Space Soldiers zakwalifikuje się do Legends Stage - NIE
AKO: 2.20 LVBet
Stawka: 5j
4.68j
Podobny bet do tego co wcześniej. O ile kursy na mecz przeciwko Rogue spadły o tyle kursy na ich awans do kolejnej fazy chyba niespecjalnie. Turcy w pełnym składzie byliby na pewno jednym z kandydatów do awansu do następnej fazy. Na pewno nie faworytem ale jednym z zespołów które realnie trzeba brać pod uwagę. Bez ngina może być o to ciężko. Poprzedni turniej i występy EnVy czy Liquid pokazywały ile znaczy niepełny skład na takim turnieju. Po takim kursie uważam, że warto spróbować. Analizując kto ma szansę to obok oczywistych typów w postaci Astralis i Liquid, oraz dość pewnych North i mimo wszystko BiG i NiP mamy 3 miejsca o które toczyć się będzie dość wyrównana walka pomiędzy kilkoma ekipami: HR, TyLoo, Renegades, Virtus Pro (mimo wszystko), Gambit, a nie można zapominać o przedstawicielach minorów NA i CIS. Grupa dość szeroka, a pozostałe zespoły powinny jednak być przygotowane do takich wyzwań zdecydowanie lepiej niż osłabieni Turcy.
Virtus Pro - Ninjas in Pyjamas 5:16 mirage
Team Liquid - Optic Gaming
AKO: 2.06 LVBet
Stawka: 3j
2.44 j
O Virtusach i ich problemach pisane było wszędzie sporo - wypływające screeny rozmów wskazujące na tarcia na linii pasha/kuben/neo - byali/snax i być może michu. Do tego wg tego co mówił Neo to byali miał odejść przed majorem ale odejście snaxa do mouz wymusiło zmianę planów (przy odejściu ich obu i jednocześnie TaZa wcześniej VP straciłoby slota na majorze - to dla mniej zorientowanych). Teraz ze snatchiem - ale zewsząd słychać że ten zespół jest średnio przygotowany. Oczywiście ostatnia zmiana snatchiego za morelza to zdecydowanie na plus jeśli chodzi o umiejętności indywidualne ale mam wątpliwości czy i na ile zdążyli się zgrać. Szwedzi wracają na majora, po zmianach i odmłodzeniu składu. Powrót Get_Righta i kolegów na pewno wzbudzi wiele podtekstów, samo spotkanie to też, mocno wyblakły ale jednak klasyk. VP właśnie mocno męczyło się z bardzo przeciętnym zwyczajnie Bpro i jeżeli drastycznie nie zmienią gry to raczej są bez szans. Jak ktoś chce można z handicapem w stronę Szwedów, ja biorę czysty win.
Do dubelka dokładam Liquid w meczu z Optic. Trochę ryzykownie, bo Amerykanie odpuścili finały ZOTAC Cup (ich miejsce zajęło MIBR), nie zdecydowali się także na start w DreamHack
Masters chcąc się przygotować do majora. Czy to skuteczna taktyka? Optic brało udział w obu tych turniejach i wypadli mocno blado - odpadali szybko na przeciętne ekipy. Z jednej strony w wywiadzie na eWeszło konfig mówi że się meczu z Amerykanami nie boją , z drugiej sam zauważa, że ich pewność siebie i morale wewnątrz drużyny jest niezbyt dobre. Dla mnie to nie jest przepis na sukces. O ile w kwestii awansu ich nie skreślam, o tyle jutro raczej szans im nie daję
North - HellRaisers (+4.5)
Gambit - TyLoo Powyżej 24.5 17:19 inferno
Vega Squadron - Team Spirit 16:14 Typowe CIS, w pierwszej połowie nie istniała Vega, w drugiej Spirit. Szkoda
AKO: 3.91 LVBet
Stawka: 2j
2j
Tutaj już zdecydowanie bardziej ryzykowny trebel. North po super występie w Kolonii jest faworytem w spotkaniu z HR. Oczywiście, ciężko się z tym nie zgodzić. Ale dla mnie mimo, że powinni sobie poradzić to wcale nie musi to być takie łatwe zwycięstwo. To przy wszystkich swoich zaletach drużyna niesamowicie nieprzewidywalna - żeby przypomnieć chociażby przedwczorajszy dzień na DH
Masters gdzie najpierw dostają baty (żeby nie powiedzieć mocniej) na duście 2 0:16 od mouz żeby dosłownie 3 godziny później na tej samej mapie rozbić Astralis 16:1. Dodatkowo po takim występie to presja będzie na nich. Natomiast HR bardzo dużo zyska na obecności woxica w składzie. To IMHO ich najjaśniejszy punkt w zespole i na pewno jego brak w pierwszych meczach Dreamhacka był zauważalny. h2h co prawda zdecydowanie na korzyść Duńczyków ale rywale mogą powalczyć o 12 rund, co dałoby plusa.
Na dokładkę wygrana Spirit z Vegą - h2h z tego roku 3-0, do tego Vega gra tutaj dzięki przypadkowo dobremu występowi w Bostonie/Atlancie. Jedni i drudzy mieli długą przerwę, stąd akurat w tym bardziej szalonym kuponie gram ten mecz, ale wg mnie są ekipą osiągającą nieco lepsze wyniki niż ich rywal.
W meczu Gambit z TyLoo w Bo1 spodziewam się dokładnie wszystkiego. Obie ekipy w nie najlepszej formie, faworytem Chińczycy, ale jestem bardzo ciekaw odrzucania. Zwłaszcza po tym jak bardzo głupio odrzucali mapy przeciwko bodaj BOOT w Szanghaju (grali na jednej ze swoich gorszych map potyczkę BO1). Spodziewam się jednak w miarę równego meczu, biorąc poprawkę na drużyny idę w niższą linię, oferowaną przez LVBet (standardowo buki mają 26.5). W układzie 24.5 wystarczy 9 rund przez pokonanego żeby zakład był na plus
North, Team Liquid i Astralis wygrają swoje mecze podczas FACEIT Major Londyn (05.09)
AKO: 2.75 Totalbet
Stawka: 3j
3j
Totalbet więc może być różnie z limitami, ale tutaj za ten trebel mamy całkiem spoko kurs - 2.75 gdzie po ich normalnych kursach wychodzi 2.14 O Liquid i North pisałem wcześniej, Astralis nie wygląda tak mocno jak w końcówce poprzedniego sezonu ale z complexity powinni sobie poradzić. Kurs całkiem spoko jak na 3 takie mecze
Generalnie, w związku z tym że jestem w VIPach i mogą z typów korzystać osoby które mnie w ogóle nie kojarzą (udzielam się głównie w dziale esport) to chciałbym zaznaczyć że średnio lubię te pierwsze fazy dużych turniejów, więc bierzcie to pod uwagę przy stawkowaniu - zdarzają się niespodzianki, pojedyncza mapa sprzyja takim rozstrzygnięciom. Bierzcie (przy graniu hc) pod uwagę że w CS:GO handicapy rozliczane są z dogrywką (w większości przypadków, sprawdźcie to. Dlatego bardzo nie lubię linii +2.5 i +3.5 - dogrywki rozgrywane są najczęściej w formacie najlepszy z 6 rund (do 4 wygranych) i zdarza się że porażka doga 15:19 czy 18:22 albo inne podobne potrafią położyć handi. W razie pytań - zapraszam tutaj lub PW.
Edit. jeszcze jedno - co prawda przy Bo1 ma mniejsze znaczenie, bo raczej przyspieszania nie będzie, prędzej w drugą stronę - ale celowo nie podaję godzin tym razem bo są orientacyjne, mecze rozgrywane są jeden po drugim, więc może się zdarzyć że chcąc postawić na "ostatni moment" może się okazać że mecz już trwa