>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czysty umysł Karmola - ZAKAZ KOMENTARZY W TEMACIE

Status
Zamknięty.
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Jeszcze dorzucam NBA, brak Duranta, gramy Jacksona w dublu z Thompsonem. Liczę, że nie zagra choć jeden z dwójki Lee, Bogut, i ciężar zdobywania punktów przejmie backcourt Wojowników. Wolves słabo bronią ten obszar, a Thompsonowi, jak siądzie trójka to nie popuści ;)

Jackson over 16,5 pkt
1,82

Thompson over 19 pkt
1,85

Ako: @3,36 Marathonbet ⛔⛔
Stawka: 4j
PW: 13,44

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Na początek krótkie odniesienie do wczorajszej nocy. Wnioski jakie wyciągnąłem są takie, że raczej nie skuszę się już więcej na zagranie kilku typów z jednego meczu. Jeden niekorzystny czynnik, jakim był blow out w spotkaniu Hawks - Spurs spowodował, że żaden z podanych typów nie wszedł. Pozostałe 3 propozycje trafione, ale każda z nich dotyczyła innego meczu. Łatwo więc dojść do tego, że zamiast 3/4 uraczyłem Was skutecznością 3/6... ;)

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves
Minnesota over 105,5 pkt ⛔⛔ 104 pkt...
1,90
Marathonbet
Stawka: 7j
PW: 13,3

Tutaj nie byłbym takim optymistą, co do pewnego zwycięstwa Portland. Minnesota potrafiła wygrać wczorajszym mecz na gorącym terenie w Golden State i dzisiaj mogą być na fali wznoszącej. Dla tych zawodników granie b2b to praktycznie codzienność, więc aż takiej wagi do tego bym nie przywiązywał, choć też nie można tego bagatelizować. W mojej opinii większe znaczenie akurat w tym meczu ma czynnik psychologiczny, a można być wręcz pewnym, że Timberwolves po wczorajszej cennej wygranej będą dziś chcieli podtrzymać serię zwycięstw (W3), a ich pewność siebie jest na wysokim poziomie. Praktycznie wszyscy kluczowi zawodnicy Wilków zagrali wczoraj dobre zawody. Love w końcu rzucił sporo punktów, świetnie zagrali też Martin i Pekovic. Ktoś wyżej wspomniał o tym, że Wilki nie potrafią grać na równym poziomie... Prawda, ale zauważyć też trzeba, że potrafią również uprzykrzyć życie teoretycznie silniejszym od siebie (zwycięstwa z OKC, Portland czy GSW to potwierdzają). Żeby nie było tak kolorowo wcale nie uważam dzisiaj gości za faworytów tego spotkania. Blazers to niesamowita moc w ataku i tutaj nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Tylko, że mój typ nie zostanie przekreślony przy zwycięstwie gospodarzy, nic z tych rzeczy. Dzisiaj szykuję się kolejne widowisko w szybkim tempie i z dużą ilością rzutów. Świadczą o tym statystyki, w których obie ekipy zajmują dwa pierwsze miejsca pod względem punktów zdobytych/mecz. Mało tego Minnesota to druga ekipa w lidze pod względem tempa przeprowadzanych akcji, więc tutaj nie widzę innego scenariusza, jak otwarty mecz z przewagą ofence nad defence. Co jeszcze powoduje, że kieruję się ku overowi gości? Gra obronna gospodarzy. To, że Portland są mocarzami pod względem ofensywy (posiadają również najlepszy wskaźnik zdobyczy punktowych biorąc pod uwagę 100 posiadań = jakość) nie może nam przesłonić ich braków w defensywie. Ich obrona pod względem efektywności stanowi 24 miejsce w lidze, a gorsze w tej niechlubnej klasyfikacji są tylko takie zespoły jak: Utah, Pelikany, Kings, Phila, Lakers, NYK. Jeszcze gorzej jest pod względem ilości traconych punktów na mecz bo tu Portland okupuje 27 pozycje... Oczywiście wszystkie ich braki w obronie kamufluje atak , którym wygrywają wiele meczów i dlatego są drużyną niezwykle groźną dla wszystkich, ale to niejako mnie nie interesuje bo liczy się tylko to, by Wilki przekroczyły granicę 105 pkt. Dodam tylko, że pierwszy mecz tych dwóch zespołów zakończył się zwycięstwem Minnesoty 120-109, a Portland pozwoliło rywalom na skuteczność na poziomie 49,5%. To sporo.
Dzisiaj niech i będzie mniej, byle 106 pkt ;)

Myślałem jeszcze m.in o underze w Memphis bo ewidentnie widać, że ich obrona funkcjonuje, jak należy, a wszystkie 3 mecze w tym sezonie w konfrontacjach z Rakietami kończyły się underami, ale chyba sobie odpuszczę i skupię się na świetnym widowisku w &quot;Moda Center&quot; czyli jeszcze nie tak dawnym &quot;Rose Garden Arena&quot; i tego się trzymajmy. :razz:

Kolarstwo z działu:

Marcel Kittel - Andre Greipel
Greipel ✅✅
2,39
Pinnacle
Stawka: 5j
PW: 11,95

AO - finał

Rafael Nadal - Stanislas Wawrinka
Nadal (-2,5 seta) ⛔⛔
2,25
Pinnacle
PW: 11,25

Wyjątkowo live patrząc na przebieg meczu:

E: Wawrinka - Nadal
Wawrinka wygra 3:1 (zagrane w przy 4:2 w trzecim secie dla Nadala) ✅✅
3,20
Stawka: 3j
PW: 9,6

Otrzymane punkty reputacji: +7
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Przyglądamy się uważnie w trakcie dnia co wyniknie z poniższego zakładu. Być może będzie szansa złapać korzystną kontrę... Cousins i Gay są day-to-day i nie wiadomo czy zagrają w meczu z Denver, ale jeśli zagra choć jeden z nich (najlepiej Cousins) to linia wydaję się baaardzo atrakcyjna. Dodam tylko, że Kings bez tych dwóch Panów przegrali z Indianą dopiero po dogrywce, mając praktycznie wygrany mecz! W moim odczuciu betcity zdecydowanie nie docenia gospodarzy jutrzejszego spotkania. Tak więc:

Sacramento Kings - Denver Nuggets
Kings +8,5 pkt ✅✅
1,93
betcity
Stawka: 6j
PW: 11,58

Kings ML
4,48 ⛔
betcity
Stawka: 3j

Tak, jak wspominałem wyżej, w trakcie dnia mogą nastąpić korekty w zależności od informacji o stanie zdrowia Cousinsa i Gaya lub, jeśli inny buk da zgoła odmienne linię. Mogą pójść kontry lub wręcz odwrotnie, dołożenie do pieca. Bądźcie czujni. ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Linie na mecz powyżej poleciały na łeb, ale cały czas warto obserwować Cousinsa i Gaya czy zagrają i jeśli tak to śmiało na Sacramento można grać ;) A ja póki co proponuję:

Nick Young powyżej 23.5 pkt, zbiórki, asysty ⛔⛔
1.75
betsson
PW: 10,5

Mecz za 12 minut! ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Piękne surebety już porobiłem korzystając ze spadków w meczu Kings - Denver, ale w temacie nie będę tego uwzględniał, żeby nie zaśmiecać. Poniżej propozycja, którą mocno polecam i liczę, że się nie zawiedziecie:

LaMarcus Aldridge over 25,5 pkt ⛔⛔ 2/14 z gry... :-|
1,85
Sportingbet
PW: 12,95​

Nie ma co ukrywać, że Power Forward ekipy Blazers jest w ostatnim czasie w niesamowitym gazie. Lider z prawdziwego zdarzenia i to przez niego idzie zdecydowanie najwięcej akcji. Jeśli ktoś jest on fire i na dodatek tym kimś jest główna postać zespołu to warto go kreować i pozwalać na masę oddanych rzutów. Tak jest w przypadku Aldridge&#39;a, który korzyści czerpie nie tylko z podań partnerów, ale samemu potrafi świetnie wypracować sobie dogodną pozycję do rzutu. W ostatnich spotkaniach tylko raz nie udało mu się przekroczyć granicy 25 pkt, a było to wczoraj w meczu z Wilkami. Wcześniej linię pokrywał 6 razy (słownie: sześć) z rzędu w tym dwa razy przekraczając granicę 30 pkt, a raz nawet 40.! Trudno się dziwić skoro w trakcie meczu LaMarcus potrafi oddać ponad 20 rzutów i nie jest to rzadkość, a raczej reguła. Jeśli chodzi o jakość to Aldridge podchodzi pod próg 50% skuteczności, więc mamy praktycznie odpowiedź dlaczego jego cyferki są tak imponujące. Dzisiaj nie tylko statystyki odgrywają ważną rolę bo Portland zmierzy się z niezwykle groźną drużyną GSW, więc raczej większość wie, czego możemy się spodziewać dzisiejszej nocy. Kolejny już raz szybkie tempo i ofensywa górująca nad defensywą to chyba motto obu ekip. ;) Zanosi się na kolejne świetne spotkanie z udziałem drużyn z Zachodniej Konferencji. Punktów powinno w tym spotkaniu paść grubo ponad 100 dla każdej ze stron, więc Aldridge będzie miał okazje do wykazania się. Kolejną i ostatnią sprawą jest match up, w który dziś będzie uwikłany nasz bohater. Na przeciw będzie miał Lee, który, jak już ostatnio pisałem przy okazji analizy na Love&#39;a nie jest dobrym obrońcą i atletyczna postura zawodnika Portland będzie tu zapewne sporym atutem. Lee dobrze czuję się po drugiej stronie parkietu i notuje fajne liczby w ataku, ale jak przychodzi mu bronić to nie jest już tak kolorowo. Na koniec Aldridge w ostatnich 10 spotkaniach notuje średnio 29 pkt/mecz, w styczniu 27,4, a w ostatniej konfrontacji z Wojownikami zaliczył 30 pkt. Tutaj wszystko lub prawie wszystko przemawia za jego overem! Polecam serdecznie.;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Cousins i Gay nie grają, więc Thomas będzie musiał wziąć ciężar gry na siebie. Przewiduję sporo punktów w jego dorobku. Dobrze, że sobie pokontrowałem na Denver, ale i tak o wiele większy zysk będzie w przypadku wygranej Kings. Najniższa linia na rynku!:

Isaiah Thomas over 22,5 pkt ⛔⛔ 22pkt, pechowa noc
1,85
Sportingbet
PW: 11,1

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Ostatnio zdarza mi się typować overy zawodników, którzy teoretycznie mają przed meczem duże szanse na wykręcenie konkretnych cyferek, a okazuje się w końcowym rezultacie, że zagrali swoje najgorsze spotkanie od początku sezonu. Lowry kilka dni temu 0/10 z gry i wczoraj Aldridge 2/14 niech służą za przykłady. Dzisiaj będzie krócej, ale myślę, że z pozytywnym efektem:

Kylie Lowry over 17,5 pkt ✅✅ 31 pkt
1,85
Sportingbet

Biorę kolejny raz na celownik rozgrywającego Raptors. Dzisiaj Toronto zmierzy się na wyjeździe z Brooklynem, z Brooklynem, który prezentuje ostatnio o wiele lepszą koszykówkę, niż miało to miejsce jeszcze jakiś czas temu. Machina ruszyła i widać postępy w grze m.in dlatego, że wszystkie kontuzje zostały zaleczone i Nets operują praktycznie całym rosterem. Toronto też radzi sobie nieźle, ale już nie tak dobrze, jak jakieś dwa tygodnie temu, gdzie notowali solidny serial zwycięstw. Mimo wszystko nie odważę się tu typować zwycięzcy, jednak jeśli goście chcą tu myśleć o nawiązaniu równorzędnej walki to Lowry musi ich do tego poprowadzić. Brak DeRozana na pewno jest osłabieniem bo jest to pierwsza strzelba w ataku Kanadyjczyków, więc ktoś będzie musiał przejąć te kilkanaście rzutów, jakie oddałby DeMar. Nie skazuję tu Raptors na pożarcie bo od kiedy w ich składzie nie ma Gaya, potrafili stworzyć fajny kolektyw, który funkcjonował bardzo dobrze. Dzisiaj jednak bez DeRozana to Lowry powinien być tą wiodącą postacią w ekipie gości i zakręcić się w granicach 20 punktów. Obie drużyny grały ze sobą dwukrotnie i Lowry rzucał 24 pkt i 12, ale pamiętajmy, że DeMar wtedy zanotował jeszcze lepsze cyferki notując 27 i 28 pkt, więc dzisiaj Kylie sieknie kilka punktów więcej niż ma to w zwyczaju.

Thaddeus Young over 16,5 pkt ✅✅ 21 pkt
1,85
betcity
Stawka: UP

Dla porównania taki Bet365 ma linię ustawioną na 18,5 pkt, a betcity jeszcze rano miał wystawione całe 15,5 pkt, z których nie omieszkałem skorzystać. Niech tylko Young dzisiaj będzie miał celownik w miarę solidnie nastawiony i linia powinna siąść. Nasz Tadeusz średnio rzuca ponad 17 pkt.mecz i oddaje kilkanaście rzutów. Dzisiaj Phila zmierzy się z Suns, którzy lubią radosny basket, więc coś podobnego do 76ers tyle, że na wyższym poziomie.
Wynik powinien być w miarę wysoki oscylujący w granicach 210-220 pkt. Jeśli Phila zakręci się gdzieś na poziomie tych stu oczek to jako, że Young jest główną armatą w talii gości obok Turnera i Williamsa powinien linię wyrobić. W pierwszym meczu tych drużyn capnął 30 oczek. ;)

Bucks under 96,5 pkt ✅✅ 86 pkt
1,85
Sportingbet
PW: 12,95

Tu z kolei linia najkorzystniejsza bo najwyższa z proponowanych przez wszelakich bukmacherów. Bucks to moja jedna z preferowanych opcji do zarabiania na NBA, a wyrażając się precyzyjniej warto nie wierzyć w ich potencjał ofensywny bo w nagrodę otrzyma się $ :cool:. Oczywiście nie jestem pewny, że i tym razem tak będzie, ale warto sprawdzić. Milwaukee to najsłabsza ofensywa ligi jeśli chodzi o punty zdobywane/mecz i również ostatnia pod względem punktów zdobywanych na 100 posiadań. Powyższą linię potrafią przekraczać z jakimiś ancymonkami, jak Detroit lub jeszcze gorszymi drużynami. Kiedy tylko spotkają się z kimś bardziej wymagającym i choć trochę mającym pojęcie o defensywie to Bucks po prostu nie mają amunicji, by rzucać na solidnym poziomie. Clippers to 9 obrona ligi i jeśli tylko poważnie podejdą do swoich obowiązków to Milwaukee tych 90 pkt nie rzucą. Warto prześledzić historię spotkań dzisiejszych gospodarzy tego meczu i tam naprawdę nie wygląda to kolorowo jeśli chodzi o ich zdobycze punktowe.

3 razy tak!​

Otrzymane punkty reputacji: +15
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies
Memphis +5 ✅✅ 81-98 ;)
1,99
Marathonbet
PW: 9,95​

Ktoś uzna, że to bardzo ryzykowny typ, ja za to wychodzę z założenia, że jest on bardzo rozsądny. Zacznę od gości dzisiejszego spotkania na których nie ukrywam bardzo liczę. Miśki są zdecydowanie na fali wznoszącej. Wrócił Gasol i ich obrona jest praktycznie nie do przejścia. W zespół bardzo szybko wkomponował się również Courtney Lee, który wniósł do s5 powiew świeżości i przebojowość. Oglądałem ich ostatnie spotkania z Houston i Rakiety były po prostu stłamszone grą obronną Misiów bo to chyba najlepsze słowo, by zobrazować ich grę. Jeden z najlepszych zespołów pod względem ofensywnym rzucił ledwie 87 i 81 pkt!. Howard przy Gasolu i Randolphie wyglądał, jak takie zagubione duże dziecko. Grizzlies w ostatnim czasie potrafią zdominować i narzucić swój styl gry nie tylko Rakietom, pokonali też Oklahomę i przegrali po dogrywce ze Spurs. To robi wrażenie. Ostatnie 10 meczów to bilans 8-2 i już Niedźwiadki powoli pukają do bram PO. Jestem święcie przekonany, że się w nich znajdą i poważnie namieszają. Co do Portland to nie będę na siłę Wam wmawiał, że to słaba drużyna lub inne bzdety, lecz niektóre fakty wskazują na to, że dzisiaj szykuje się strasznie wyrównane spotkanie. Blazers tak, jak wcześniej rozstrzeliwali każdego przeciwnika napotkanego na ich drodze, tak teraz mimo, że wciąż wygrywają większość spotkań zdarzają im się wpadki lub mniej przekonywujące zwycięstwa. Przez ostatnie kilka dni pozwolili sobie na porażki z OKC, Houston, GSW czy męczarnie z Denver. Fakt każda z tych ekip to silne teamy, ale przecież Memphis w tej chwili również takim są. Bardzo ciekawa w tym meczu będzie walka w pomalowanym, gdzie Aldridge stoczy bój z Randolphem i Gasolem. Dwaj podkoszowi Miśków powinni ograniczyć poczynania lidera Portland i wtedy jestem w stanie uwierzyć w zwycięstwo gości. Lillard ostatnio, jak nie Lillard, słaba skuteczność, stosunkowo mała liczba zdobywanch punktów. Jeśli dzisiaj nie wspomoże LaMarcusa to jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Memphis nie powalczy w Moda Center. Dla odważnych czysty win jest propozycją również do rozważenia. Sam myślę nad takim rozwiązaniem.

German Masters - Snooker - kupon rozłożony na 2 dni i inspirowany działem snookerowym.​

Allister Carter - Dechawat Poomjaeng
Carter ⛔
1,25

Jimmy Robertson - Mark Selby
Selby ✅
1,12

Luca Brecel - Joe Perry
Perry ✅
1,50

Ken Doherty - Shaun Murphy
Murphy ✅
1,28

Mark Joyce - Stephen Maguire
Maguire ✅
1,28

Ako: @3,48 bet365 ⛔⛔ Carter do odstrzału
PW: 20,88

Jeszcze jeden bet z NBA, Harden dziś nie zagra w meczu ze Spurs, więc punkty muszą się rozłożyć na innych zawodników w tym na:

Jeremy Lin over 10,5 pkt ✅✅ 18
1,85
betcity

Otrzymane punkty reputacji: +11
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Podepnę się pod over Duranta bo dzisiaj okoliczności do tego znakomite, by KD wykręcił jakąś stratosferyczne cyferki. Nie będę na siłę powielał analiz kolegów powyżej i poniżej, ale proponuję linię 33,5 pkt:

Kevin Durant over 33,5 ⛔⛔ pkt 33...
1,80
PaddyPower
PW: 12,6

Bardzo fajny typek zarzucił też Mati na Riversa bo faktycznie gra on teraz więcej i te 6 pkt powinien łyknąć. Ja od siebie proponuję:

Minnesota Tomberwolves over 105,5 pkt ⛔⛔
1,90
Marathonbet
PW: 11,4​

Taki Lowry co zabrał jednej nocy oddał drugiej, mam nadzieję, że Wilki wezmą przykład z kolegi grającego w Toronto. Z Portland zabrakło dwóch punktów, ale to jednak był wyjazd i to jednak było Portland. Dzisiaj naprawdę wydaję mi się, że powyższa linia nie jest zbytnio wygórowana porównując ją z siłą ofensywną Minnesoty. Wiadomo, Wilki to synonim szybkich akcji i gra nastawiona na atak bez zważania na swoje poczynania obronne co dość często kończy się porażkami nie tylko ze ścisłą czołówką ligi, ale też ze średniakami. Cóż zrobić skoro zawodnicy tam grający nie bardzo mają warunki i potencjał, by być solidnymi defensorami. Za to w ataku zaoferować mogą wiele... Love, Martin, Pekovic to zawodnicy punktujący na solidnym wysokim poziomie. Oczywiście wyróżnia się ten pierwszy i jeśli ma swój dzień to nie ma chyba siły, która mogłaby go powstrzymać. Wolves swoją grę ofensywną podpierają szybkim tempem spotkania i pod tym względem plasują się na drugim miejscu w lidze. Co prawda Pelikany nie lubią narzucać zbyt wysokiego tempa, ale dzisiaj można zakładać, że to gospodarze spotkania będą dyktować warunki gry i jego przebieg. No właśnie drużyna, z którą przyjdzie dzisiaj się zmierzyć Minnesocie to osłabione brakiem Andersona i Holidaya, Pelicans, którzy radzą sobie jak mogą, ale wygrywanie kolejnych meczów sprawia im ogromny problem. Co się dziwić skoro pod względem obrony zajmują odległe, bardzo odległe 29 miejsce w lidze. Widać, że ich defence to bolączka, a w konfrontacji z taką drużyną, jak Wilki to musi być widoczne. Sądzę, że dzisiaj zobaczymy dość wysoki wynik,m a gospodarze powinni zakręcić się gdzieś w okolicach minimum 210 pkt. Zresztą obie drużyny mierzyły się ze sobą niecały miesiąc temu również w Minneapolis i wtedy Pelikany dały sobie wrzucić za kołnierz 124 pkt. Goście dziś b2b co może mieć wpływ w jakimś fragmencie meczu na rozluźnienie szyków obronnych. Polecam! ;)

Powodzenia!

E: Kusi Houston i Memphis, ale jeśli się zdecyduję na coś jeszcze to będzie zapewne w moim temacie.

