Pierwszy dzień również uważam że jeśli chodzi o wyniki to nie ma co szaleć, bo podwyższone ryzyko, jednak óni wystawił ofertę na zawodników i myślę że tutaj już można coś wybrać ciekawego na dzisiejszy dzień
e; pierwszy dzień mega udany, z głównych betów tylko c9 nie weszło
North - Vega; Vega win @2.4 óni
Vega pokazało w fazie grupowej że są bardzo niewygodnym przeciwnikiem na którego trudno się gra. To co spodobało mi się najbardziej w ich grze to nieprzewidywalność w meczu z Faze, bardzo dużo indywidualnych nietypowych zagrań oraz taktyki i zagrywki drużynowe które są zupełnie nie w mecie (na przykład force 5x mac10) oraz to że aż kilku zawodników jest w stanie wziąć ciężar gry na swoje barki, jak w meczu liquid gdzie po tt dwóch zawodników (bodajże hutchie i jr) mieli razem 5 fragów. North nigdy mnie nie przekonywało, uważam że to jeden z najsłabszych teamów w tym najwyższym tierze, raz mają dzień konia, raz pożal się boże to co grają. MSL mocno odstaje aimowo od reszty, cajunb potrafi missować takie clear shoty że to głowa mała, tak naprawdę nie wiadomo co pokażą dlatego nie ma co szaleć ze stawką ale myślę że warto zaryzykować
VP - QBF; Kvik więcej fragów niż Taz @2.1 , Byali najwięcej fragów w meczu @5.5 óni
Typ w zdecydowanej mierze przeciwko Tazowi, emeryt, praktycznie zawsze zamyka (fenomenem jest to że jeśli neo otwiera to taz zamyka a jeśli taz otwiera to neo zamyka, ci zawodnicy niemal nigdy nie mogą zagrać razem dobrego meczu, nie wiem czemu się tak dzieje zwróćcie na to uwagę ???? ) do tego teraz jest IGLem a wiadomo że zawodnicy na tej roli nigdy nie kręcą dużo fragów, do tego bardzo często kryje miejsca w których trudno błysnąć i zgarnąć wiele zabójstw, najczęściej kończy się to wymianą 1za1, np drop na cbble. Kvik wyglądał całkiem ok w kwalifikacjach, w prawdzie nie miał zbyt wymagających przeciwników. Myślę że przy takim kursie warto spróbować. Do tego typuje białego na lidera w tym meczu, spędził 160h w 2 tygodnie ostatnie na dmach, z całą pewnością najlepszy aimowo na mapce jeśli jest forma, i właśnie liczę że odpali maszynę.
Astralis - mouse; Oskar > Device @1.9 , Ropz > dupreeh @1.9 óni
Device wraca po dłuższej przerwie, podobno już czuje się dobrze, jednak to co jest warte odnotowania to to że nie będzie 'primary awp' w drużynie, czym traci bardzo dużo bo snajperem jest o niebo lepszym niż riflerem, oskar bardzo dobre kwalifikacje, poza meczem z c9 gdzie został stłamszony bardzo mocno, wynik może pójść w obie strony, taktycznie na pewno ast dużo lepsze niż mouse. We fragi oskara myślę że warto tutaj pójść. Tak samo Ropz wiadomo jakim jest młodym talentem i przyszłościowym zawodnikiem, godnie zastępuje Niko, bardzo dużo wniósł do drużyny, dupreeh z kolei staje się primary awp w astralis co moim zdaniem nie wyjdzie im na dobre na majorze, device z całą pewnością jest dużo lepszy, Duńczycy sporą na tym tracą, w związku z tą informacją Oskar powinien być zestawiony z dupreeh a ropz z devicem, więc - oskar lepszy snajper niż dupreeh, a ropz lepszy rifler niż device. Oskar powinien niejako kontrować dupreeh tym samym niwelując jego fragi. Wiecie o co mi chodzi. Te pary mają na siebie bezpośredni wpływ. Warto pokusić się o zagranie dwóch typów bo myślę że jak wejdzie to jeden to i drugi.
G2 - C9; C9 win @2.08 óni
Jedni i drudzy 3;0 w kwalifikacjach, jedni i drudzy wszystkie gry bez większych problemów, bardzo pewnie. Klątwa Skadoodle w końcu powinna zostać złamana, tarik i rush wnoszą dużo więcej umiejętności niż nothing i shroud. Więc nawet jeśli sam skadoodle będzie zawodził to z pewnością drużyna jest w stanie ponieść go do fazy pucharowej. Mecz moim zdaniem czysto 50-50. Bodyy może mieć istotny wpływ na rozgrywkę, czy pójdzie ona w stronę francuzów czy amerykanów bo uważam że jest najsłabszym punktem zespołu.
Gambit - NaVi; Gambit win @1.9 , S1mple > mou @1.75 óni
Gram cały czas przeciwko Navi, ta drużyna nie ma prawa osiągnąć sukcesów w tym składzie. Zeus i Edward tak odstają od dzisiejszych zawodników że to jest niepojęte. Obciążają niesamowicie. Electronic może wnieść sporo ale przeplata dobre gierki ze słabszymi. Flamie hehe przygasł, jeszcze jakiś czas temu wymiatał teraz odszedł w cień. Gambit obrońca tytułu, debiutuje fitch na majorze ale jest bardzo ograny, zanim był w drużynie to bardzo dużo grał z tym składem. Z pocałowaniem ręki biorę taki kurs na Gambit. Adren z Hobbitem powinni karać edwarda i zeusa jak chcą. S1mple nie będzie w stanie sam tego wycarrować. Niemniej uważam że będzie robił robotę i będzie jedyną nadzieją, dlatego też idę w jego fragi, bo mou nie jest osobowością numer 1 w drużynie.
SK - Space Soldiers; XANTARES > coldzera @2.1 , fer najwięcej fragów @8 óni
Coldzera wiadomo, nr 1 na świecie, ryzykowne granie przeciwko niemu, ale spróbuję bo Xantares to turecki dzik, sam z niewielką pomocą wygrywa te gierki. Aimowo bardzo dobry, chętnie spróbuję po 2.1. Do tego perełka na dziś, fer najwięcej fragów. Moim zdaniem najlepszy zawodnik SK w ubiegłym roku. Tyle co jakości i wygranych turniejów im dał to ja nawet nie, zwłaszcza że Fallen trochę "opadł". Wygrywa większość wymian, gra bardzo pewnie ale też bezpiecznie, nie to co felps. Naprawdę trzeba spróbować