(kursy z Betrally i Nitrogensports)
Mouse - QBF; Mouse -5.5 @1.86
Myszy wyglądają na tym turnieju elegancko. 2 pewne zwycięstwa, 1 porażka z SK ale to głównie przez indywidualne niecodzienne zagrania i błysk skilla Brazylijczycy odnieśli tam zwycięstwo. QBF swoje pierwsze zwycięstwo odnieśli z najgorszą drużyną na tym turnieju, drugie z kolei zawdzięczają przede wszystkim wodospadowi który z awp sam mecz robił, oraz Gambit za późno ogarnęło krycie zioła i łącznika, stracili przez to kilka istotnych rund. Gdyby nie to + wodospad czyszczący wszystko i wszystkich to QBF byłoby teraz 1-2. G2 pokazało ich miejsce w szeregu, ale G2 na tym turnieju podoba mi się najbardziej, najbardziej mnie przekonuje. Myszy nie wyglądają dużo gorzej, wynik powinien oscylować w podobnych ilościach rundowych, daje max 8 QBF. Niesamowicie dużo szczęścia mają znajdując się tak daleko, the dream raczej się kończy, chyba że w następnym meczu los się znów uśmiechnie, no ale tutaj nie będą mieć nic do powiedzenia.
Astralis - C9; C9 win @1.9, under 26.5 @2.02, C9 -2.5 @2.25
Astralis odkąd device zaczął chorować straciło swój duński blask, ze standinem wyglądało to różnie, raz lepiej raz gorzej. Teraz wrócił po przerwie 3miesięcznej i wygląda to naprawdę kiepsko, zwłaszcza że snajperem jest na te chwilę dupreeh, a device zostaje riflerem. Obaj na tym tracą, cały zespół na tym traci. Wyglądają fatalnie, dali radę tylko na North które mieli tragiczne ct na wszystkich mapach oraz w ogóle aim nie siedział, kompletnie. C9 to naprawdę dobra drużyna od momentu przyjścia tarika i RUSHa, chyba klątwa majorowa daje się we znaki, trafienie na vp może to odmienić, bo w poprzednich meczach a w zasadzie meczu z Space Soldiers nie wyglądało to źle, poza tym SS naprawdę fajnie się prezentuje a XANTARES z asystującym mu raz pazem raz Calyxem przyłożył chmurom nóż do gardła, w meczu z G2 już tak kolorowo nie było, ale jak wspominałem Francuzi w końcu widać że przygotowani, wszystko tam działa, jest aim, jest taktyka, jest komunikacja, będę to powtarzał jak mantrę ???? najlepiej wyglądająca drużyna do tej pory na majorze. Wracając do Chmurek, z naprawdę bezpłciowym Astralis, z kłopotami na pozycjach nie powinni mieć większych trudności, szczerze mówiąc nie widzę żeby Duńczycy ugrali tutaj podwójną zdobycz, na 9 to się najdalej zatrzyma w moim przekonaniu, nic nie wskazuje żeby mieli to wziąć.
Team Liqiud - Vega
Tutaj nie stawiam nic, kibicuje mocno Rosjanom. Jednak stawianie ich po 1.75 nie warte ryzyka, z kolei w liqiud nie wierzę, dlatego 2.0 też nie wydaję mi się być warte grania, zews gra w sumie na 0, a tak naprawdę to jdm zawodzi, szczerze mówiąc zews wygląda lepiej na te chwile niż jdm. Ale jak mówię 1.75 nie warto.
BIG - SS
To samo, 1.3 na SS to pomyłka, ale w BIG zupełnie nie wierzę, SS w prawdzie zawsze niemal ma overy w swoich meczach, ale z kasztanami z BIG powinni sobie poradzić łatwo, ale skipuje to
SK Gaming - Gambit; o26.5 @2.0, Gambit win @2.86, Dosia najwięcej fragów @7.5, TACO najwięcej fragów @7.5 :minus :minus
Brazylijczycy mają 2 zwycięstwa dlatego że mają tak bardzo utalentowanych zawodników. Fer ze swoimi sneaky zagraniami, Coldzera który sam odbija zajęty site, Fallen który wtedy kiedy trzeba odpala i ugrywa clutche, Felps po tt bardzo często z open fragiem, no i TACO który na tym turnieju z całej piątki podoba mi się najbardziej, gra mega stabilnie, równo i pewnie. Coldzera w 3 meczach tak naprawdę w 1 odpalił i czyścił, a TACO we wszystkich 3 trzymał poziom. CT siedzi, większość jak mówię ugrywane jest po TT. Gambit wygląda dosyć pewnie. 1 porażka z QBF jak wspomniałem wyżej przez utratę łącznika i dzień konia wodospadu. Wczoraj z SS ct na trainie jak to na trainie mocne, tt bez pomysłu, z SK powinni tej mapy uniknąć. Najbardziej podoba mi się w tym meczu over 26.5 rund, obie drużyny prezentują się dobrze ale obie również grają bez szału, nie powinno być tutaj dominacji którejkolwiek ze stron. Z związku z nieprzekonywującym SK warto tutaj zagrać na Gambit, po wyborze mapy najlepiej podjąć decyzję, jeśli będzie Inferno lub Mirage to z całą pewnością uderzam Gambit trochę mocniej. Byle uniknąć Traina i Ovp i będzie dobrze.
Fnatic - NaVi; Fnatic @1.86, KRIMZ najwięcej fragów @5.5
Trzeci bet który mi się mega podoba na dziś (poza C9 i over w meczu sk;gambit), NaVi nie jest warte stawiania złamanego grosza. S1mple jest jedynym zawodnikiem który gra stabilnie. Flamie poniżej oczekiwań, electronic genialny mecz przeplata z tragicznym. Zeus brak komentarza, Edward ostatnie mecze nawet wziął się w garść. Ale i tak uważam że NaVi jest tak nierównym zespołem do tego z bardzo ubogim map poolem że nie są warci gry. Fnatic na tym turnieju nie gra porywająco, ale bardzo równo i przewidywalnie mianowicie przegrywa znacząco z tymi z którymi powinni przegrać i wygrywam znacząco z tymi z którymi powinni wygrać.
Krimz kosi równo, któryś już turniej wyróżnia się najbardziej, złapał bardzo dużo pewności, co widoczne jest też poza grą, nie jest już tak skryty i nieśmiały jak to miało miejsce w przeszłości, co przełożyło się na grę (lub właśnie gra to spowodowała). Gra agresywnie wtedy kiedy trzeba i pasywnie wtedy kiedy trzeba. Do tego zawsze ma asystę jak nie w JW to Flushy. Lekr0 trochę w cieniu, ale w każdej chwili może odpalić. Golden bardzo w porządku IGL. Podsumowując, Fnatic jest dużo bardziej równym zespołem, lepszy map pool i nie mają bota który nie potrafi strzelać. To mi wystarczy by zaufać im w spotkaniu z NaVi.
e; Astralis z C9 + QBF na
live pozwoliło wyjść na minimalny plus, szkoda że adren niewidomy był w tej ostatniej rundzie w meczu sk to by over też siadł. Największe zaskoczenie dnia (poza qbf) to oczywiście pozostające bez podjazdu do Ukraińców fnatic. Czekamy na decidery