Austin Rivers over 6 pkt ✅✅
1,90
Marathonbet
PW: 9,5

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dorzucam over Gordona bo okazało się, że oprócz tego, że nie gra Anderson i Holiday, dziś wypada z gry główna postać Pelikanów, Anthony Davis! Tak więc:

Eric Gordon over 15,5 pkt ⛔⛔ 14
1,72
betcity
PW: 10,32

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers
GSW -5,5 pkt ✅✅
1,93
betcity
PW: 11.58​

Dzisiaj idę w stronę gospodarzy spotkania, które zostanie rozegrane w Oracle Arena. Wojownicy podejmą Clippers. Szykuje się świetne widowisko i sporo punktów po obu stronach barykady bo oba zespoły preferują szybką koszykówkę. Nie ma co ukrywać, że goście tego spotkania notują w ostatnim czasie bardzo dobre wyniki i przyjeżdżają z bilansem 8-2 w ostatnich 10 spotkaniach. Nie wygrali oni jednak z żadną poważną drużyną, a jedynymi rywalami zasługującymi na uwagę było Toronto i może Dallas. Mało tego, pomijając ekipę z Teksasu, Clippers mierzyli się w tym czasie jedynie z zespołami ze Wschodu, więc ich wyniki patrząc w kontekście tego, jaką siłą dysponują zespoły ze Wschodu w porównaniu do tych z Zachodu nie mogą być miarodajne. Jednym z aspektów, które przemawiają w tym meczu za gospodarzami jest to, że przyjezdni dopiero co wrócili z męczącego road tripu, gdzie rozegrali 7 spotkań w 10 dni i jedynie wczoraj gościli u siebie drużynę Gortata. Oprócz tego, że są b2b co nie ma dla mnie dużego znaczenia ważniejszy jest fakt, że przez dłuższy czas musieli mierzyć się z nadmiarem meczów i ciągłymi podróżami. Dzisiaj to w pewnym momencie może dać znać przy szybkim i intensywnym tempie spotkania. Warriors to team, który nie gra na miarę swoich możliwości. Wyjściowa 5 wygląda naprawdę imponująco, ale czegoś tam brakuje. Pewnie ławki... no ale nie da się ukryć, że są groźni dla każdej drużyny w lidze, a i taki Curry prezentuje się zdecydowanie lepiej w prestiżowych meczach niż tych mniej medialnych. Wojownicy wypoczęci i głodni zwycięstw szczególnie po ostatniej wpadce 2 dni temu z Wizards u siebie. Goście nie mają za bardzo czym zaskoczyć graczy Jacksona by wydaje się, że na każdą pozycje gospodarze posiadają odpowiedź. Liczę na fajne widowisko, ale ostatecznie w końcowym rozrachunku gospodarze dziś pewnie wygrają. Co jeszcze? Ano to, że wszystko układa się w piękny trójkąt na linii GSW - Washington - Clippers. Dzisiaj wypada na win GSW z Clippers. ???? Akurat ta teoria mnie przekonuje w przeciwieństwie do niektórych innych tym bardziej, że więcej ludzi gra na gości ATS, a linia na nich wzrosła... Dziwne troszkę.

David Lee over 19,5 pkt ✅✅
1,85
Betsson

Tutaj krócej. Facet stanowiący o sile frontcourtu GSW o wiele lepiej czuję się w ataku niż obronie. Za obronę w pomalowanym odpowiedzialny jest Bogut, jeśli można tak w ogóle powiedzieć natomiast David w ofensywie jest bestią i lubi zapunktować na solidnym poziomie. Przeczuwam, że obok Curry&#39;ego to własnie on będzie drugą strzelbą gospodarzy. W ostatnich dwóch spotkaniach linii nie pokrył, więc to już czas żeby dziś odmienił kolej rzeczy tym bardziej, że wcześniej regularnie rzucał 20 pkt i dłuższego przestoju nie miał. Obie drużyny zresztą w tym sezonie mierzyły się dwa razy i w obu przypadkach Lee przekroczył linię rzucając bodajże 22 i 23 pkt. Nawet świetny występ Stephena w jednym ze spotkań, gdzie trafił 38 oczek nie spowodowała gorszej zdobyczy punktowej naszego zawodnika. ;)

Indiana Pacers - Phoenix Suns ⛔⛔
Pacers -11,5
1,90
Betsson
PW: 11,4​

To od razu mówię, że jeszcze czekam co się wydarzy z Dragicem bo z tego co czytałem raczej powinien dzisiaj zagrać, ale dopiero przed meczem sytuacja nam się wyjaśni. Czekam dlatego bo jeśli okaże się, że lider gości dzisiaj zagra to linia powinna spaść co najmniej o jedno oczko, ale tak czy inaczej gram dzisiaj w stronę Indiany. Dlaczego? Powodów jest kilka. Indiana u siebie miażdży. Przegrali jak dotąd na 22 spotkania tylko jedno jedyne. Już lepsi rywale od Słońć wyjeżdżali z Indianapolis z bagażem kilkunastu punktów na plecach. Jestem przekonany, że dzisiaj może być podobnie. Oczywiście Phoenix są chyba największym zaskoczeniem sezonu i zamiast tankować to oni póki co biją się o miejsce w PO na silnym Zachodzie. Brawa dla nich, ale pewnego progu nie są w stanie przeskoczyć tym bardziej drugi raz. ;) Wiemy bowiem co wydarzyło się jakieś 8 dni temu... Phoenix na oczach całego świata bo akurat ten mecz pokazywany był w TNT obili Indianę zaliczając na nich blow out i wygrali 124-100. To dzisiaj musi się zemścić. Tak, jak Pacers dawali niektórym ekipom u siebie pograć w pierwszych połowach meczów i dopiero włączali swój defence od 3Q, tak dzisiaj liczę, że od początku Indiana postawi trudne warunki dla przyjezdnych i stłamsi ich swoją grą obronną. Suns w obronie nie czują się już tak pewnie, jak w ataku, więc głównym celem powinno być wyłączenie ich ataku. Pacers powinni narzucić swoje wolne tempo meczu i w tych komfortowych dla nich warunkach ograć pewnie Suns. Polecam! ;)

