnie wykorzystać. Zresztą dowodem na moje słowa są zdobycze punktowe Zacha z Wilkami na przestrzeni tego sezonu, a więc 20 i 26 pkt, które zanotował w dwóch poprzednich konfrontacjach. Taka linia dla Zacha spokojnie w zasięgu.

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers
Spurs -20,5 pkt ✅✅
1,91
Betsson
PW: 13,37​

Handi wysokie, nie ma co ukrywać, ale dla mnie tylko na pierwszy rzut oka. Phila to obraz nędzy i rozpaczy. Mieliby problem z niektórymi drużynami z NCAA i piszę to serio. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z ekipą, która na ten moment wygląda najlepiej spośród wszystkich w lidze... O jakie zaskoczenie, że jest to akurat San Antonio. ;) Spurs kontynuują swój streak kilkunastu zwycięstw i są już number one na Zachodzie. Bazują oczywiście na ball movenment, posiadają chyba najszerszy i najbardziej wartościowy roster w lidze, a weterani się nie starzeją (Manu?). Philadelphia jeśli dobrze widzę w ostatnich 4 meczach mimo porażek pokrywała dodatnie handi wystawiane na nich, więc czas najwyższy, by dostali solidny łomot bo Spurs mają do tego wszystkie niezbędne narzędzia. Zapewne Pop sprawi, że pierwsza piątka dostanie limitowane minuty, by za bardzo nie tracić sił na kelnerów z 76ers, ale tak, jak wspominałem roster Ostróg jest tak szeroki i z taką jakości, że ktokolwiek dziś nie zagra po stronie Spurs to i tak będzie przewyższał swojego odpowiednika z Phili. Krótko: Blow out! ;)

Wszystkim zawodnikom z nocki zabrakło jednego celnego rzutu do overka. Pechowo.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom