Astralis - Virtus.pro 2 @2.20 royriche
Rewanż za finał Majora, oba zespoły to tej pory w Las Vegas grały z zespołami przeciętnymi.
Astralis z coL, Optic (po dojściu Hiko to nie ta sama drużyna) i NiP (totalnie bez formy o czym pisałem powyżej).
Virtus.pro męczyli się w pierwszym meczu z Misfits, przegrali z Gambit na cobblu (Gambit nie przegrali cobbla w obecnym składzie, VP do meczu z Gambit miało 10W winstreak na tej mapie) i nie oddali mapy przeciwko mousesports z Niko na czele.
Finał Majora wyglądał tak:
Mapy będą wyglądać podobnie, jedyne różnice jakie mogą być to:
1. VP zamiast dusta, którego nie ma w mappoolu zavetują cache
4. Astralis zamiast overpassa mogą spróbować wybrać inferno
5. Jeżeli Astralis wybierze inferno to VP veto overpass, jeżeli Astralis wybierze overpassa to VP veto inferno.
Także mapy: nuke; inferno/overpass; train.
IMO Astralis może wybrać inferno, VP powinni mieć tam mniejsze szanse niż na overpassie.
Mecz może się skończyć w każdy możliwy sposób, poza inferno wszystkie 3 mapy są na styku dla tych zespołów. Równie dobrze może być 2:0 jak i 1:2 jak i 0:2.
Gram pod kursy, Astralis 1.60, VP 2.20, przy meczu 50/50 wybór jest oczywisty.
SK Gaming - North 1 @1.36 bet365; 2:0 @2.25 bet365
Kursy na te dwa typy w pinnacle to 1.32 i 2.07, więc okazja złapana. SK wczoraj grało na kosmicznym poziomie, mirage to póki co mapa roku, na trainie to była prawdziwa rzeź, Fallen z AWP, cold z AWP/karabinem, felps i fer na entry, TACO na B, wszyscy pokazali się z najlepszej strony, wygląda na to, że felps szybko zaaklimatyzował się w SK Gaming.
Veto:
SK wyrzuci Nuke, North wyrzuci Traina, oba zespoły nie grają tych map
SK wybierze Overpassa lub Cobblestone, druga z tych map będzie prawdopodobnie mapą nr 3, North wybierze Mirage, lub po wczorajszym pokazie najlepszego CS'a w meczu SK-Navi zaryzykują z inferno.
SK lubiło grać stare inferno, jednak nie grali go jeszcze w oficjalnym meczu odkąd nowe inferno wróciło do mappoola. North grali wczoraj z Gambit, od 15:6 pozwolili się dogonić do 15:15 i wygrali mapę po dwóch dogrywkach.
Po wczorajszym pokazie od SK Gaming jestem prawie pewny, że niezależnie czy North wybierze Cache/Mirage/Inferno to SK wygra ten mecz, myślę że nawet 2:0.
Dodatkowo sytuacji nie poprawia ten tweet od MSL'a - kapitana North: