Ostatni zastrzyk solidnej porcji typów przed ASG ????
David Lee over 18,5 pkt 
1,85
Marathonbet
Stawka: 8j
PW: 14,8
Dla mnie jedną z ciekawszych opcji, jak nie najciekawszą z dzisiejszej szerokiej oferty, jaką przygotowały buki jest over power forwarda Warriors! Davi Lee, jak już kiedyś pisałem to bestia w ataku, która gorzej sobie radzi w defensywie, ale jego obrona mnie nie interesuje biorąc pod uwagę powyższy typ. GSW dzisiaj w nocy zmierzy się z Miami, więc szykuje się naprawdę mega spotkanie być może zakończone rewanżem za pierwszy mecz, w którym to Wojownicy będący w niesamowitej dyspozycji (bodajże po 1 poł mieli ok. 80% skuteczności!) ograli Mistrzów na ich parkiecie. Dzisiaj o łatwym rewanżu mowy być nie może bo m.in Curry oraz Lee powinni zapewnić wiele "atrakcji" przyjednym.
Na Curry'ego linia wysoka, więc uderzam w zawodnika stanowiącego o sile frontcourtu gospodarzy. Słowo frontcourt to słowo klucz biorąc pod uwagę siłę podkoszową Miami. Pierwszy mecz pomiędzy obiema drużynami? 32 pkt Davida Lee, ponad 76% skuteczności przy 17 oddanych rzutach. To wiele mówi kto powinien być dzisiaj jedną z głównych opcji w ataku gospodarzy. Lee jest mobilny, potrafi zdobyć punkty wypracowując je sobie samemu, potrafi zrobić to z ponowienia lub z półdystansu. To teoretycznie powinien być koszmar dla ekipy Heat bo właśnie tu mają w obronie "dziurkę".
Linia dość niska bo Lee miał kilka dni rozbratu z koszykówką i po powrocie rzucił 13 pkt z Philadelphią... dlaczego tak mało? Bo więcej nie musiał, bo mało grał, bo był blow out, więc odpoczywał i myślał, jak tu użądlić Miami. Dla mnie typ godny polecenia.
Al Jefferson over 24,5 pkt 
1,85
Sportingbet
Stawka: 7j
PW: 12,95
Jeszcze jeden mecz Al i masz zasłużony odpoczynek. Jefferson to zawodnik, który trzyma Bobki przy życiu, mało tego dzięki niemu drużyna Bobcats w tym sezonie sprawiła już niejedną niespodziankę pokonując wyżej notowanych przeciwników, Dzisiaj Bobki zagrają wyjazdowy mecz z Nets, wiec łatwo nie będzie, ale na pewno jakąś tam walkę będą w stanie nawiązać. Jeśli tak się stanie pierwszą opcją strzelecką po stronie gości musi być Jefferson bo to, w jaki sposób radzi sobie w ostatnich tygodniach, budzi wielki szacunek. Linie pokrywał w ostatnich 8 spotkaniach 7-krotnie i co warto zaznaczyć np wczoraj już przy obecności Walkera, który też jest ważną postacią w drużynie Bobcats. Dzisiaj występ Kemby znów stoi pod znakiem zapytania i jeśli ten zawodnik nie zagra to Jefferson będzie miał jeszcze łatwiejszą drogę do overa. Jest w gazie, ciągnie ten wózek, więc w takich gości warto inwestować. Oddaje masę rzutów, często przekraczając granicę 20/mecz i robi to na dobrej skuteczności. Więcej dodawać nie trzeba. All jeśli zagra na poziomie do którego przywykliśmy w ostatnich tygodniach overa pokryje z zapasem.
Orlando Magic - Memphis Grizzlies
Memphis
1,77
Betsson
Stawka: 8j
PW: 14,16
Ja wszystko rozumiem... Orlando wygrało u siebie z OKC i Indianą i stąd pewnie ten kurs, ale do jasnej ciasnej tamte drużyny mogły sobie na to pozwolić. Są w swoich konferencjach na pierwszych miejscach i czasami siłą rzeczy przychodzi rozluźnienie, kiedy trzeba grać z takimi drużynami, jak Orlando. Miśki na coś takiego pozwolić sobie nie mogą. Nie po to wygrzebali się z głębokiej studni, by takimi meczami, jak ten dzisiejszy znów w nią wpaść i pogrzebać znów nie tylko siebie, ale i udział w PO. Obrona jest na wysokim poziomie i tak chimeryczna i po prostu przeciętna drużyna, jaką jest Orlando musi w pewnym momencie pęknąć. Zaufam jeszcze raz Misiom mimo, że zawiedli mnie bardzo z Cavs, ale jednak Cavs posiada spory potencjał, na pewno większy niż Magic i nie mogą tego zmienić te dwa niespodziewane zwycięstwa z potentatami. Wciąż nie ma Conleya dlatego też może są problemy z urozmaiceniem gry ofensywnej u gości dzisiejszego meczu, aczkolwiek uważam, że Courtney Lee i Calathes wystarczą na takiego przeciwnika. Oczywiście szczególnie liczę na Gasola i Randolpha, którzy powinni grą obronną uprzykrzyć życie gościom. Pobieram!
Warto chyba rozważyć jakiś under w Indianie i dodatnie handi na Portland bo jest kosmiczne, ale to tylko luźne przemyślenia....
Powodzenia!
Wilson Chandler over 16,5 pkt
i po co Cię dodawałem? 
1,85
Betcity
Stawka: 6j
PW: 11,1