mark1973
Znawca - Hokej
Dzięki za opinie. Tez sie sklaniam ku jedynką dziś ale podpórki tez wskazaneMark1973 ciekaw mojej opinii? Proszę bardzo, jedziemy z tym
Piszę to jeszcze przed pierwszą kawą, proszę wziać na to poprawkę ????
Skończyłem się już kajać i wstydzić za piątkowe niedocenienie Liberca i szukanie numeru idąc w stronę Chomutova i aż zal, bo byłyby pięknie trafione trzy "dwójeczki" (obok Vitkovic i Litvinova0 wszystkie na kursach ponad 2.... No cóż.
No właśnie i tak jak w piątek mieliśmy kolejkę "dwójek" tak dziś na pierwszy rzut oka wygląda to na kolejkę "jedynek". Tylko Vitkovice-Pilzno jest dla mnie najmniej oczywiste, bo tam w zasadzie każdego wyniku się spodziewam, aczkolwiek jedynka możliwa jak najbardziej. Nie ruszam tego raczej. Może jedynie na bramki lub strzelca coś stąd wybiorę. Statystyki H2H również w dużym stopniu potwierdzają teorię "jedynkowej kolejki". A co nam szkodzi puścić "wariata" z 1 z góry na dół? ????
Sparta-Pardubice
Lokalne trochę derby, starcie drużyn z historią. Prażanie po zdobyciu Pilzna nie mogą sobie pozwolić na wpadkę z Pardubicami, byłby to wstyd dla drużyny. która po ciekawych wzmocnieniach, prowadzona przez doswiadczonego Niemca z Pucharem Stanleya w gablocie mierzy w przynajmniej powrót do ścisłej czołówki. Goście na razie po prostu nic moc.
Karlove Vary - Zlin.
Powtórzę się z wpisu sprzed tygodnia - jeśli Energia chce się utrzymać, musi u siebie drużyny pokroju Zlina ogrywać, innej opcjii nie widzę. Mimo porażki z Trzyńcem w piątek wstydu nie zrobili, Zlin na wyjazdach wiemy wszyscy jak to wygląda. Nie wykluczam tu jednak jakiegoś remisu, Zlin jeśli wygrywał na zachodzie kraju to zazwyczaj po remisie w regulaminowym czasie gry.
Liberec - Trzyniec
Tygrysy w końcu pokazały pazur, Smoki też wreszcie zwycięskie.Obie ekipy ograły jednak kandydatów do walki o utrzymanie cieżko więc oceniać dzisiejszych rywali z tej perspektywy. Idę w stronę gospodarzy ponieważ - Liberec to zawsze niewygodny teren dla Ocelari, Tygrysy chcą iść za ciosem i tworzyć serię zwycięstw, zwłaszcza u siebie po nieudanej premierze z Dynamem i blamażu w Pilznie. Ocelari nadal trochę zagadka, obrona myślę cały czas do poprawki. Bramkarze hmmm w niedziele bronił Hamerlik za niepewnego Hrubca i podarował darmowego gola Ołomuńcowi, aczkolwiek reszta meczu bronił świetnie, teraz znów Hrubec czyste konto, nie wiadomo kto dzisiaj. Generalnie dla Trzyńca teraz seria 5 wyjazdów, wiec trzeba też na to brać poprawkę. Myślę, że u Stalowników ciągle coś nie trybi w mentalu, bo umiejętnosci i jakość są cały czas. Fajnie że nasz Aron ciągnie tą ekipę w tym sezonie ????
Kometa - Mlada Boleslav
Co tu dużo mówić, mistrz musi golić takich gości u siebie i tyle.
Hradec Kralove - Olomouc
Goście na pewno niewygodny i nieprzewidywalny rywal, dlatego dwójka tutaj też wchodzi w grę. Ja jednak sdziś sugeruję się H2H które przemawia bardziej za gospodarzami. Dodatkowo pozytywnym psychologicznym impulsem będzie fakt że Radek Smolenak wraca do HK. Jednak czy było to takie realne wzmocnienie w ubiegłym sezonie, zwłaszcza w decydującej fazie rozgrywek.....każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Niemniej na pewno przyjście zawodnika z doswiadczeniem w KHL czy reprezentacji to na pewno pozytywny zastrzyk.
Litvinov - Chomutov
Kursy u bukmacherów, wyniki i ich rozmiary bezlitośnie wskazują na godpodarzy. Pewnie tak właśnie będzie. Niemniej nie robiłbym już z Chemików czarnego konia ponieważ, na razie tak naprawdę nikt poważny nie sprawdził tej ekipy, poczekajmy na starcia z Kometą, Pilznem, Trzyńcem. Póki co jednak warto korzystać ???? Tak gwoli ostrzeżenia przypominam jednak ze są to derby
Tym razem w Szwecji się nieszczęśliwie nie powiodło, echhh Vaxjo....
https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/nahled_tiketu/index.html?ticket_id=MzQyMDI4NjY1NTI0MDUwMDr+B8q5dhf8RiQui5w=&kind=MAIN
A tak apropos Słowacji, która współdzieli ten wątek forum - taka przestroga
"A mówili nie graj kursów 1,2 to ja dałem na "podbicie" pewniaczka....
https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/nahled_tiketu/index.html?ticket_id=MzQyMDM4NjY0NjIzNDEwMDo6jY+VpLgr2L1wyno=&kind=MAIN
A z tym Trecinem to ale pech. I swieta bukmacherska prawda. Takich kursow sie nie gra.