GSW - Clippers powyżej 212,5 pkt ⛔⛔
1,91
betsson
PW: 11,46

Otrzymane punkty reputacji: +8
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Styczeń 2014​

Całkowita ilość oddanych typów/trafionych typów: 153/88
Skuteczność: 57,51%

Całkowita ilość zawartych kuponów/trafionych kuponów: 104/48
Skuteczność: 46,15%

Całkowita ilość zainwestowanych jednostek: 482j
Całkowita ilość wygranych jednostek: 505,32j
Zysk: 23,32j
Yield: 4,83%

Ostatecznie styczeń taki sobie. Końcówka nie należała do najlepszych. Co prawda zysk jest w miarę ok, ale yield mnie nie satysfakcjonuje i widzę spore pole do poprawy w kolejnych miesiącach. Nie ustrzegłem się kilku błędów, które spowodowały taki, a nie inny stan rzeczy. W końcowym rozrachunku jest jednak plus, więc jakoś specjalnie nie będę narzekał. Już dzisiaj wieczorem kolejne typy, które będą rozliczane na poczet lutego. Jako, że temat założyłem z początkiem roku, liczę, że z miesiąca na miesiąc będę się rozkręcał, więc zapatruję się z optymizmem w przyszłość! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +14
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies
Memphis ✅✅
1,86
Betsson
PW: 13,2

Atakujemy ponownie w stronę drużyny, która obecnie robi na mnie chyba największe wrażenie na parkietach NBA. Memphis bo o nich mowa są zdecydowanie on fire i dzisiaj powinni sobie poradzić z osłabionymi Wilkami, które będą musiały sobie radzić kolejny raz bez Pekovica, który zapewniał sporo zbiórek oraz co najmniej kilkanaście punktów w prawie każdym meczu. Spotkanie drużyn o zupełnie odmiennych filozofiach gry. Gospodarze nacisk kładą na ataki przeprowadzane w szybkim tempie z dużą ilością oddawanych rzutów. Mniejszą wagę lub żadnej przywiązują do obrony. Goście wręcz odwrotnie, ich główną siłą jest szczelna i niesamowicie efektywna w ostatnim czasie obrona, która działa praktycznie bez zarzutów. Dowód? Powstrzymanie w poprzednich spotkaniach takich drużyn, jak OKC, dwukrotnie Houston i Portland odpowiednio na 87,87,81,81 pkt! To są wyniki obok których ciężko przejść obojętnie bo każda z tych ekip średnio rzuca grubo ponad 100pkt/mecz. Zapewne nadchodzącej nocy sprawy w swoje ręce będzie chciał wziąć Love bo przecież pod nieobecność Pekovica ktoś musi oddać tych rzutów trochę więcej. Love i Martin będą pierwsi w kolejce. Tylko, że Kevina czeka przeprawa z Randolphem, który życia zapewne mu nie ułatwi i nawet jeśli Love wykręci dobre cyferki to nie spodziewam się, by były one zrobione na dobrej skuteczności. Uważam, że to co przemawia za Minnesotą w dzisiejszym spotkaniu to własna hala bo zawsze granie u siebie jakimś tam handicapem jest, ale forma, sytuacja kadrowa zdecydowanie na korzyść gości. Jeszcze dodam, że Miśki są taką drużyną, która jeśli już wskoczy na określono solidny poziom to go utrzymuje przez dłuższy czas natomiast Wilki często grają chimerycznie i potrafią przejść zupełnie obok meczu. Stawiam na gości!

Jonas Valanciunas over 10 pkt ✅✅
1,85
Unibet
PW: 11,1​

Ta linia wręcz mówi, żeby spróbować zagrać tu na over Valanciunasa. Jeśli ktoś chce to można zrobić sobie piękny przedział z 14,5, które wisi w betssonie. Ostatnie 3 mecze to pokrycie linii przez Litwina z zapasem co najmniej kliku punktów, więc jest obiecująco. Ktoś może rzec, że nie było DeRozana, fakt, ale z Clippersami jeszcze grał, a mimo to Valanciunas rzucił 17 pkt. Widać też po minutach spędzanych na parkiecie, że dostaje ich coraz więcej, a jak gra te minimum 30min to często 10 punktów rzucał spokojnie. Ostatnie 5 meczów to też fajna skuteczność bo powyżej 50%, więc Litwin jest w formie i dzisiaj jego koledzy powinni to wykorzystać posyłając mu kilka dobrych podań. Niewiadomą jest występ Amira Johnsona, a jeśli się okaże, że Amir nie zagra to również ktoś w pomalowanym punkty będzie musiał dorzucać. W pierwszym występie w tym sezonie pomiędzy obiema ekipami Litwin rzucił 17 pkt. Jest obiecująco. ;)

Nie będę powielał analizy na Toronto, ale też z chęcią zagram w kierunku Raptors, więc:

