Hejka :
hokej:
W sumie to jakoś nie leży ta kolejka pod typowanie. Tabela dość ciasna w czołówce.
Dwa mecze wydają się underove w Mladej i Olomoucu.
W Pilznie mecz na szczycie i może jakiś remis z podwójną szansą?
Zlin z Litvinovem zupełnie nie wiem jak ugryżć, bo Zlin u siebie mocny, waleczny i Kasik w bramce. Z kolei Litvinov ze sporym potencjałem,ale falujący w poziomie gry. Ostatnio słaba passa. Mecz za 6pkt patrząc na tabele. Może też jakiś remis, jednak ze wskazaniem na Zlin
Liberec niby powinien zjeść Pardubice na kolacje. Kursy lecą... Pardubice u siebie potrafią się postawić, choć patrząc na potencjał graczy obu ekip i dyscyplinę taktyczną to jest przepaść. Dynamo jedynie może postawić twarde warunki i walką spróbować urwać punkty. Zagrać dla kibiców. Tak jak zrobili to z Kogutami...Choć tutaj @1.60
patrząc na staty obu ekip i dwubiegunową pozycje w tabeli obu ekip, to kurs wydaje sie promo
No i mecz w Olomoucu, gdzie Trincowi zawsze gra się ciężko. Myślę,że zapowiada się ciasny mecz.
No i mecz, który już zagrałem
Mlada Boleslav - KV @ 1.60
Mlada na fali po 3 konkretnych zwycięstwach (Litvinov, Trinec,HK ) Bramkarze w super dyspozycji,obrona solidna, jadą wszystkie ataki, nie brakuje indywidualności i znowu wydaje się,że coś tam zaskoczyło (choć miałem juz takie wrażenie w tym sezonie). Teraz jednak końcówka sezonu regularnego i ekipy z ambicjami już mocno walczą o punkty. Oczywiście na tyle na ile starcza potencjału i przeciwnik pozwala. A w tej kolejce przeciwnik bardzo przeciętny, pogodzony już raczej z wizją play out. Fakt,że ostatnio wygrali z Olmomoucem ( po umówmy się słabym meczu z obu stron) fakt,że ograli już Mladą 2x w tym sezonie, to są ekipą zdecydowanie słabszą i z innymi aspiracjami w lidze,co wyaznie pokazuje tabela. W prawdzie do bramki wrócił Novotny,ale to tylko może zdecydować o wymiarze porażki KV.
Z graczy Mladej trzeba wyróżnić Zohorne, który wkomponował się świetnie do ekipy, no i najlepszych dograwaczy i zawodników power play Klepisa i Vondrke, a w ekipie KV najlepszego asystenta Rachunka, na którego buki zazwyczaj wystawiają bardzo wysoki kurs
Pozdrawiam ????