Witam państwa w nowym roku i życzę samych sukcesów w bukmacherce. Odpierając zarzuty (słuszne zresztą) o słabej aktywności to odpuściłem sobie nieco bukmachersko końcówkę roku stąd też brak jakichkolwiek postów w temacie. Wciąż dysponuję bardzo niewielką ilością czasu, więc na szybko dziś podaję swoje propozycje - może ktoś zdąży jeszcze się poczęstować i może się uda
Trzyniec - Chomutov 1/+4.5 @2.22
Mecz już za chwilę więc konkrety - tragiczny sezon Piratov z Chomutova, choć teraz wyraźnie zwyżkują i jakieś punkty ciułają. Z drugiej strony Ocelari, którzy zacięli się nieco u siebie i nie potrafią wygrać w Werk Arenie. Myślę, że dziś koniec tego - Pirati będą musieli uznać wyższość Stalowników, choć spodziewam się dobrego widowiska i kilku bramek
Litvinov - Pardubice - druga drużyna il. bramek +2.5 @2.25
Tutaj proponuję typ w kierunku Pardubic. Dają sobie radę w tym sezonie z Litvinovem. Czuję jakoś, że mogą w tym meczu odnieść zwycięstwo, ale obawiam się trochę dogrywki. Obawiam się również, że w końcu Litvinov stanie na wysokości zadania i nie da się tak łatwo jak do tej pory - co warto odnotować - gospodarze w tym sezonie nie zdołali strzelić Pardubicom ani jednej (!!!) bramki. Pardubice nie tak dawno na wyjeździe pokonali Pilzno - liczę, że dziś także to oni będą górą, a przynajmniej, że 3 bramki wpakują do sieci gospodarzy (warto spróbować Marosza na strzelca)
Zlin - Sparta 2/-6.5 @3.10
Myślę, że rozkręcająca się Sparta ogarnie dziś ten mecz i w 60 minutach pokona gospodarzy, z którymi w tym sezonie delikatnie mówiąc nie idzie im najlepiej. Sądzę podobnie jak większość, że w spotkaniu nie będziemy świadkami zbyt wielu bramek, a linia 6.5 bramki nie powinna zostać przekroczona. Sparta co prawda strzela ostatnio minimum 3 bramki, aczkolwiek nie sądzę, aby do spółki z gospodarzami udało się dziś nastrzelać ich aż 7
Jihlava - Liberec - 1 drużyna il. bramek +2.5 @2.04
Tutaj spodziewam się niespodzianki i zwycięstwa gospodarzy, mimo iż ta sztuka dotychczas nigdy im się nie udała. Myślę jednak, że dziś są w stanie postawić przynajmniej trudne warunki faworyzowanym gościom. Być może potrzebny był im taki mecz jak ten z LItvinovem gdzie 5 razy ulokowali gumę w bramce przeciwnika. Liczę na to, że pójdą za ciosem i dadzą swoim fanom chwilę radości
HK - Vitkovice - 1 tercja - 1 @2,42
Na papierze wg mnie faworytem dzisiaj goście i ja wcale takiego wariantu nie wykluczam, ale uważam, że gospodarze wyjdą na lód bardzo zmotywowani, gdyż ostatnie spotkania nie wychodzą im tak jakby tego chcieli. Z tego też względu uważam, że 1 tercja to będzie bardzo wielki napór gospodarzy, którego ekipa Vitkovic nie powstrzyma. Im dalej w mecz tym siły będą się zapewne równoważyć, ale te pierwsze 20 minut dziś po prostu musi należeć do HK jeśli chcą myśleć o pozytywnym wyniku, którego bardzo potrzebują
Olomouc - Ml. Boleslav 1 @2.05
Dzisiaj podobnie jak pozostali widzę spore value w typie na gospodarzy. Seria przeciwko Mladej wręcz fatalna - ostatnie zwycięstwo to październik 2016 - najwyższy czas więc w końcu się przełamać, zwłaszcza, że okazja ku temu wydaje się być idealna. Forma Mladej daleka od optymalnej. Na ryzyku zwycięstwo w 60 minutach, miejmy nadzieję, że się uda
Kometa - Pilzno - l. bramek +5,5 @2.28
Spodziewam się otwartego spotkania z dużą ilością bramek, choć myślę, że strzelanie rozpocznie się od drugiej tercji. Nie mam pomysłu kto mógłby tutaj wygrać bo tak naprawdę każdy scenariusz jest możliwy. Wydaje mi się, że bardziej faworyzowałbym gospodarzy. Typ dotyczy jednak tylko i wyłącznie bramek w tym spotkaniu. Myślę, że tych bramek przynajmniej 6 zobaczymy
Wczoraj na czuja zagrałem sobie Szwecję z
USA 1/+4.5 po pięknym kursie 4.05 i właśnie reprezentacja 3 Koron pokazała pazur odprawiając Amerykanów z kwitkiem. Dziś
USA mierzy się z Czechami i po raz kolejny zaryzykuję jednak już bez bramek bo sam kurs na Czechów to jakiś kosmos - co prawda wczoraj gładko przegrali z Kanadyjczykami. W tym momencie na win Czechów kurs to ponad 11 złotych. Kiedyś miałem okazję rozmawiać z Kanadyjczykami grającymi w polskiej lidze i opowiadał mi jeden z nich, że w północno-amerykańskiej kulturze hokejowej liczy się tylko zwycięstwo - grasz o 3 miejsce to znaczy, że przegrałeś finał - stąd czasem mniejsza mobilizacja na tego typu mecze. Dziś Amerykanie mierzą się z Czechami i na papierze ich mają zniszczyć, ale w oparciu o ten drobny szczegół spróbuję zagrać za jakieś niewielkie pieniądze na Czechów
Pozdrawiam i powodzenia