Denver Nuggets - Toronto Rators
Toronto +2 ✅✅
1,92
Marathonbet

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder
Nets +5 ⛔⛔
1,91
Betsson
PW: 11,46​

I jeszcze chwila o spotkaniu w Brooklynie, gdzie gospodarze podejmą Oklahomę. Mimo, że OKC przejechała się ostatnio po Miami to dzisiaj przewiduję close game i o wygranej mogą zadecydować jakieś drobne szczegóły. Brooklyn, jak każdy wie, jest na tej ścieżce, która prowadzi do PO i powoli pną się w górę na Wschodzie. Liczne kontuzje już za nimi i teraz ich skład wygląda naprawdę solidnie bo nie dość, że okazale prezentuje się s5 to i ławka jest w stanie zrobić różnicę prawie z każdą drużyną. Nie będę pisał na siłę, że Nets są ekipą lepszą od OKC bo tak nie jest. Sam Durant gwarantuje swoją osobą problemy dla każdej ekipy, z która mierzą się Thunder, a wspomaga go jak może Ibaka, Jackson i Lamb wchodzący z ławki, ale Brooklyn ma kilku zawodników, którzy mogą spokojnie przeciwstawić się gościom. Już raz w tym sezonie Nets ograli OKC i to w ich hali. Trzeba wspomnieć, że wtedy problemy z faulami dopadły Duranta i nie mógł w 4Q pozwolić sobie na zbyt wiele szczególnie w obronie, ale i tak do tego momentu Brooklyn dzielnie się trzymał. Dzisiaj przede wszystkim liczę na ławkę Nets bo Teletovic już nie raz pokazywał, że jak ma dzień konia potrafi zasypać rywala trójkami, dochodzi do tego niezwykle przydatny Kirilenko i wchodzący w ostatnim czasie z ławki Deron, więc moc jest i uważam, że gospodarze powalczą.

Otrzymane punkty reputacji: +16
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dubelek, biegi + skoki:

Lahteenmaki - Ishida
Lahteenmaki zwrot
1,45

Stoch - Wellinger
Stoch ✅
1,72

Ako: @2,49 Unibet ✅✅
PW: 8,6

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Już raz miałem wszystko cacy, ale komp siadł i trzeba kolejny raz coś skrobnąć. :/
Długo się zastanawiałem co dzisiaj zagrać i czy coś w ogóle grać i zdecydowałem się na:

DeMar DeRozan over 21,5 pkt ✅✅ luzik ;)
1,83
Bet365
PW: 10,98

DeMar wrócił wczoraj do składu Toronto po tygodniowym rozbracie z koszykówką spowodowanym kontuzją. Teraz jest już w porządku i nie ma żadnych przeciwwskazań, by znów mógł stać się główna opcją w ataku Raptors. Dzisiaj Kanadyjczycy zmierzą się na wyjeździe z Portland, które ewidentnie w ostatnim czasie złapało zadyszkę. Przypuszczam, że dzisiaj będą chcieli odbić sobie ostatnie porażki na ekipie gości, ale wcale nie musi im przyjść to w łatwy sposób bowiem Toronto to zespół, który prezentuje fajną, poukładaną grę. Nie odważę się tu wytypować zwycięzcy, ale jak najbardziej pójdę w stronę overa punktowego DeRozana. Przed tą przymusową przerwą DeMar prezentował naprawdę dobrą formę i mimo tego, że sporo osób uważa go za ceglarza (choć do J.R. Smitha na pewno mu wiele brakuje ) to potrafił ustabilizować skuteczność swoich rzutów na przyzwoitym poziomie co pozwalało wykręcać mu bardzo dobre zdobycze punktowe. Powyższą linię przekraczał dość często i nie widzę za bardzo powodów dlaczego dzisiaj nie ma tego zrobić kolejny raz. Wczoraj co prawda rzucił z Denver 19 pkt na jedynie 35% skuteczności, ale można to wytłumaczyć przerwą, jaką miał na wyleczenie urazu. Mimo tego, że Portland posiada ogromną moc a ataku, ich obrona kuleje i to wiele razy przy okazji opisywania tej drużyny było powtarzane. Dają sobie rzucać mnóstwo punktów biorąc pod uwagę to, że zajmują wysokie miejsce na Zachodzie. Liczę, że kto jak kto, ale pierwsza opcja strzelecka w ataku Raptors skorzysta na tym najbardziej. Pierwszy mecz pomiędzy obiema ekipami to 29 pkt DeRozana, co prawda mieliśmy tam dogrywkę, ale nawet na przestrzeni 48 min DeRozan linie pokrył by z dużym spokojem. Warto jeszcze dodać, że w tamtym spotkaniu uczestniczył nie kto inny, jak Rudy Gay oddając aż 27 rzutów, które zamienił na 30 pkt. Dzisiaj tego nieszczęsnego zawodnika już próżno szukać z zespole Toronto co tylko może pomóc DeRozanowi w pokryciu overka. Na przeciw niego Wesley Matthews, który do dobrych obrońców się nie zalicza, więc to kolejny czynnik, który wpłynął na mój dzisiejszy typ. Uważam, że jak najbardziej można dziś zaufać DeMarowi.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Paul-Henri Mathieu - Nicolas Mahut
Mahut
1,40

Manchester City - Chelsea
Liczba żółtych kartek: poniżej 5.5
1,69

Ako: 2,37 betsson ⛔⛔
PW: 11,85

E: Z tenisem to sobie jednak dam spokój na jakiś (dłuższy) czas. Podziwiam tych, którzy na tym zarabiają bo ja nie. ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Luty z NBA rozpoczęty w dobrym stylu, więc kolejna porcja typów:

