Typy:
Over 2.5 North-Optic @1.72 4/10
Optic Gaming win @2.20 2/10
Optic Gaming wygra 2-1 @4.00 1/10 Optic tragiczna gra, tak samo jak fnatic, szybki gwałt, zero walki, mecz zakończony 2 mapami...
Over 2.5 Virtus Pro-Fnatic @1.72 5/10 Virtusi wygrali zgodnie z planem, jednak Fnatic całkowicie zawiodło i był to gwałt w biały dzień, zakończony 2 mapami...
Virtus Pro wygra 2-1 @3.40 2/10
Virtus Pro win @1.61 5/10 2:0 (16:9, 16:2)
Over 2.5 Cloud9-NiP @1.72 6/10
NiP wygra 2-1 @3.40 2/10
NiP win @1.72 3/10
NaVi wygra 2-0 @2.00 4/10
Analiza:
W końcu wchodzimy w fazę BO3. Gramy do 2 wygranych, każdy z zespołów wybiera swoją mapę a w razie konieczności gramy decidera -> mapę która pozostanie.
North-Optic
Oba zespoły grały już ze sobą na tym turnieju, wygrał optic gaming. North od czasu zmiany nazwy gra jakoś inaczej -> słabiej... Mnóstwo błędów, nieprzemyślanych zagrań, bardzo dużo przestojów w grze. Jeżeli zagrają tak jak w pierwszym spotkaniu to nie mają co myśleć o zwycięstwie. Wystarczy że zdarzy im się przestój na początku meczu, optic im odskoczy i już mogą nie wrócić. Mecz w mojej ocenie 50/50 chociaż patrząc na to jak grają oba zespoły z lekkim wskazaniem na Optic. Po całkowicie nieudanym majorze Team Optic ma wiele do udowodnienia, widać że chłopaki mocno trenowali przed tym turniejem zarówno aimowo jak i taktycznie. Domyślam się że znowu będą chcieli zagrać Inferno -> widać że są bardzo dobrze przygotowani do tej mapy, a mapa ta jest w sumie po raz pierwszy na dużym turnieju od czasu reworka. Jedno jest pewne, będzie wyrównany mecz i myślę że zobaczymy 3 mapy.
Virtus Pro - Fnatic
Można ten pojedynek nazwać Gran Derbi CS-a.
Polska złota 5-tka przeciwko staremu Fnatic, które wraca po dłuższej przerwie do ponownego wspólnego grania. Mecze te zawsze były bardzo widowiskowe i wyrównane. Okej Fnatic już nie wzbudza strachu na samą myśl, ale myślę że z czasem będzie coraz lepiej. Olof i spółka zawsze grając z polakami mają dodatkową motywację, to samo polacy. Na tym turnieju Virtusi nie wyglądają tak dobrze jak na majorze. Porażka z Gambitem w dniu wczorajszym nie była przypadkowa, Już z team mistifs było widać że coś nie współgra. Jednakże Virtusi są jak wino im dalej i dłużej są w turnieju tym lepiej grają, a zwłaszcza jeśli jest to BO3, nie zdziwiłoby mnie gdybyśmy zobaczyli dzisiaj ich najlepszą wersję a mecz zakończył się po 2 mapach. Co do fnatic, powrót do starego składu, dobra gra, lecz jeszcze nie wszystko gra tak jak kiedyś, panowie potrzebują czasu na dotarcie swojej gry. Z mistifs wygrali bez większych problemów, a przegrali znacznie z Gambitem. Z polakami stawka jest wysoka, a mecz ma charakter klasyku, jednak 1 mapa to max co szwedzi mogą tu ugrać.
NaVi-FaZe
NaVi kontra osłabione FaZe. FaZe najpierw wymęczone i szczęśliwe zwycięstwo nad Renegades, potem zasłużona porażka z Mousesports które nie było aż tak dobre jak dzień wcześniej. NaVi w 1 meczu miało ogromnego pecha... Trafili na GODmode NiKo który w zasadzie w pojedynkę wygrał mecz robiąc aż 37 fragów i ugrywając samemu połowę rund. Z renegades po słabym początku wreszcie się obudzili i nie oddali już ani jednej rundy australijczykom. S1mple i Flamie grają dalej na wysokim poziomie i ciągną zespół, problemem ponownie jest Guardian który stracił lata swojej świetności. Jednakże FaZe gra osłabione, nie ma Aiziego co widać gołym okiem w ich grze. Stracili 50% swojej "aimowej" przewagi nad innymi. Veto map zdecydowanie po stronie NaVi. Train, Overpass, Mirage, Nuke te mapy w 100% idą dla NaVi. Zostaje Inferno oraz Cobblestone. Na temat inferno nie wiemy za wiele, bo zespoły te nie grały tej mapy od bardzo dawna i ciekawe jak się przygotowały. Z kolei Cobblestone -> NaVi nie przepada za tą mapą, jednakże nawet tutaj powinni dać sobie radę z Duńczykami o których pisałem w 1 kolejce że po fazie grupowej najprawdopodobniej odpadną z turnieju.
NiP - Cloud9
Typując ten mecz miałem ciężki orzech do zgryzienia. Będzie to bardzo wyrównany pojedynek. Gramy na LAN-ie więc przewaga po stronie szwedów. Jednakże ostatnio oni nie zachwycaja, pyth to nie wiem co robi w tym zespole, przez tego gościa NiP gra jakby we 4... Zgranie, aimowo, time'owo gość odstaje od reszty i widać to gołym okiem. Get Right i spółka co prawda przegrali z Cloud9 , ale mecz był bardzo wyrównany i zdecydowały detale. Najbezpieczniejszy dla mnie w tym meczu jest over 2.5 map. Ciężko mi wytypować tutaj faworyta ale jeśli już miałbym wybierać to w stronę szwedów, którzy mają bardzo dużo do udowodnienia po całkowicie nieudanych, wręcz katastrofalnych kwalifikacjach do MAJOR-a. Widać że panowie ćwiczyli bardzo dużo, jednak czegoś im ciągle brakuje. Myślę że tym razem szczęście uśmiechnie się do nich i wygrają 2-1. Spodziewam się map Cobblestone->NIP, Overpass->Cloud9 . Na pewno nie zobaczymy Nuke'a czy Mirage'a, jako decider widzę traina lub Inferno, z większym przekonaniem dla Traina
Bez analizy:
AKO @2.43 7/10
NIP +1.5 @1.25
NaVi win @1.25
Optic Gaming +1.5 @1.33
Virtus Pro +1.5 @1.16