Andre Drummond over 13,5 zbiórek ⛔⛔ dobry bet, szkoda szybkich fauli
1,85
Bet365

Bardzo się rozczarowałem, gdy przeglądając ofertę nie napotkałem na kombosa punkty + zbiórki potwora z Detroit, ale skoro nikt nie uraczył nas zakładem złożonym z dwóch opcji, wybieram tą moim zdaniem pewniejszą. Andre wystaje od ziemi na jakieś 208-213cm i waży ok. 125kg. Wiem, nietypowo zacząłem, ale to dość ważne w kontekście dzisiejszej potyczki Heat z Pistons. Czy Miami może pod koszem pochwalić się kimś o podobnych rozmiarach? Tak, Oden to zawodnik podobnych wymiarów, ale on na parkiecie spędza stosunkowo mało czasu, a po drugie wchodzi z ławki, więc z Drummondem będą się mijać. Oprócz Odena Miami nie dysponuje żadnym klasowym zbierającym, nie mówiąc o żadnym typowym centrze bo na pewno takim nie jest Bosh, który operuje gdzieś tam w półdystansie. Interesuje mnie tylko to, jak ze swojej roli w pomalowanym wywiąże się Andre, a zbieranie piłek to akurat jego najmocniejsza strona co potwierdzają m.in statystyki. Drummond zbiera średnio niecałe 13 piłek w meczu, ale w tych spotkaniach, gdzie gra ponad 30 minut linię pokrywa bardzo często, a dzisiaj, jeśli Detroit chce nawiązać walkę z Miami to Drummonda potrzebują bardziej niż kogokolwiek innego. W dwóch wcześniejszych spotkaniach przeciwko Miami z tego sezonu Drummond zaliczył 14 i 18 zbiórek, a ta druga cyfra została osiągnięta w zaledwie 23 minuty, jakie wtedy Andre spędził na parkiecie w wyniku jego problemów z faulami. Nie od dziś wiadomo, że Lebron i spółka mają problemy właśnie z drużynami posiadającymi centrów z prawdziwego zdarzenia czyli silnymi fizycznie bestiami. Zresztą Detroit potwierdza tą tezę, gdyż Pistons już raz pokonało na przestrzeni tego sezonu Mistrzów i to na ich terenie dlatego pomimo słabości, jakie posiadają goście dzisiejszego spotkania jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że dziś łatwej przeprawy podopieczni Spoelstry mieć nie będą. Jeśli nie wydarzą się żadne nieoczekiwane okoliczności to Andre dostanie z pewnością te 30 kilka minut i ze spokojem powinien osiągnąć liczbę 14 zbiórek mimo to, że to już dość wysoka linia. Polecam!

Blake Griffin over 24,5 pkt ✅✅
1,85
Sportingbet

Bodajże najniższa linia na rynku i jak najbardziej godna uwagi. Można wiele powiedzieć na temat Griffina, niekoniecznie dobrego, ale to, w jaki sposób prezentuje się pod nieobecność głównego dyrygenta drużyny Clippers, Paula budzi szacunek. Zdecydowanie wziął na barki zdobywanie punktów dla dzisiejszych gości, którzy zmierzą się z Denver. Szykuję się wysoki wynik bo obie ekipy lubią grę w szybkim tempie i potrafią zdobywać sporą ilość punktów. Jeśli Clippers dzisiaj chcą wygrać na dość ciężkim terenie w Pepsi Center to właśnie Blake wraz z Crawfordem muszą tych punktów nabić sporo. Statystyki Griffina mówią same za siebie. W ostatnich 10 spotkaniach Blake linię przekroczył 8 razy. Raz nie uczynił tego z Bucks bo po prostu z takimi leszczami nie spędził na parkiecie nawet 30 minut, kolejna nieudana próba to mecz z najlepszą defensywą ligi czyli Indianą, gdzie rzucał na marnej skuteczności. W pozostałych meczach Griffin rzucał minimum 25 pkt, a niekiedy było to zdecydowanie więcej. Oddaje on sporo rzutów, a czasami jest to liczba oscylująca nawet w okolicach 20 rzutów na mecz. Celności również Blake&#39;owi odmówić nie można bo praktycznie standardem stało się rzucanie na ponad 50% skuteczności lub więcej, a to jest imponująca statystyka. Wątpię, by Bryłki znalazły odpowiedź na świetnie dysponowanego w ostatnim czasie Griffina i czuję, że ta linia zostanie przekroczona ze sporym zapasem. Szykuje się tutaj close game, więc minut na parkiecie dostanie wystarczająco dużo, by jutro móc cieszyć się dodatkowych funduszy na koncie. Tutaj niezłym wyborem może być pójście w stronę Jamala bo linia na niego to kuszące 20,5 pkt, ale ja zostaję przy graczu, który jest stabilniejszy i gwarantuje porządną zdobycz punktową!

Dodatkowo nie będę już tu rozpisywał się o Toronto bo koledzy wyżej o nich napomnieli, ale pójście w ich stronę wydaje się dobrą opcją i mimo, że kurs spadł w nadal jest wart zainteresowania także:

Utah Jazz - Toronto Raptors
Raptors
1,52

Washington Wizards - Portland Trail Blazers
Portland +4,5
1,52

Ako: @2,33 betsson
Stawka: 4j
PW: 9,32

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik